Beşiktaş Avrupa'da elendi, ama derbide Galatasaray'a futbol dersi vererek 2-1 yendi. Ben Galatasaraylıyım, ama Beşiktaşlıları canı gönülden kutluyorum. Her şeyini kaybetmiş bir Galatasaray takımı izlemekten icap duydum. Uzun süredir Zafer Ünal Başkanla bir araya gelemiyorduk. Maç öncesi Haşim Ağar ile birlikte olduk. Sonra da Haşim Ağar'la maçı birlikte izledik. Haşim de Galatasaraylıdır. Bu sezon Beşiktaş'ın takım oyunu olarak Süper Lig'e sunduğu güzel futbola hayrandım. Avrupa'dan elenişi zaten ayrı bir konu… Beşiktaş'ı, Galatasaray karşısında ilk 45 dakika seyrettik. Beşiktaş Galatasaray'ı hallaç pamuğu gibi atıyordu. Aslan, dişi sökülmüş halde ininden çıkamıyordu. Baktım da, bu Galatasaray ne hale gelmiş? Sarı-Kırmızlı takım ne defans yapabiliyordu ne de hücum.
TABİR-İ CAİZSE DAYAK YEDİLER
Beşiktaş oynuyor, Galatasaray figüran gibi sahada geziyordu. Beşiktaş, Galatasaray orta sahasını elini koluna sallayarak geçiyordu. Beşiktaş hem oyunu, hem de temposu ile Sarı-Kırmızılı ekibi tabir-i caizse dövdü. Galatasaray'ın bu haline Mustafa Denizli ne yapsın? İkinci yarı tesadüf bir gol bulan Galatasaray'ın üstüne öyle bir gitti ki Kartal, Sarı-Kırmızılı ekibi perişan edip derbiyi kazandı. Beşiktaş ikinci golü atınca Haşim Ağar'a, "Kalk gidelim" dedim. Eve geldim, üzgünüm, içimden televizyonu açıp, derbi ile ilgili yorumları izlemek gelmedi. Göreceğimi, görmüştüm. Sarı-Kırmızılı formayı giyenlerden sadece Muslera, biraz da Sneijder varlık gösterdi, diğerleri sahada kimliksiz bir şekilde dolaştılar.
DENİZLİ'YE ALLAH KOLAYLIK VERSİN
Galatasaray'ı yönetenlerin, takımı bu yıl baştan aşağı yenilemesi gerektiğini düşünememelerinin faturası sahaya yansıyor. Uzun süre bir takımda futbol oynayanların maddi, manevi doyuma ulaştığı gerçeğini göremeyen Galatasaray yönetiminin Mustafa Denizli ile bu takımı nasıl ayağa kaldıracağını merak ediyorum. Derbiyi seyrettikten sonra çok ama çok üzüldüm. Bu üzüntüm Beşiktaş'a yenilmekten değil, milyon dolarlar alan Galatasaraylı futbolcuların bitik halini görmekten. Ne ruh kalmış ne de özgüven. Beşiktaş belki Galatasaray'ı 2-1 yendi, ama Beşiktaş bu derbiyi 5-1 de kazanırdı. Galatasaraylı oyuncular dua etsin Muslera 'ya. Galatasaray bu oyun ile ligin sonunda çok büyük hayal kırıklığı yaşar. Tam anlamıyla paramparça olmuş bir Galatasaray var. Beşiktaş, Galatasaray'a yenilse yazık olurdu. Futbolun adaletine yakışmazdı.
Ne diyelim, Galatasaray'ın bu kadrosu ile Mustafa Denizli'ye Allah kolaylık versin