Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yemin töreninden sonra konukları ile yediği yemek sonrası Çankaya Köşkünde ülkemizin yüzyılında görev yapacak olan bakanlar kurulunu açıkladı. Herkesin merakla beklediği yeni kabinede görev alan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın bu göreve getirileceğini bana çok önceden Ahmet Songüler kardeşim söylemişti. Eski kabine üyelerine teşekkür eden Başkan Erdoğan’ın kabinesinde yalnızca Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yer aldı. Başkan Erdoğan yüzüncü yılın kabinesini sil baştan yaptı. Ekonomiyi Mehmet Şimşek’in yönetmesini uygun gördü. Bu kabinede de son sözü Erdoğan söyler herkesin bilmesini isterim.

KABİNE ÜYELERİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ticaret Bakanı Ömer Polat, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Mehmet Özhaseki, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kaçır oldu. Bakanlarımız yeni görevlerine devir teslim töreni ile başladı. Başkan Erdoğan yönetimindeki ilk kabine toplantısı yapıldı. Yeni kabinenin ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Başkan Erdoğan’ın kabinesini güven ve istikrar olarak görüyorum. Türkiye yüzyılı vizyonunu gerçekleştirecek bir değişim kabinesi kurduğu görüşündeyim Başkan Erdoğan’ın.

Yeni kabinede iki isim dışında sil baştan yapılması AK Partideki vizyon değişikliğinin başlangıcı olarak görüyorum. Başkan Erdoğan’ın yepyeni kabinesinde bence en çok dikkat çeken isimlerden biri Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, diğeri ekonomiyi üstlenen Mehmet Şimşek’tir. İçişleri Bakanı İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın olacağı kulislerde hiç konuşulmamıştı. Milli Savunma Bakanlığına Genel Kurmay Başkanı Yaşar Güler’in gelebileceğini Söğütaltı Kahvesinde Avukat Zülfikar Gürcan ile birlikte konuşmuştuk. Kabinede görev alan her bakanın başarılı olacağına inanıyorum. Kabinenin açıklanmasını evde televizyondan izleyip Söğütaltı Kahvesine gittim. Hikmet Oray Yalçın bana “Kabine açıklanmadan bir saat önce Mustafa Karakaş bize okudu” dedi. Ben de “MHP teşkilatında görev yapan Mustafa Karakaş’ın Ankara’daki istihbaratını tebrik ederim” dedim. Başkan Erdoğan öyle bir kabine oluşturmuş ki bir süre kendisine fazla iş düşmeden ülkenin yönetiminin tıkır tıkır işleyeceği imajını görür gibiyim. Başkan Erdoğan kendine biraz istirahat verir diyenleri duyar gibiyim. Ama herkes yanılır. Başkan Erdoğan çalışma temposunu yeni dönemde daha hızlandıracak gibi geliyor bana.