Ramazanın sonu bayram, Ramazan ayının bitiminde 3 gün kutlanan dini bayramlarımızdan biridir…

Ramazanın sonu bayram, Ramazan ayının bitiminde 3 gün kutlanan dini bayramlarımızdan biridir…

Şevval ayının ilk üç gününde kutlanan gelenek ve göreneklerimizi yaşattığımız özel günlerimizdendir. Birlik ve beraberliğimizin pekiştirildiği, aile birliğimizin, aidiyetimizin gün yüzüne çıktığı günlerden biri bayramdır.

Evet, pandemiyle bunu daha iyi anladık, mecburen çekirdek aileyle geçirdiğimiz bayramlardan sonra aile büyüklerinin eksikliği daha çok hissedildi.

Bayram namazına kalkmayla başlayan tatlı telaş, aile büyüklerinin bayramlaşması, sonra hep birlikte yapılan kalabalık kahvaltı sofrası, misafir ağırlama, büyüklere yapılan aile ziyaretleriyle devam eder. Ne kadar güzel gelenek ve görenekler…

Bir aylık oruçtan sonra yeme içmenin serbestliği, Müslümanların birbirlerini ziyaret ettikleri, çocukların sevindirildiği, İslami kardeşliğin sürdürüldüğü, birlik beraberliğin iyice hissedildiği, dini bayramlarımızın ilki ramazan.

Ramazan bayramının ilk günü oruç tutmak haramdır. Güzel gelenek ve göreneklerimizi yaşatıp, kuşaktan kuşağa aktarıp millet olarak sıkıca birbirimize sarıldığımız nice güzel bayramlara… Tüm İslam aleminin bu güzel günü mübarek olsun…