Seçimin son haftasına giriyoruz. Siyasi partiler sandığa gidecek seçmene kendilerini anlatmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Siyasi tansiyon 7 Haziran seçimleri öncesine oranla daha seviyeli gidiyor düşüncesindeyim. Vatandaş gerginlikten hoşlanmıyor. Önceki gece televizyon programında Bülent Arınç da buna değindi. Bildiği doğruları da hiç çekinmeden söyledi. Hoş görüden uzak bir toplum haline geldiğimizi, bu tablonun ortadan kaldırılması için çaba sarf edilmesi gerektiğinden söz etti. İnşallah bu hafta içinde üzücü olaylarla karşılaşmayız. Güvenlik içinde halk sandığa gider, tercihini yapar. AK Parti ince hesaplarla tek başına iktidar olmak için çalışıyor. CHP oylarını arttırmak için çaba sarf ediyor. Bu seçimlerde MHP ve HDP'nin alacağı oylar seçim sonuçlarını belirleyecek. Bekleyelim, görelim.
DOĞRULARI YÜZE SÖYLERDİ
Geçen hafta ANAP iktidarının rahmetli Turgut Özal'dan sonra güçlü isimlerinin başında gelen, Ulaştırma ve Maliye Bakanlığı ile Başbakan Yardımcılığı görevlerini Manisa Milletvekili sıfatı ile yapan Prof. Dr. Ekrem Pakdemirli hocam, Akhisar'da tarımla uğraşırken hepimizi üzen bir kaza geçirdi. Bizleri ve ailesini sevenleri korkuttu. Şu anda Celal Bayar Üniversitesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi görüyor. Hocam Pakdemirli'nin kaza geçirdiği haberini duyan hastaneye koştu. Üç gündür doktorlar hocamı uyutuyor. Dün Ali Filizkan'ı aradım. Hocamın durumunu sordum. Filizkan'dan iyi haber aldım. Oğulları Mehmet ve Bekir Pakdemirli, babalarının sağlık durumunun iyiye gittiğini söylemişler. Bir aksilik olmazsa Ekrem Pakdemirli hocam yarın uyandırılacak ve verilen ilaçlar da kesilecekmiş. Allah yardımcısı olsun. Yeni neslin çoğu hatırlamaz, Ekrem hocam ülke ufkunun açılmasında emeği geçen bir siyasetçiydi. Aynı Bülent Arınç gibi rahmetli Özal'a yanlışları yüzüne söyleyebilecek kimliğe sahipti. Onun için de Semra Özal'la arası açılmıştı. Doğruyu söyleyeni dokuz köyden kovarlarmış sözünü biliriz, ama birilerinin de ülke meselesinde liderlerine doğruları söylemesi gerekmiyor mu? Bugün AK Parti içinde bu mücadeleyi Bülent Arınç veriyor. Rahmetli Özal ve çevresi Ekrem hocanın uyarılarını fazla dikkate almamalarının bedelini ANAP'ın tarihe gömülmesi ile gördüler. Siyaset yaşamı tecrübelerle dolu. Bülent Arınç AK Parti'nin geleceği ile ilgili bunları yapıyor. İnşallah Arınç başarılı olur.
GEZİP GÖRMEK GEREKİYOR
Bu fani dünya yaşamaya değer. Zafer Ünal ve Ali Filizkan organizesinde Manisalı iş adamları ve orada yakınları olanlar Balkan ülkelerine ziyarette bulundular. Zafer Başkanımın da gezi izlenimlerini ve analizlerini okumuşsunuzdur. Rahmetli Bülent Koşmaz, ben ve oğlum Gökmen'le ailece bu ülkeleri gemi ile gezme fırsatı bulduk. Bir hafta boyunca Balkan Savaşı'ndan sonra oralar da kalan, dilimizi bizim gibi konuşan halkla birlikte olduk. Okuyarak her şeyi öğrenmek mümkün olmuyor. Gezip görmek de gerekiyor.