Başkent Ankara'dan döndüm. Son yıllarda yaptığım en uzun Ankara seyahatim oldu. ‘Bayrak Mitingi' ve Milletvekili listelerinin açıklamasını beklerken birçok dostla da hasret giderdim. Yavuz Donat'la beraber olduk. Bayram sonrası Manisa'nın nabzını yoklamak için geleceğini söyledi.
Başkent'te AK Parti Genel Merkezi ana-baba günüydü listeler açıklanana kadar. Milletvekili aday adayları arasında sevinen de vardı, üzülen de. Manisa AK Parti listesi sıralama dışında aynı kaldı kalmasına da, bu listede baştan bir iki değişiklik yapılması beklenirken, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi Amerika'dan döner dönmez soluğu Ankara'da aldı. Yoğun bir çalışma içerisine girdi. Milletvekili Selçuk Özdağ, Recai Berber, Uğur Aydemir ve Murat Baybatur'un tekrar seçilme şanslarını yarattı. Genel Başkan Yardımcılığına getirilen Selçuk Özdağ Milletvekilleri arasında en rahatıydı. Hüseyin Tanrıverdi ile beraber olduğumuz sürede Manisa'nın dışında bir yerden olmayı düşünmedi. İzmir'de 200 bin Manisalı var. Oradan adaylık teklifi de kendisine sunuldu. Kabul etmedi. Bülent Arınç gibi Hüseyin Tanrıverdi de istirahate çekildi.
TEK ABİ BÜLENT ARINÇ
Selçuk Özdağ'ın listenin başına oturmasını azimle çalışmasının meyvesi olarak görüyorum. Cumartesi günü Manisa'daymış. İlde toplantı yapmış. Abilik tartışmasını çok güzel sonuçlandırmış. "Manisa'nın ve Türkiye'nin tek abisi var, O'da Bülent Arınç'tır" demiş. Kendisinin kardeşlik yapacağını söylemiş. Doğru söze ne denir?
MHP TEŞKİLATI SINAVDAN GEÇECEK
MHP'de Milletvekili sıralamasının Manisa Teşkilatı'nın istediği doğrultuda yapıldığını öğrendim. Ne olursa olsun, Zeynel Balkız'a yapılan pek hoş olmadı. Şimdi MHP, ili ile, ilçeleri ile kolları sıvayıp 7 Haziran seçimlerindeki sonuçların üzerine de sonuç almalıdır. 1 Kasım seçiminde MHP Teşkilatı'nın sınavdan geçeceğinin bilinmesi gerekir. Beklenti büyük.
CHP'de Özgür Özel'in bana Ankara'da telefonla söylediği gibi, Manisa listesi çıktı. Bakalım Manisa'da partiler ne gibi bir sonuçla karşılaşacak, göreceğiz.
GÖZLERİM HEP O'NU ARADI
Cumartesi günü Saruhan Otel'deydim. Genç yaşta aramızdan ayrılan Zeki Ayaydın'ın oğlu Erman Ayaydın'ın nikah törenine katıldım. Düğün tarihini bile birlikte belirlemiştik. Ahmet Görgülü de yanımızdaydı. Elbette hayat devam ediyor. Bu nikah töreni de yapılacaktı.
"Zeki kardeşim, bütün dostların Erman'ın yanındaydı. Gözlerimiz hep seni aradı. Nur içinde yat."