Bugün mübarek Ramazan ayını tamamlanmış olacağız. Yarın bayram. İnşallah sağlık, huzur ve afiyet içinde bir bayram kutlarız. Bayram sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan pazartesi günü Manisa’da açılış ve halka hitap edecek. Kemal Kılıçdaroğlu ise 1 Mayıs’ta İşçi Bayramı nedeni ile Manisa programını iptal etti. Kılıçdaroğlu ileri bir tarihte Manisa’ya geleceği bilgisine ulaştım. Ramazan boyunca yapılan siyasi partilerin etkinliklerine iftar programlarına katılmaya özen gösterdim. Bugün son iftarımı Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve yardımcısı Ahmet Songüler ile İğdecik’te sonlandıracağım. Milletvekili aday listeleri belli olunca da Manisa’da siyasi hareketlilik başlamış oldu. Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı seçim çalışmalarına hız vermeye başladı. Her parti gönlünden geçen milletvekili sayısını açıklamaya başlayınca kendi kendime yüksek seçim kurulu Manisa milletvekili sayısını az açıklamış diye değerlendirme yaptım. Millet İttifakının ana gövdesini oluşturan CHP’de Manisa siyasetinde sevilen ve sayılan adaylarından Semih Balaban’ın beşinci sıraya atılmasından sonra yeni bir söylem başladı. “Biz Semih Balaban ile Manisa’dan 5 milletvekili çıkarırız” diye… Ben de seçilecek sıraya konmasını çok arzu ettim Semih Balaban’ın. Ancak siyasi ayak oyunları buna izin vermedi. Ben böyle bir tabloyu 15 Mayıs sabahı Manisa CHP’nin 5 milletvekili çıkarabileceğini göremiyorum. Ancak Süleyman Demirel’in “Ben sandıktan korkarım” sözüne çok değer veririm. Onun için Manisa’da 14 Mayıs seçimlerinde 5 milletvekili çıkarma hayalleri gerçek olursa Millet İttifakı cumhurbaşkanlığı ve parlamentoda inanılmaz farkla seçimleri kazandığını görürüz. Olabilir mi iki dönem Manisa Belediye Başkanı Ertuğrul Dayıoğlu’nun askerdeyken yaşadığı bir olaydan dolayı teğmeninin “Ben general olabilir miyim?” sözüne verdiği cevapla karşılık vereceğim. “UMAMIYORUM” CHP Manisa’da böyle bol keseden atarken İYİ Parti ondan aşağı kalır mı kalmıyor. 4 demeye başladı. Bütün partiler sahada harıl harıl çalışıyor.

TARZAN HEYKELİ SEVGİ YOLUNDA İFTAR YEMEĞİ

Türk Telekom Manisa bayii Gürkan Kızıltuğ ve Hüseyin Kargın geçen hafta beni aradılar. “Başkanım iftar yemeği vereceğiz sevgi yolunda. İYİ Parti birinci sıra adayı Şenol Sunat hanımla da tanışma fırsatını bulacağım için Hüseyin Kargın’a “İftarları evde yapmaya çalışıyorum. Seni kırmam geleceğim” dedim. İftar yemeğine oğlum Gökhan ve İstanbullu iş insanı Osman Talu ile birlikte gittim. Hüseyin Kargın beni ve Osman Talu’yu İYİ Partinin Manisa’da birinci sıra adayı Şenol Sunat ve ikinci sıra adayı Hasan Eryılmaz, üçüncü sıra adayı Filiz Tuğçe Ayrancı ile İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan ve beni Ukrayna dönüşü Grand Medikalde ayağa kaldıran beşinci sıra adayı Dr. Gürkan Özcan ile birlikte masaya oturttu. İYİ Partinin milletvekili adayı Suna Hanım ile tanışmamı sağladı. Hasan Eryılmaz ile de sohbet ettik. Kalabalık bir esnaf topluluğunun katıldığı iftar yemeğinde bol bol fotoğraf çektirdik.

BOL KESEDEN ATILIYOR

İYİ Parti yöneticileri de Manisa’daki seçimlerden çok umutlu dört dört diyorlar ama Dr. Gürkan Özcan İYİ Partinin beşinci sıra adayı da “Ben de parlamentoya gidebilirim” diyor. Siyaset iddia işidir biliyorum. CHP beş diyor. İYİ Parti de öyle. AK Parti sekiz diyor. MHP iki diyor. HDP de Manisa’dan bir milletvekili çıkaracağım diyor. Bu durumda partilerin Manisa’dan çıkarmak istedikleri milletvekili sayısı 21’i buluyor. Manisa’dan parlamentoya seçilip gidecek milletvekili sayısı ise 10. Çık çıkabilirsen işin içinden. Onun için dedim YSK Manisa milletvekili sayısını az tespit etmiş diyorum. Gürkan Kızıltuğ ve Hüseyin Kargın’ın organize ettiği iftar yemeğinden sonra Osman Talu ve oğlum Gökhan ile birlikte Aynı Ali’ye gittik. Ahmet Songüler de geldi. Aynı Ali işletmecisi Osman bizimle ilgilendi. Hafta içinde Osman Talu çalışanlarına iftar yemeği verdi. Yemeğe Çapala Mehmet ile birlikte katıldım. Osman Talu’nun çalışanlarına verdiği Hacıoğlu’ndaki iftara Talu Çiftliğinin işletme müdürü Tamer Akyüz, Mustafa Çelebi de katıldı. Başarılı iş insanı Osman Talu iyi düşünmüş çalışanları ve eşleri ile çocuklarını davet etmiş. Osman Talu Çapala Mehmet Ahmet Songüler, Nizamettin Etyemez, Avukat Ali Özyiğit ile Aynı Ali’de sohbet ettik. Osman Talu oğlu ile  Spil’de kamp yapmak için yanımızdan ayrıldı.

ÜZEYİR DİNDAR’IN İFTARI

Medya ve sağlık konusundan Manisa’ya büyük hizmetler veren Dr. Üzeyir Dindar da Grand Medikalde gazete ve sağlık çalışanlarına iftar yemeği verdi. Davete misafirim nedeni ile gidemedim. İftar yemeğinde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Filizkan ve Aydın Besen de katılmış. Bir ramazan ayını daha bugün geride bırakıyoruz. Nice Ramazan ayında buluşma dileği ile. Seçim çalışmalarının bayramda da sürmesini bekliyorum. Hepinize iyi bayramlar diliyorum.