Başarı; kişiden kişiye, şartlara ve zaman göre değişiklik gösteren, farklı bir anlam ifade eden bir eylemdir. Benim için başarı; inanmak, istemek ve istediğin şey için sonuna kadar mücadele etmektir.

Yani başarının 3 anahtarı vardır: İstemek, inanmak ve mücadele etmek.

Başarı bir diğer ifade ile mutlu olduğumuz işlerde bir amaç belirleyerek o amaca ulaşmak için mücadele etmek demektir.

Güzel şeydir başarı… Hayata tutunmamızdaki en büyük pay ona aittir. Yaptığınız iş ne olursa olsun, o ‘başaracağım’ umudu içinizde hep vardır. Öyle olmasa yaşanılmaz zaten…

Başarırız ya da başaramayız orasını bilemeyiz. Ama hep o başarma umuduna göz kırparız. Yeni amaçlarımızı cebimize koyarız. Başarıya giden yolda arada o ‘başaracağım’ umudunu çıkarırız. Hala o inanç orada mı diye yoklarız. O umudu kaybetme korkusu sarar her yerimizi ama tekrar yola devam ederiz.

Belki beklentimize çok zor erişiriz, uzun yıllar bekleriz. Belki de yıllarca bekleyip amacımıza ulaşamayız. Ama başaramasak bile o amaca ulaşmak için sonuna kadar mücadele ederiz… Sonuçta o yolda olmak bile bizlere bir şeyler öğretir.

Aslında her sabah farklı bir başarımıza uyanırız. Yapacağımız işler, belirlediğimiz hedefler bizi bir adım daha başarıya yaklaştırır. O başarma huzuru ile akşam ederiz.

Kendimize aylık/ yıllık hedefler koyarız. Onları elimizden geldiğince yapmaya çalışırız. Bunların hepsi biraz daha başarılı olmak için… Bir şeyleri başarmanın heyecanıyla aylar, yıllar geçer…

Ailenizden birinin başarısı bile sizi mutlu eder bazen. Gurur kaynağımız olur… Uzaktan tanıdığımız insanların başarısı bile gün gelir sevinç yaratır bize.

Başarı insan hayatında olması gereken bir duygudur.

Bu yüzden güzel başarılar hep sizlerin olsun!