Beklenen gün geldi. 14 Mayıs. Ülkemin kaderini belirleyecek yüzyılın seçimi için seçmen sandık başındaydı. Seçime ilgi büyüktü. Sabah 08.00’da başlayıp 17.00’da biten seçimi kentin merkezindeki oy kullanma merkezlerinde izlemeye çalıştım. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün 23 Nisan Ulusal Egemenlik İlkokulunda oyunu ailesi ile birlikte kullandı. Her şey Türkiye için diyelim.

CUMA-CUMARTESİ

Seçim yasakları başlayana kadar Cuma ve Cumartesi günü şehrin merkezinde kurulan partilerin ve adayların stantlarına büyük ilgi gösteren vatandaşları izledim. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile Hatuniye Camisinde Cuma namazından sonra vilayetin önündeki MHP’nin stadında Erkan Akçay, Ali Uçak, İl Başkanı Cüneyt Tosuner, Şehzadeler ilçe Başkanı Şener Özten ve yöneticileri ile pilav dağıtma hayrına katıldım. Bir süre stantta oturduk. Ve sonra Kuyumcular Çarşısında dolaşmaya başladık. Manisa futbolunun efsane oyuncusu Şapkacı Fethi’ye uğradık. Şapkacı Fethi dedi ki “Cengiz bir yana Manisa bir yana.” Çarşının babadan oğula geçen Köfteci Ayhan ziyarete gelen başkan Ergün ve milletvekili adayları Erkan Akçay ve Ali Uçak’a köfte ikram etti. Şehzadeler Belediyesi önünde Başkan Ömer Faruk Çelik ile buluşuldu. Ahmet Songüler de oradaydı. Birlikte lokanta açılışında bulundum. Söğütaltı Kahvesinde avukat Zülfikar Gürcan, Mustafa Karakaş, Aydın Besen ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz ile oturduk. Seçim çalışmalarında partisinde büyük efor sarf eden Çapala Mehmet Söğütaltı Kahvesinden geçerken bizlere selam verdi. Çalışmaya devam. İş insanı İsa Özdemir ile Palet’te birlikte olduk. Seçim üzerine konuştuk.

KARAKÖY’Ü DOLAŞTIM

Cumartesi günü berber Fevzi’de tıraşımı oldum. Söğütaltı Kahvesinden Sadullah Bakkalın önünden geçerken Mustafa Özer ile karşılaştım. Üçlü bir fotoğraf çektirdik. Sadullah Bakkal kitap yazmış hayırlı olsun. Karaköy’de Berber Ali’ye uğradım. Karaköy’ün seçim kalbinin nasıl attığını öğrendim. Bizim Mehmet Toy’un iddia bayisine uğradım. Şenol Özeker ile karşılaştım. Karaköy’de bana köfte ikram etti. Yürümeye başladım. 8 Eylül havuzuna doğru seçim otobüsleri turluyor. AK Parti standında mehter takımı serhat türküleri söylüyor. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve milletvekili adayı Murat Baybatur vatandaşlarla sohbet ediyor. Ahmet Songüler, Fatih Baybatur, Avukat Ali Özyiğit ve Bilal Demir de orada. Bir süre beraber olduk. Ahmet Songüler yine yapacağını yaptı. Benim telefonu Başkan Çelik ve Baybatur’un oturduğu sandalyelerin arasına koyuvermiş. Bana bu telefon kimin deyince benim deyip gülmeye başladım. Oradan MHP standına geçtim. İlçe Başkanı Şener Özten balon dağıtıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de geldi. Birlikte olduk. Saatler 17.00’ı gösteriyordu. Ben alandan ayrıldım. Söğütaltı Kahvesine gittim. Oradan Ahmet Çiftçi neredesin bekliyorum deyince Dergah’a gittim. Oturduk seçim öncesi bir değerlendirme yaptık. Oğlum Gökhan da bir ara uğradı. Seçimlerin ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesi temennisinde bulunduk. Bir süre Söğütaltı Kahvesinde oturup eve gittim. Pazar günü sabah ezanında uyandım. Duşumu ve abdestimi aldım. Seçimlerin hayırlar getirmesi için dua ettim. Sabah 08.15’te erkenden meslek lisesine giderek ülkemin yüzyılı için oyumu kullandım.

BAŞKAN ERGÜN AİLECE

OYUNU KULLANDI

Doğruca 23 Nisan Ulusal Egemenlik İlköğretim okuluna Cihad Taysi ile gittim. CHP Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili adayı Özgür Özel ile karşılaştık. Oy kullanma oranı yüksek olacak dedim. Bizim şansımızı arttırır dedi. Oy kullanmaya gelenler Özgür Özel’le fotoğraf çektirmek için yarış içindeydiler. Borsa Başkanı Sadık Özkasap da oy kullanmaya eşi ile birlikte geldi. Bu arada Olay Gazetesinin sahibi İş İnsanı Mevlüt Aktan da eşi ile geldi. Başkan Ergün oyunu kullanmak için eşi, iki kızı ve damadı ile sandık başına geçip oylarını kullandılar. Arif Koşar kardeşim benim papatyam lüks marka giysileri ile okul bahçesinde parıl parıl parlıyordu. Avukat Ali Özyiğit oyunu kullanıp seçim kurulu görevine gitti. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik sabah 08.00’da oyunu kullandı. Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler de öyle.  Bu seçimde sandık başına giden seçmen sayısının çok yüksek olmasını Manisa’daki sandıklarda gördüm. Başkan Ergün de ‘okul çok kalabalık. Katılım oranı yüksek olacak’ diyerek benim görüşümü teyit etti. Gelinim Gözde de Başkan Ergün’ün oy kullandığı okuldaydı. Seçim sonuçlarını Başkan Ergün ve Şehzadeler Belediye Başkanı Çelik ve Ahmet Songüler ile ayrı ayrı yerlerde izleme kararı verdim. Sandıklar açılana kadar dolaştım. Seçmenler ailece oy kullanmak için sandıkların yolunu tutmuştu. Katılım oranının geçmiş seçimlere göre daha fazla olmasını bekliyorum. Beklenen günün sonunda sandık sonuçlarını izlemeye koyuldum. Bakalım sonuç ne olacak? Her şey Türkiye için.

NEFESLER TUTULDU

Sandıklar kapandı. Nefesler tutuldu. İlk seçim sonuçları bekleniyor. İlk anda açılan sandıklardan çıkan oylarda Cumhurbaşkanı Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu’nun önündeydi. Saatler 22.30’u gösterdiğinde Erdoğan %50.2 Kılıçdaroğlu %44 noktasına geldi. Saatler 23.30’daki durum Erdoğan %49.9 Kılıçdaroğlu %44.4. Bu satırları sizlere yazdığım 02.00’de durum Erdoğan %49.42 Kılıçdaroğlu %44.88’di. Açılan sandık sayısı yüzde 96,5’tu. Yurtdışından gelen oyların sayımı devam ediyor. Kimisi seçimin ikinci tura kaldığını söylüyor. Ama bendeki bilgiler yurtiçi ve yurtdışı oylar sayıldıktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk turda seçimi kazanma orranının yüksek olduğunu yazıyorum bekleyelim görelim.