Bayram tatili 9 gün oldu. Asgari ücrete temmuz zammı yapılacak. Bunları kim söyledi derseniz pazartesi günü akşamı kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. Erdoğan cumhurbaşkanlarına zam öneren düzenlemenin iptali için meclise çağrıda bulundu. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan “Detaylarını açıklayacağımız çalışmanın emeklilerimize hayırlı olmasını diliyorum. NATO görüşmelerinden döner dönmez açıklayacağım. Memur maaşları bayram öncesi zamlı haliyle ödenecek” dedi.

TURİZMDE BAYRAM HEYECANI

Okulların kapanması bayram tatilinin 9 güne çıkarılması turizme canlılık getireceği bekleniyor. Bayramda oteller 800 liradan başlıyor. Villaların kapıları da 15 bin liradan açılıyor. TÜRSAB Başkanı Firüz Bağlıkaya güncel konaklama fiyatları ile ilgili “Ege ve Akdeniz kıyısındaki tesislerde konaklama tercih edenler için 3 yıldızlı otellerde gecelik oda fiyatı 800 lira. Beş yıldızlı otellerde ise 2 bin lira seviyelerinden başlıyor” dedi. Bu bayram süresinde %90 civarında bir doluluk bekleniyor otel ve tatil köylerinde. Bayram rezervasyonlarına başlayan turizm bölgesindeki otellere yerli turistler en çok Ege Bölgesindeki Bodrum, Kuşadası, Fethiye, Marmaris, İzmir Bölgesinde Çeşme’ye ilgi büyük. Akdeniz’de ise Kemer, Alanya, Belek ve Lara’ya yerli ve yabancı turist akının bu hafta başlaması bekleniyor.

2023 SEÇİMLERİ İÇİN SON ANKETTE ERDOĞAN %40’I AŞTI

Hakan Bayrakçı’nın başkanı olduğu Sonar’ın 13-24 Haziran tarihleri arasında 3100 kişi ile yüz yüze yaptığı anketler ilginç sonuçlar içeriyor. Sonar isim vermeden “Cumhurbaşkanlığı seçiminde kimi cumhurbaşkanı görmek istiyorsunuz?” sorulmuş. Ankete katılanların %40.2’si Recep Tayyip Erdoğan diyor. İkinci sırada %17.8 ile Mansur Yavaş, %10.4 Meral Akşener ilk kez üçüncü sıraya yükseliyor. Ekrem İmamoğlu %10.1 ile dördüncü, Kemal Kılıçdaroğlu %4.3 ile Selahattin Demirtaş’tan sonra altıncı sırada yer alıyor.

PARTİLERİN OY ORANI

AK Parti % 32.3, CHP %23.1, İYİ Parti % 19, HDP %7.5, MHP %7.1, BBP % 1.7, Memleket Partisi % 1.2, DSP %1.2, Yeniden Refah %1.1, diğerleri toplamda %1.5 görülüyor.

İYİ PARTİ YÜKSELİYOR

Sonar’ın araştırmasında İYİ Partinin büyük sıçrayış gösterdiği CHP’de ise gerileme gözüküyor. Milli meselelerde Meral Akşener’in başkanı olduğu İYİ Parti milli duruş göstermesi oylarının artmasında bir neden olarak görüyorum. Meral Akşener birinci parti olacağım diye yola çıktığı 2023 Haziran seçimlerine bir yıl kala büyük mesafe kaydettiğini görüyoruz. İYİ Parti bu şartlarda CHP’yi geçme ihtimali yüksek görünüyor. Bundan 8 ay önce Söğütaltı Kahvesinde İYİ Parti İl Başkanı Hasan Eryılmaz iki eski siyasetçi Avukat Zülfikar Gürcan ve Mustafa Karakaş ve CHP Şehzadeler Meclis Üyesi dostum Çapala Mehmet’in yanında “Beni dinleyin. İYİ Parti CHP’yi geçip ana muhalefet partisi olabilir” dediğimde Çapala Mehmet’in bozulduğunu hatırlıyorum. Şunu açıkça söyleyeyim. İYİ Parti doğru yerde doğru siyaset yaparken CHP HDP’nin peşine takılmış görüntüsü vermesi oylarını düşürüyor. AK Parti dua etsin İYİ Parti CHP ile beraber görünmesi kendisi için büyük avantajdır. Meral Akşener cumhurbaşkanı adayı olursa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında geçecek bir seçim çok çekişmeli olur. Ben bugünden kazanacak adayın Erdoğan olduğunu söylüyorum. Kızan kızsın.