Buz gibi havada ateş gibi bir derbi seyrettik. Kazanan Galatasaray oldu. Barcelona karşısında savunması ile dünyayı şaşırtan Cimbom’un derbide Beşiktaş’ı yenmesi Perşembe günkü kritik rövanşa moralli çıkmasını sağladı. Keşke bu maç ertelenseydi de Beşiktaş ile Galatasaray’ın dostlukları zedelenmeseydi. Olan oldu. Avrupa’dan Barcelona başarısı ile İzmir’e dönen ve İstanbul’a kötü hava şartları arasında dönen Aslan muhteşem seyircisi önünde Kerem Aktürkoğlu’nun 22 ve 32. dakikalarda attığı iki enfes golle devreyi 2-0 önde kapatma şansını yakalaması ikinci yarıda Beşiktaş’ın baskılı oyunu karşısında aslanlar gibi mücadele etti. Ne var ki 85. dakikada Rıdvan’ın golüne mani olamadı. Avrupa’da kalesini Barcelona forvetine kapatan Pena yaptığı güzel kurtarışlarına gölge düşürecek bir hatayla gol yediğini kendi de itiraf etti. Ancak gece Galatasaray’ın zaferi ile sonuçlandı 2-1.

NEFESLERİMİ TUTARAK SEYRETTİM

Süper Ligde Konya’ya yenilmesi ile moralimin bozukluğu Barcelona beraberliği ile düzeldi desem yalan olur. Üç büyüklerin Aslanı düşme hattının civarında dolaşması yüreğimi dağlıyordu. Pazartesi günü Süper Lig puan cetvelinde lider Trabzon’un 70 puanı varken Aslanım 28 maçta 35 puan toplayabilmiş olması ne kadar acı bir durum değil mi?

Derbi maçında Galatasaray ve Beşiktaş tempolu mücadele oranının yüksek derecede sahada varını yoğunu ortaya koymaya çalışan hüviyet görüntü verdiler.

Oyunun ilk anlarında Beşiktaş’ın baskısı Galatasaray kalesi önünde tehlike üstüne tehlike yarattı. Aslanın defansı Barcelona maçında olduğu gibi dimdik ayakta durarak Beşiktaş’a gol atma şansını tanımazken seyircinin de muhteşem desteğini arkasına alarak oyunda Kerem’in ayağından ve kafasından 22 ve 32.  dakikalarda iki gol bulduğu anda bile bu maçı kazanabileceğimiz hissi bende yoktu. Devreyi 2-0 kazanınca maçın da 80 dakikasına gelindiğinde futbol şansı galiba Galatasaray ile beraber olacak diye düşünmeye başladığımda Beşiktaş’ın Rıdvan’la kalemize attığı golü görünce nefeslerimi tutarak maçın bitmesini bekledim. Çok şükür Galatasaray kazandı. Puan cetvelinde 38 puana ulaştı. Ligin altı kaynayan kazan. Göztepe lidere yenildi. Altay ise Malatya’yı yenmişti. Pazartesi Antalya Başakşehir’i, Giresun da Gaziantep FK’yı yeniyordu. Görüyorsunuz dimi derbide Galatasaray’ın Beşiktaş’ı 2-1 ile devirip aldığı üç puanın değerini. Beşiktaş’ın ve Fenerbahçe’nin tuzu kuru. Aslan’ın Kartal karşısında kükremesine ben sevinmeyeyim de kimler sevinsin? Fenerbahçe dirildi. İnşallah Galatasaray da dirilerek bizleri sevindirir.