Toplum olarak gergin bir ortamın içinde yaşıyoruz. O kadar çok bilgi kirliliği ile karşılaşıyoruz ki, inanılacak gibi değil. Güneydoğu'da her gün şehit veriyoruz. Cenaze törenlerini ızdırap içinde izliyorum. Geçen hafta Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'le Turgutlu'da düzenlenen şehit cenazesi törenine katıldım. Toplum, ülke bütünlüğü için gereken reaksiyonları da gösteriyor, ama akıl tutulması ile de karşı karşıyayız. Aklımızı başımıza toplamamız gerekiyor. Bu topraklar hepimize yeter de artar bile. 3 bin yıldır Ortadoğu'da emelleri olanların yarattığı savaşlar sürüyor. Amaç belli. Türkiye'yi de bu bataklığın içine çekip, bölüp, parçalamak istiyorlar. 1970-1980 yılları arasında bu oyunlar ülkemizde oynandı. Çok sıkıntılı günler geçirdik. Binlerce gencimizi kaybettik. Tarihten ders alarak oynanmak isteyen bu oyuna alet olmayalım.
DOSTLARIMIN ACISINI PAYLAŞTIM
Cuma günü Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Filiz Ağar babasını, gazetenin sahibi dostum Haşim Ağar da kayınpederi Nihat Kurtaran'ı kaybetti. Aynı anda Manisa Medyası'nın duayeni, Hür Işık Gazetesi'nin uzun süre sahipliğini yapan, Olay Gazetesi'nde kader arkadaşlığı yaptığım, oğlum Gökhan'a hayat dersleri veren Aydın Besen kayınvalidesini, eşi Şenay Besen annesi Muazzez Yücesoy'u kaybetti. Mübarek Cuma günü Hakk'ın rahmetine kavuşan Nihat Kurtaran ve Muazzez Yücesoy'un cenazeleri öğle namazına müteakip kıldırıldı. Önce Derviş Ali Camii'ne gittim, Aydın Besen'e, sonra da Hatuniye Camii'nde Filiz ve Haşim Ağar'a başsağlığı diledim. Her ikisinin de mekanları Cennet olsun. Böyle günler, hassas günlerdir. Eşimizi, dostumuzu yanımızda görmek isteriz.
FİKRET TAŞÇI'NIN KARDEŞİ EVLENDİ
Pazar günü Fikret Taşçı'nın kardeşi Melih de Anemon Otel'de Şahin ailesinin kızları Damla ile dünya evine girdi. Fikret kardeşim sevinçte de, tasada da beni yalnız bırakmayan dostlarım arasındadır. Kalktım, Anemon'a gittim. MHP Milletvekili Zeynel Balkız'la birlikte nikah şahitliği yaptım, mutluluklar diledim.
BAŞKAN ERGÜN TAZİYELERDE BULUNDU
Fikret Taşçı ile dışarıda sohbet ederken Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün Ağar ve Besen ailelerine taziyede bulunacağı ve beraber ziyaret yapma bilgisi bana ulaştı. Fikret Taşçı hemen şoförü İbrahim ile Başkan Ergün'e ulaştı. Başkan Ergün, benden önce Ağar ailesine gitmişti. Rahmetli Nihat abinin Meslek Lisesi karşısındaki evinde tekrar Filiz Ağar ve Haşim Ağar'ın, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'le acılarını paylaştık.
Aydın Besen'in baldızının evi İzmir'de olunca taziyeler için eşi Şenay hanım da İzmir'de bulunuyordu. Başkan Ergün, Aydın Besen'le telefonla görüşüp acısını paylaştığını ifade ettikten sonra, Besen, Olay Gazetesi'nin çalışanı olduğu için gazetemize gelerek başsağlığında bulundu. Gazetemiz sahibi Mevlüt Aktan, Genel Yayın Yönetmeni Ertan Korkmaz ve Yazı İşleri Müdürü Esra Kale ile gazetede bir araya geldik. Ben, Başkan Ergün'ün bu hassasiyetinden ziyadesiyle memnun olduğumu ifade edeyim. Acı ve tatlı günlerde bu tür ziyaretler büyük önem taşıyor. Allah'ı var, Başkan Ergün'ün bu konuda hassas olduğunu biliyordum. Sağ olasın, var olasın.
Tabi hayat devam ediyor. Gazeteden Başkan Ergün'le Mehmet Güzgülü'nün mutlu gününe de beraber gittik. Nikahı Ergün kıydı. Bir süre sohbet ettik, beraberce ayrıldık. Bir haftayı daha geride bıraktık.