Ramazan bayramının son gününde demokrasimizin teminatı ve ulusal egemenliğimizin simgesi TBMM’nin açılışı Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğimizin umut ışığı olan çocuklarımıza armağanı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını dün coşkuyla kutladık. Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan saat 16.00’da Cumhuriyet Meydanında Manisa halkıyla buluşacak. AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur ve Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik Türkiye Yüzyılı için doğru adımlarla yola devam diyen Anadolu’nun yiğit evladı milletin adamı Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Manisa’da olacak diyerek attıkları mesajla belirterek Manisalılara Cumhuriyet Meydanına davet ediyorlar. 100 yılın seçiminde bakalım Cumhurbaşkanı Erdoğan Manisa’da halka ne müjdeler verecek. Ben de izleyeceğim. Bugün sizlere gerçekleşen büyük bir eserin hikayesini yazacağım. Türkiye’nin en büyük askeri gemisinin hikayesi bugüne kadar 70 bin kişi gezdi. Dün demir alıp İstanbul Boğazından vatandaşları selamlayarak mavi vatana açıldı.

Savunma sanayimiz güçlendikçe hayal bile edemeyeceğimiz projeleri bir bir hayata geçiriyor. Türkiye dünyada bir ilki daha başardı. Dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Türk mühendislerinin başarısı ile askeri gemi Anadolu donanmasına katıldı. Bu gemi ile mavi vatan daha güvenli. Donanmanın göz bebeği geminin iç havuzunda 4 mekanize çıkarma gemisi, 13 tank, 27 zırhlı amfibi hücum aracı, 6 zırhlı personel taşıyıcısı, 33 muhtelif araç, 15 römork taşınabiliyor. Ayrıca güvertede 10 helikopter veya 11 SİHA, hangarında ise 19 helikopter veya 30 SİHA bulunuyor. Bu gemi Türkiye yüzyılında lider ve dünyada söz sahibi ülke konumunda olduğumuzu dünya görecek. Bu gemimizle dünyanın her köşesinde askeri ve insani operasyon yapma imkanını ülkemize sağlayacak özelliklere sahip. Türkiye kendi gemisini inşa eden 10 ülkeden biri olmamızın Türk milleti olarak sevinerek adım adım düşmanlarımızla başa çıkacak duruma gururunu doya doya yaşamalıyız. Türkiye’nin en büyük askeri yüzen gemisi deniz kuvvetlerine törenle teslim edildi. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Yeniden Refah Partisi Başkanı Fatih Erbakan, Hüda-Par Başkanı Zekeriya Yazıcıoğlu da katıldı. Başkan Erdoğan “Hizmete aldığımız TCG Anadolu en büyük ve en ağır helikopterler ile insansız hava araçlarının iniş kalkış yapabileceği kendi alanında dünyanın da ilk savaş gemisidir. Bu gemimizi Türkiye yüzyılında bölgesinde lider ve dünyada söz sahibi ülke konumumuzu perçinleyecek bir sembol olarak görüyoruz. Yerli ve milli savunma sanayinde dik duruşumuz ve kararlılığımız sayesinde dış bağımlılığımızı azaltmada oldukça iyi seviyeye geldik” dedi.

YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

Başkan Erdoğan “Karada, havada, denizde siber alanda güvenlik geçlerimizin ihtiyaçlarını yerli ve milli olarak karşılamak için daha çok çalışacağız. Ülkemizin ikinci büyük gemisi olarak denizde ikmal, muhabere destek gemimiz Derya Piri Reis deniz altımız istif sınıf ilk firkateynimiz İstanbul yine bu yıl içinde inşallah hizmete girecek. Milletime buradan bir haber duyurmak istiyorum. Yüzyılın yüzen kale gemisini İstanbul Sirkeci’ye çekeceğiz. Gemimizi halkımıza açacağız. İstiyoruz ki TCG Anadolu gemimizi halkımız gezsin dolaşsın. Sadece biz gururlanmayalım. Milletçe gururlanma imkanını halkımıza verelim” dedi. Bu iktidar 20 yıllık sürede ülkemize çok ama çok hizmetler kazandırdı. Doğruları da var yanlışları da. Sahada çalışan herkesin zaman zaman ufak tefek hataları olur. Bunları görmemezlikten gelelim demiyorum. Düzeltilmesi için ikazlarda medeni ölçüler içinde bulunalım. Şu yaklaşımdan artık kurtulalım “Karşıyım karşı her şeye karşı” bu mantık ülkemize faydadan çok zarar getirir. Başkanlık sistemi iyi bir sistem. Yeni geçtik aksaklıkları olabilir. El birliği ile bu sistemi düzeltme çabaları içinde olanlarla birlikte olurum ama tekrar parlamenter sisteme koalisyonlarla yönetilmeye ben karşıyım. Bakın DYP SODEP koalisyonu döneminde DYP İl Başkanı rahmetli büyüğüm Dilaver Vardarer vardı. SODEP’in il başkanı Mustafa Temiz. Mili Eğitim Müdürü Türkan Alan görevden alındıktan sonra iktidarın Manisa’daki iki il başkanı atanmadığı için Manisa Milli Eğitime 6 ay süre ile müdür atanmadı. Bilesiniz diye yazdım.