Çalışama ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin EYT’de yaş tartışmasına noktayı koydu. “En kapsamlı düzenlemeyi yapacağız. Kimsenin endişesi olmasın. Yasal düzenlemeyi bu ay sonuna kadar meclise getireceğiz. Asgari ücrette kamuoyunun beklentisi 8 bin liranın üzerine çıktı. Asgari ücrette emekçinin yanında yer alacağız” derken Başkan Recep Tayyip Erdoğan da “Yeni yılda enflasyonun boynunu kıracağız. Hayat pahalılığı ve enflasyon meselesini adım adım çözüme kavuşturacağız” dedi.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI VEDAT BİLGİN’İ BEĞENDİM

Herkesin gözü kulağı asgari ücret ve emeklilikte yaşa takılan düzenlemenin nasıl olacağında. Bizim Vestel’den ayrılma market sahibi gazetelerimi aldığım Erdoğan yine mi yaşa takılacağız diye her konuşmasında bahsederken, bendeniz “Erdoğan emekli olacaksın” diyorum. Benim de gözüm kulağım Başkentte bu konuda yapılan çalışmalarda. Ortalığı bulandırmak isteyen haksızlığın giderilmesine münafıklık yapanlara son sözü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin TBMM Genel Kurulunda bakanlık bütçesi görüşülürken söyledi ve dedi ki “EYT Türkiye’nin önündeki en önemli konulardan biri. Beni arayan EYT’li yurttaşlarımız arkadaşlarımız EYT meselesi neden uzadı diyor. Herkesi dinlemek zorundayız. En son odalar dinledik. Meselenin bir boyutu işverenleri de doğrudan ilgilendiren bir konu. İşveren kıdemli iş becerisi gelişen adamlar yüzde 10-15 diyor. Bunları kaybetmek istemiyorlar. Bu süreci nasıl yönetecekseniz? Öyle talepler geliyor ki yaş konusu başka teklifte bulunanlar şunu bunu öteleyin diyenler var. Düzenleme 1999 öncesi çalışanları kapsıyor. Ancak o zaman dijital kayıt sistemi yok. Bir çoğu iş değiştirmiş. Biz bütün bunları organize etmeye çalışıyoruz. Bu ay sonuna kadar meclise getireceğimizi söylemiştim. Bu çalışmaları tamamladığımızda gerçek boyutları ortaya çıktığında meclisle paylaşacağız. En kapsamlı düzenlemeyi yapacağız. Bunda kimsenin endişesi olmasın. Üç temek kriter var (Yaş, hizmet süresi prim gün sayısı) bunları komisyonda da söyledim. Yaş şartı olmasaydı haziran ayında ne kadar emekli olabilirdi bugün bu sayı daha da yükseldi. Ocakta daha da yükselecek. Gerçekçi bir çalışmamız var. İşveren özel sektöre yansıyacak yükü çalışmalar bittikten sonra kamuoyu ile paylaşacağım” diye konuştu. Bakan Vedat Bilgin’in meclis konuşmasını sonuna kadar dinledim. Kibar ve zarif bir konuşma üslubu ile milletvekillerini bilgilendirdi. Çok beğendim.

ASGARİ ÜCRETTE BEKLENTİ 8 BİN LİRANIN ÜSTÜNDE

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücret konusunda da parlamentoda milletvekillerini ve kamuoyunu bilgilendirdi. Bakan Bilgin “Asgari ücret meselesinde emekçilerden yana tavır alacağız. Görüşmeler başladı. Kamuoyunun beklentisi nedir araştırma yaptık. Araştırmaya göre kamuoyunun beklentisi yüksek. 8 bin liranın üstüne çıktı” dedi.

EYT’Lİ SAYISI 1 MİLYON 800 BİNE ÇIKTI

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin son yaptığı açıklamaya göre EYT’li sayısı 1 milyon 800 bine çıktı. Bakan Bilgin gecikmenin sürekli artan rakamlardan dolayı olduğunu belirtti ve “Hesabımızı ona göre yapmamız lazım. Çalışma bitince açıklayacağız” dedi.

BAŞKAN ERDOĞAN “EYT AY SONUNA KADAR BİTECEK”

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Türkiye-Azerbaycan-Türkmenistan Devlet Başkanları Zirvesine giderken yaptığı açıklamada “EYT ay sonuna kadar bitecek. 2023 yılına EYT meselesini masamızdan kaldırarak girmiş olacağız” dedi. Bir yandan asgari ücret ve emeklilere yapılacak zamların çalışması sürerken yaşa takılanların emeklilik sorununun bu ay sonunda bitmesin temenni ederken sorun çözülürken yaş sınırının konulmaması gerektiği görüşündeyim. Sonunda bir çuval inciri berbat etmeyelim diyorum.