Seçimlere üç gün var. Geçen hafta Yavuz Donat ile Ege’de gezinti yaptım. Sıra Manisa’ya geldi. Yavuz Donat bu arada bana zaman tünelinden kesitler sundu. “İstanbul’un imarı için canını dişine takan Başbakan Adnan Menderes’i Yassıada darbe mahkemesinde yargılandığı imar davasından mahkum edip idam ettikleri İstanbul Boğazına gerdanlık takmak için birinci köprünün temelini atan Başbakan Süleyman Demirel’in inşaat mühendisleri odası üyeliğinden ihraç edilen bir ülkede yaşadık. Yol, köprü, tünel, baraj yapmak zor işler. Cesaret ister. Muhtıra verildi. 12 Mart 1971’de Başbakan Süleyman Demirel istifa etmek zorunda kaldı. Nihat Erim Başbakan oldu. İlk işi enerji yatırımlarını durdurmak oldu. Kimler geldi kimler geçti. Turgut Özal’dan Süleyman Demirel’e Mesut Yılmaz’dan Tansu Çiller’e Necmettin Erbakan’dan Bülent Ecevit’e bu ülkede neler yapıldı neler. Hakaret küfür idam sehpası ile korkutmak darbe ile indirmeye çalışmak… Türkiye’ye hizmet edenlerin maalesef kaderi” Yavuz Donat üstat doğru söylüyor. Menderes’i astık adını üniversiteye ve İzmir hava limanına verdik. Demirel’i muhtırayla düşürdük sonra cumhurbaşkanı yaptık. Ecevit’i cezaevine attık sonra başbakan yaptık. Necmettin Erbakan’ı sürüm sürüm süründürdük. Alparslan Türkeş’i Hindistan’a sürgüne gönderdik. Sonra başbakan yardımcısı yaptık. 12 Eylül darbesinde idamla yargıladık. Böyle bir Türkiye’de yaşıyoruz. 14 Mayıs’ta seçim var. Başkan Erdoğan, kendisini devirmek için bir araya gelenlerle mücadele ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitingi için İstanbul’da 15 Temmuz destanının yazıldığı Atatürk havaalanını hınca hınç dolduran 1 milyon 700 bin vatandaş, bir kez daha vatanına, bayrağına, ezanına sahip çıktı. Yüzyılın mitinginde Başkan Erdoğan’ı sevgi ile kucakladığı 14 Mayıs zaferinin müjdesi İstanbul’da görüldü.

Manisa’ya Yavuz Donat ile gelirken zaman tünelinde böyle bir gezinti yaptık.

MANİSA’DA YAVUZ DONAT ULUPARK VE HATUNİYE ESNAFI İLE BULUŞTU

Yavuz Donat Türkiye’nin en çok gezen gazetecisi. Yıllardır kendisini tanırız. Oğlum Gökhan’ın nikah şahidi; itaat et rahat et nasihati ile yaşamlarını sürdürüyorlar. Yavuz Donat üstatla Ege’nin kalbi İzmir’de gezinti yapıp Manisa’ya yola koyulduk. Oğlum Gökhan, Yavuz abisini aramış bekliyoruz diye. Yağmur çiseliyor. Trafik yoğun. Manisa Ticaret ve Sanayi Odasına vardık. Başkan Mehmet Yılmaz karşıladı. Oturduk. Manisa’nın ticaret hayatını kendisinden dinledik. Sonra Hilton’a geçtik. Yavuz Donat ile Mehmet Yılmaz’ın konuşmalarını dinledik. Manisa röntgenini çekmeye geldiği için aralarındaki ilginç diyalogları Yavuz Donat köşesinde yazacak. Yavuz Donat üstadın derdi halkla bir arada olmak. Sağ olsun oğlum Gökhan ile Sabahattin Kayhan’ın oğlu Tarkan’ın işletmeciliğini yaptığı Ulupark’ta Yavuz Donat üstadı iş dünyası, siyaset yapmış, odalarda görev yapan iş insanları ile bir araya getirdi. Baba Sabahattin Kayhan da oradaydı. Yavuz Donat önce seçim öncesi durumu beraber olduklarına sordu. Notlar aldı. Sonra benim kadim dostlarımdan Kuyumcu Bayram Ali Baylan ile tavla oynadılar. Tavlanın galibi Yavuz Donat oldu. Manisa’da bir zamanlar siyasetin kalbinin attığı hükümetler kurulup hükümetlerin yıkılma hikayelerinin dile getirildiği Ulupark’taki ortamdan Yavuz Donat çok memnun kaldı. Bir ara purosunu içerek İzmir yorgunluğunu atmaya çalıştı. Tarkan Kayhan güzel bir ev sahipliği yaptı. Günün anısına Yavuz Donat’a Tarkan Kayhan tespih hediye etti. Yavuz Donat oteline ben de evime döndüm.

HATUNİYE ESNAFI İLE BULUŞMA

Aşçı Bahattin’in iki oğlu Çetin ve Mustafa’nın ev sahipliğinde Hatuniye esnafına sabah kahvaltısının hazırlandığını öğrenince Yavuz Donat ile bu kahvaltıya gitmeliyiz dedim. Çetin ve Mustafa da “Yavuz Donat abimizi de bekliyoruz” dediler. Oğlum Gökhan ile Yavuz Donat birlikte geldiler. Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler ile birlikte karşıladık. Esnaf kahvaltısına AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur ve Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik de katıldı. Yavuz Donat’ı protokol masasına bırakıp ben Ahmet Songüler, Bilal Demir, Doğan Göde, Kebapçı İbrahim ile birlikte oldum. Yavuz Donat helvacı Nihat ile de sohbet etti. Başkan Çelik ve AK Partili Baybatur ile seçim üzerine değerlendirmeler yaptılar. İzmir’deki ülkemizin gurur abidesi TCG Anadolu gemisini Manisalıların da gezmesi gerektiğini Baybatur istedi ve “Aramızda bulunan Yavuz Donat abimizin sizlere bir tavsiyesi var. İzmir Alsancak’ta bulunan Anadolu gemisini mutlaka ziyaret etmenizi istiyor” dedi. Kahvaltıya katılanlar üstat Yavuz Donat ile fotoğraf çektirme yarışına girdiler. Aşçı Bahattin’in oğulları Çetin ve Mustafa da Yavuz abi ile fotoğraf çektirdi. Kahvaltıyı da iki kardeş güzel organize etmişler. Ellerine sağlık. Sonra Yavuz Donat Ahmet Songüler ile kuyumcular çarşısını dolaştı. Karaköy’de berber Ali’ye uğradık. Şehzadeler Belediyesi önünden Yavuz Donat Manisa’dan ayrıldı. Birlikte oğlum Gökhan ile Aydın Cine Koçarlı’ya demokrasi şehidi Adnan Menderes’in müzesine gitmek üzere yola koyulduk.