1. cumhurbaşkanı ve 27.dönem parlamentoyu belirlemek için dün sandık başına gittik. Saat 11.30 sıralarında meslek lisesine gittim, oyumu kullandım. Seçime ilginin büyük olduğunu gördüm. CHP İl Başkanı Semih Balaban da oy kullandığım okuldaydı. Birbirimize sarılarak “Hayırlı olsun” dedik. Sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün oy kullanacağı okula Basın Danışmanı Cihad Taysi ile gittim. Oğlum Gökhan ve Burhan da oradaydı. İYİ Parti’nin 3. Sıra milletvekili adayı Hasan Eryılmaz’ı eşi ile birlikte gördüm. Oyumu kullanıp Yuntdağı’na gideceğini söyledi. Saat 14.00’a kadar başkanı beklerken 23 Nisan Ulusal Egemenlik İlkokulu’nun bahçesi ana baba günüydü. Derbi maça ya da Tarkan’ın konserine gider gibi seçmenler oy kullanmak için okula geliyorlardı.



  

İlk günden beri savunduğum fikrimin arkasındayım. “İlk turda cumhurbaşkanlığı seçimini Recep Tayyip Erdoğan kazanacak” dedim. Saat 14.00’a kadar gördüğüm manzara karşısında seçime katılma oranının yüzde 85’inin üzerinde olacağını hissetmeye başladım. Seçimin kıran kırana geçtiği görülüyordu. Bu sırada Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, eşi Şeyda Hanım, iki kızı ve damadı ile oy kullanmaya geldi. Kuyruğa girdi. Oyunu kullandı. Başkan Ergün mühürü basarkenbiraz oyalandı. Ben de merak ettim. Çıkışta kendisine sordum.Bana “Vurduğum mühür başka yere bulaşmasın diye titizlikle katladım” dedi. Başkan Ergün’ü uğurlarken AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli, İl Gençlik Kolu Başkanı Ender Gök ile karşılaştık. “Cumhur ittifakı bir araya geldi” dedim. 

Oy işlemi bitip sayıma geçildiğinde Dr.Ekonomist Hikmet Oray Yalçın, dürümcü Mehmet’le Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk’un makamında buluştuk. Şehzadeler Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler ve Bilal Demir’le birlikte Manisa’da açılan sandıkların sonuçlarını değerlendirdik. Bu seçimin sonucunu aylar önce bana Ahmet Songüler söylemişti. Manisa’yı 5-3-1 olarak tahmin etmişti. Yazımı yazdığımda da tablo buydu. 

Dr.Ekonomist Hikmet Oray Yalçın’la AK Parti İl Binası’na gittik. İl Başkanı Berk Mersinli, Milletvekilleri Murat Baybatur, İsmail Bilen ve seçim işlerinden sorumlu Ataman Taydaş’la birlikte olduk. AK Parti binasında yüzler gülüyordu. Ben de bir ay boyunca Söğütaltı Kahvesi’nde birinci turda Recep Tayyip Erdoğan yeni sistemin başkanı olacağını her gece beraber olduklarıma söyledim ve dediğim çıktı. Çapala Mehmet’in yine telefonları kapalı. Erdal Türek’e telefonu açmamış. 

  

Manisa bu seçimlerde cumhur ittifakı olarak iyi sınav verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün bayramda Çeşme’de cumhurbaşkanının yüzde 53’le seçileceğini, Manisa’da da 5-3-1 olacağını bana söylemişti. Dün yazımı yazdığımda ilk turda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin ilk başkanı olarak seçilmiş görülüyordu. Demokrasi güzel şey. Sandık demokrasinin göstergesi. Yarın devam edeceğim.