Hafta sonunda 23 Nisan’ı kutladık… 23 Nisan, bu yıl Ramazan bayramı ile birleşti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 1920 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı günün yıldönümü.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, ulusal egemenliğimizi resmen ilan ettiği, bu özel günü de tüm dünya çocuklarına armağan ettiği, hepimiz için en değerli milli bayramlarımızdan bir tanesidir.

Her ne kadar bayram çocuk bayramı olsa da, her ne kadar bizler büyümüş olsak da 23 Nisan günü o sevinç hepimizin içinde belirir.

Tüm çocuklar bu milli bayramımızı coşkuyla kutladı. Mustafa Kemal Atatürk, bu özel günde, makamını bir süreliğine çocuklara bırakmıştır. Bu gelenek günümüzde de devam etmektedir.

Büyük Önder için çocuklar ile gençler, hep çok önemli ve değerliydi. Bu özel gün de bu önemin en bariz örneklerinden biri. Çünkü çocuk demek, genç demek, gelecek demek.

İleri görüşlülüğü dillere destan olan Ata’m, bu günü tüm dünya çocuklarına armağan ederken elbette bu bilinç ile etmişti.

Bu yıl 103’üncü yıldönümü kutlandı. Ramazan bayramıyla da birleşen 23 Nisan, çifte şenlik yaşattı. Hala anılarımızda yaşattığımız kendi 23 Nisanlarımız unutulmuyor, çocuklarımızla tekrar tazeleniyor, o sevinç, o coşku hep diri kalıyor.

Ezberlenen şiirler, söylenen marşlar, sergilenen gösteriler, bu özel günün içini de dolduran olmazsa olmazlar.

2019’un sonunda dünyanın, 2020 yılının ilk aylarında da ülkemizin başına bela olan koronavirüs pandemisi, birçok konuda olduğu gibi bayramlarda da bizleri kısıtlamıştı. Çok şükür o günler geride kaldı ve hem dini hem de milli bayramlarımız daha bir coşkulu kutlanıyor.

Geleceğimiz olan çocuklarımızın, yarının ülke yöneticilerinin, daha güzel, daha refah düzeyi yüksek, daha kendileri gibi oldukları bir dünyada yaşamaları dileğiyle…