Siyaset dünyasının renkli siması dostumuz Hayrullah Solmaz'ın, dostlarla buluşma kahvaltısına katıldım. AK Parti'nin Kurucu Başkanı, uzun süre İl Genel Meclisi Başkanlığı yapan Hayrullah Solmaz, yerel seçim sonrası siyasete veda ederek iş hayatına döndü. Fırsat buldukça beraberliğimizi sürdürüyoruz. Bozköy'de ‘Bıyık' adında bir kafe açtı. Sabah Gazetesi'nin usta köşe yazarı Yavuz Donat da kendisini sever. Geçtiğimiz günlerde Manisa'ya geldiğinde bizi Bıyık'ta ağırladı, seçim ve memleket meselelerini konuşmuştuk.
KİMLER VARDI?
Hayrullah Solmaz'ın bu davetine gitmemek olmazdı. Bıyık'a gittiğimde Solmaz karşıladı. Erdinç Yumrukaya, Rıfat Sarı, Doğan Gode, Mustafa Pala ve AK Parti 5'inci sıra Milletvekili adayı İsmail Bilen'le karşılaştım. Hayrullah bu, beni görünce İsmail Bilen'e, "Manisa'ya bir Ertuğrul fazlaydı, ikincisi de geldi" diye takıl demiş. İsmail Bilen'in Milletvekilliği döneminde ve sonrasında dostluğumuz devam etti. Bilen espriyi patlattı, hep beraber güldük. İsmail Bilen saha çalışmalarını sürdürüyor. Hayrullah Solmaz'ın dostlar kahvaltısında Ufuk Tanık, Güngör Çalışır, Mehmet Çelik, Kamber Ali Atabey, Avukat Ümit Rona, Ramiz Şiyak, Abdullah Taşkan, Sait Başbelen, Abdulcabbar Kara, Halil Kırlı, Ahmet Ülke, Mehmet Çetin'le birlikte Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ve AK Parti Milletvekili Murat Baybatur da konuklar arasındaydı. Yazdıklarım isimlerini hatırladıklarım. Muhtarlar da vardı, Hayrullah Solmaz'ın başka dostları da…
OLMAZSA OLMAZ…
Kahvaltıya katılanlara baktığımda her çiçeğin olduğu bir buket gibiydi. Siyaset ortamının gerginliğinin sürdüğü günlerde Manisa'nın farklı düşüncelerini taşıyan renkli simalarını bir araya toplamak her baba yiğidin harcı değil. Hayrullah Solmaz'ı tebrik ederim, stresten uzak bir toplantıda bizleri buluşturduğu için.
Hem kahvaltımızı yaptık, hem de ülkenin son durumu ve seçimler üzerine fikir alış verişinde bulunduk. ‘Olmazsa olmaz, Hayrullah Solmaz' gerçeği Manisa'da sürüyor.