"Manisa seçim havasına girdi mi, girmedi mi?", "Bu hafta siyaset hareketlenir!" derken, Sabah Gazetesi'nin üstat Köşe Yazarı Yavuz Donat, Manisa'daki seçim atmosferini görmek için Manisa'ya geldi. Yavuz Donat'la Başkent Ankara'da en son Bayrak Mitingi'nde beraberdik. Manisa'ya geleceğini söylemişti. İlk defa ani bir programla dün geldi. Gelişini de Akhisar yolunda öğrendim. Sevgili abim, dostum Yavuz Donat, Manisa'ya gelmeye Pazar akşamı Fenerbahçe-Akhisar Belediyespor maçını izledikten sonra karar vermiş. Akhisar Belediyespor, Fenerbahçe ile berabere kalınca bir taşla iki kuş vurmayı düşünmüş. Donat, geçen seferde de Akhisar Belediyespor, Fenerbahçe'yi yenip lider olunca Manisa'ya gelmişti. O gün de direk Akhisar'a geçip, Akhisar Belediyespor'un başarısı üzerine Kulüp Başkanı ve yöneticileri ile beraber olmuştuk. Dün de Borsa Başkanı Alper'le, Keskinoğlu'nun Tavvuk'unda buluştuk. Masamızda İsmail Keskinoğlu, Akhisar Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer İşçi, kulüp yöneticilerinden Süleyman İşçi ve Harun Eryüksel de vardı. Akhisar Belediyespor'u konuştuk. Son 4 maçta Akhisar Belediyespor, Fenerbahçe'yi 3 kez yenmiş, Pazar günü de berabere kalmıştı.
AKHİSAR BELEDİYESPOR TÜRKİYE GÜNDEMİNDE
Süper Lig'de Akhisar Belediyespor'un Türkiye gündemine başarılı sonuçları oturuyor. Kulüpte başarılı bir yönetim var. Ayaklarını yorganına göre uzatıyorlar. Akıllı transferler yapıyorlar. Ancak, bütçelerini aşacak transferlerle karşılaştıklarında frene basıyorlar. Müslümanlığın şartı 5, 6'ncısı haddini bilmek, bunu unutmuyorlar.
Keskinoğlu Tavvuk'ta lezzetli yemekleri yerken Alper Alhatoğlu'nun yeni mahsul ürünü olan zeytinyağını tatmak nasip oldu. Yavuz Donat'ın Akhisar'da ilk durağı Alper Alhatoğlu'nun Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikası olur. Donat geldi mi ortaya tavla konur. Dün de Akhisar'da Kahve Diyarı'nda tavla oynanırken ben de oğlum Gökhan ile köşemi yazmaya çalışıyordum.
ÜSTAT SORDU, YÖNETİM YANITLADI
Sabah Gazetesi'nin usta Köşe Yazarı Yavuz Donat sordu, Akhisar Belediyesporlu yöneticiler cevap verdi. Akhisar Belediyespor Kulübü'nün mali sorunu yok. Kasasında para bile var. Fenerbahçe'nin kulübeye oturttuğu dünyaca ünlü Hollandalı yıldız futbolcu Robin van Persie'nin değeri kadar parayla kurulan ve Süper Lig'de mücadele eden Akhisar Belediyespor'u kutlamak gerekiyor. Kulüp Başkanı Hüseyin Eryüksel ve ekibi az miktarda bir bütçeyle çok büyük işler başarıyor.
Yavuz Donat seçim öncesi her zaman Anadolu'yu dolaşıyor. Donat dün buradaydı, bugün de Manisa'da ne olup bittiğini gözlemleyip tespit etmeye devam edecek. Ben ve oğlum Gökhan da, bu çalışmaları sırasında üstat Yavuz Donat'la birlikteliğimizi sürdüreceğiz.