İş bilenin, kılıç kuşananın demişler. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, 30 küsür yıldır Oda tecrübesi var. Geçtiğimiz dönem üyelerinin teveccühü ile başkan seçildi. Dolu dolu geçen 4 yılın ardından geçtiğimiz cumartesi günü Manisa Büyükşehir Belediyesi Fuar Alanında Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın organ seçimleri oldu. Seçim öncesi Başkan Mehmet Yılmaz ile söğütaltı kahvesinde birçok kez beraber olduk. Başkan Mehmet Yılmaz bu işin piri desek yalan olmaz. Tüm olasılıkları düşünüp seçime çok iyi hazırlandı. Ve geçtiğimiz cumartesi günü er meydanına çıkıp seçimin tozunu attırdı. 24 meslek komitesinin 23’ünde başkan Mehmet Yılmaz’ın desteklediği sarı listeler zafere ulaştı. Yakın bir tarihte ben böyle bir zafer görmedim. Dediğim gibi seçimde Mehmet Yılmaz rüzgar gibi esti tüm sandıkları nerdeyse patlattı. Sadece bir komitede karşı liste kazandı. O da bu işin nazar boncuğu olsa gerek. Peki seçim havası nasıldı? Cumartesi günü sanki seçim değil festival vardı Manisa Büyükşehir Fuar Alanında. Bir tarafta dönerler, bir tarafta pideler, lokmalar, güveçler, şıralar daha neler neler…. Herkesin yüzü gülüyordu. Seçim yarışından ziyade dostların buluşması gibiydi. Sevgi, saygı çerçevesinde güzel bir seçim oldu. Hoşgörü içerisinde kırmadan dökmeden Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’na yakışan bir gündü. İş dünyasının o tablosunu görmek beni mutlu etti. Bunca sene kavgalar ile birbirimizi yıkıp döktük. Sonuçta ne oldu Manisa kaybetti. Gelinen noktada herkesi kucaklayan bir anlayış ile Manisa Ticaret ve Sanayi Odası üretmeye, ülke ekonomisine katma değer yaratmaya devam ediyor. Bu tablo iş dünyasına kuşkusuz ki olumlu yansıyor. Hal böyleyken kazan Manisa oluyor. Gelinen bu noktada Başkan Mehmet Yılmaz’ın çok büyük payı var. Yukarıda bahsettiğim gibi ‘İş bilenin, kılıç kuşananın’. İşinin ehli olan Başkan Yılmaz amasız, fakatsız bir seçimi geride bıraktı ve büyük bir zafere imza attı. Önümüzdeki günlerde yönetim seçimi olacak. Ben şimdiden Başkan Mehmet Yılmaz’ın ikinci dönemini kutluyorum. Yolu açık olsun. Köşe yazımı da Başkan Mehmet Yılmaz’ın kendi sosyal medya hesaplarından paylaştığı teşekkür yazısı ile bitiriyorum.

“Manisa iş dünyasının seçkin temsilcileri;

Sevgi, hoşgörü ve bizleri biz yapan değerlere saygının kazandığı bir seçimi geride bıraktık.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2022-2026 seçimlerini büyük bir katılım ve coşku ile gerçekleştiren aziz hemşerilerimize, değerli üyelerimize desteklerinden dolayı sonsuz şükran ve teşekkürlerimi sunarım.

Sanayici, tüccar ve iş insanları seçimlerimizde bizlere gösterdikleri teveccühü ile geçtiğimiz dönem Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın yaptığı hizmetlerin devamı noktasında bizlere daha fazla çalışma mecburiyeti yüklemiştir.

Sizlerin göstermiş olduğunuz teveccühü sonucunda önümüzdeki dönem yaptığımız hizmetlerin daha da artarak devam edeceğini şimdiden söyleyebilirim. Bu sorumluluk ile Manisa Ticaret ve Sanayi Odası olarak şehrimizin ve ülkemizin kalkınması noktasında daha önce olduğu gibi elimizi taşın altına sokmaya ve üretmeye devam edeceğiz. Üyelerimizle birlikte sanayisi ile, tarımı ile, turizmi ile büyüyen bir Manisa için hep birlikte çalışacağız.

Bu anlayış ve duygularla; seçim sürecimiz boyunca bizlerin yanında olan ve seçimlerimizin sağlıklı bir şekilde neticelenmesi için katkı veren çok kıymetli üyelerimize, şahsıma güvenerek benim ve ekibimin yanında olan dostlarıma sonsuz şükranlarımı iletiyor; Manisa halkına ve İlimiz iş dünyasına sonsuz sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

BEN DE OY KULLANDIM ZAFERİ SÖĞÜTLATI KAHVESİNDE KUTLADIK

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerini yerinde izledim. Bir oyum vardı onu kullandım. Başkan Mehmet Yılmaz, Meclis Başkanı Ümit Türek ve Çapala Mehmet ile seçim heyecanını birlikte yaşadım. Avukat Mustafa Karakaş, Zülfikar Gürcan, Çapala Mehmet ve Ayrancı Alparslan, Sarı Hasan Mehmet Yılmaz’ı Cuma akşamından Cumartesi günü seçim sonuçlarına kadar yalnız bırakmayarak Söğütaltı Kahvesinin dostluğunu gösterdiler. Ben öğleden sonra seçimlerin yapıldığı fuar alanına gittim. Üçel Ayakkabılarının mimarı Rıfat Sarı, Ayrancı Necdet, Ataman Taydaş, Semih Vardarer, Şoförler Cemiyeti Başkanı Salih Karaağaç ve dünürüm Rüştü ve gelinim Gözde ve birçok iş dünyasının seçkin insanları oradaydı. Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Borsa Başkanı Sadık Özkasap, Salihli Ticaret Odası Başkanı İbrahim Yüksel, Demirci Ticaret Odası Başkanı Kasım Kabak seçim alanında gözüme çarpanlar arasındaydı. O kadar tanıdığım iş insanı ile tokalaştım ve birbirimize sarıldık. Yazarken unuttuklarımın olduğunu biliyorum. Kimse kusura bakmasın. Seçim sonuçları belli olunca Başkan Mehmet Yılmaz’ın Söğütlaltı Kahvesinde yorgunluk çaylarımızı içerken kutladım. Mehmet Yılmaz’ın zaferini kutluyorum.