Başkent'te bütün siyasi partilerden Milletvekili aday adayı olanların kaderlerinin belirleneceği son gündü. Listelerin saat 17.00'de Yüksek Seçim Kurulu'na verilmesinin son saatiydi. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil de bu heyecanı yaşamak için Ankara Anemon'da kaldı. Oğlum Gökmen ile birlikte sohbet ederken MHP'nin Milletvekili listelerinin belli olduğunu öğrendik. Hemen Manisa listesine baktık, Zeynel Balkız yoktu. Sıralamanın devamında da MHP hep yeni isimlerden bir liste yapmış, Erkan Akçay liderliğinde. Baro Başkanlığı'ndan istifa ederek 7 Haziran'da Manisa 2'nci sıradan Milletvekili seçilen Zeynel Balkız'ın kısa sürede liste dışı kalması Manisa siyasetinde deprem anlamına gelir. Neresinden bakarsanız bakın Zeynel Balkız için şok bir karar. En son Fikret Taşçı'nın kardeşinin nikahında beraber olduk. Nikah şahitliği yapmıştık. Sonra da Mehmet Güzgülü'nün oğlunun nikahında Başkan Cengiz Ergün ile birlikte yan yana oturmuştuk. Beklenen bir olay değildi. Konuşuluyordu, ama ihtimal vermiyordum. Hayatta her şey kısmet. Zeynel Balkız'ın Manisa siyasetinde çok emeği var. DYP'den iki kez direkten döndü. MHP'den de 7 Haziran'da Milletvekili seçilmişti. Zeynel Balkız'ın üzüntüsünün büyük olduğunu tahmin edebiliyorum. Kimsenin başına böyle kısmetsizlik gelmesin. "Takdir-i İlahi" deyip, geçiyorum. MHP bu seçime teşkilatın isteği doğrultusunda bir liste ile girecek. Akhisar bölgesine Osman Oktay'ı, Salihli bölgesine Dr. Mehmet Memiş'i, Merkeze de İlçe Başkanlığı yapan Engin Kabadağ'ı koymuş. MHP'nin ilk 4 sıralaması böyle. Sonra İhsan Temel, Cemal Murat Erim, Mustafa Uncu, Cemal Başkesen ve Erkan Öztürk ile 9 Milletvekili adayını belirlemiş. Bu liste MHP'ye hayırlı uğurlu olsun. Ne getirip, ne götüreceğini 1 Kasım akşamı sandıklar açıldığında göreceğiz.
HÜSEYİN TANRIVERDİ'NİN MİSAFİRPERVERLİĞİ
Önceki gün 3 dönem Manisa Milletvekili olan Hüseyin Tanrıverdi ile ‘Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet' sloganıyla Sıhhiye'den başlayan yürüyüşe katıldım. Adnan Erbil, Hasan Geriter, Ali Çipiloğlu ve oğlum Gökmen ile yürüyüşten sonra Geriter İstanbul'a giderken, Tanrıverdi ve Erbil'in yanından oğlum Gökmen ile ayrılıp izlenimlerimi yazmak için kaldığım Ankara Anemon Otel'e döndüm. AK Parti'den Milletvekili aday adayı olan Hikmet Oray Yalçın ve sosyete dürümcüsü Mehmet ile Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen ve AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan da oteldeydi. Yazımı oğlum Gökmen ile yazdık. Çektiği fotoğrafları gazeteye gönderdik ve sonra Hüseyin Tanrıverdi'yi aradım. Manisa TSO Başkanı Adnan Erbil ile Meclis Sosyal Tesisleri'ndeymişler. Hemen birlikte taksiye bindik ve Tanrıverdi'nin yanına gittik. Kapıda koruması karşıladı. Ali hoca da (Çipiloğlu) bizlere katıldı. Hep beraber sohbet ettik, durum değerlendirmesi yaptık. Yemek yiyen Milletvekillerinin çoğunluğu Tanrıverdi'ye "Başkanım" diye hitap ederek yemek masamıza uğradılar. Kendisine saygılarını sundular. Milletvekili aday adayları Manisa listesine girmek için kulis yaparken, Hüseyin Tanrıverdi bizle birlikte sohbet ediyordu. Telefonları susmuyordu. Beştepe'den bile aranıyordu. Çok rahattı. Kendinden emindi. Yemekten sonra Ali Çipiloğlu yanımızdan ayrıldı. Hikmet Oray Yalçın Çukurambar'da kahveci Hacıbaba'da oturuyormuş, hep beraber oraya gittik. Yine koyu bir sohbet ile gecenin yarısını geçirdik. Başkent'te bize Tanrıverdi güzel bir ev sahipliği yaptı.
AK PARTİ'DE SIRALAMAYI BEKLERKEN SONUÇ GELDİ
Hüseyin Tanrıverdi, unutuyordum, Meclisteki sosyal tesislerdeki yemekten sonra bizleri Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na götürdü. Dışarıdan sarayı gördük. Tanrıverdi sayesinde sarayın önünde fotoğraf çektirdik. Bu satırları yazdığım sırada saat 15.00'ı gösteriyordu. AK Parti'nin Manisa listesi ile ilgili çeşitli bilgiler geliyordu. Hepsi tahminden öte değildi. Hikmet Oray Yalçın'a, "MHP'den sonra AK Parti'nin Manisa Milletvekili sıralamalarında da beklenmedik bir durumla karşılaşabiliriz" diyordum. Bekliyoruz…
Derken beklenen an geldi. AK Parti'de büyük sürpriz yok. 7 Haziran seçimlerinde liste neyse, sıralama üç aşağı beş yukarı aynı oldu. Değişiklik 1'inci sırada gerçekleşti. Yani, Manisa'nın patronluğuna AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ getirildi. Recai Berber 2, Uğur Aydemir 3, Murat Baybatur 4, İsmail Bilen de 5'inci sırada yer aldı. Diğer sıralamalar ise şöyle: 6. Güzide İçen Özkasap, 7. Ergun Karaoğlu, 8. Ozan Erdem, 9. Nevzat Büküm. Bana göre AK Parti, 7 Haziran seçimlerinde yaptığı sıralama ile seçilen 4 Milletvekilini de 1 Kasım'da parlamentoya girecek şekilde sıraladı.
Bütün partilere tekrar hayırlı olsun diyorum.