Galatasaray 23. Kez Süper Ligin en büyüğü nefesleri kesen yarışta Aslan Başkent deplasmanında Ankaragücü’nü 4-1 yenerek şampiyonluğunu ilan etti. Galatasaray cumhuriyetin 100.yılında zafere uzanmanın gururunu yaşarken Türkiye sarı kırmızılı renklere büründü. Bir Galatasaraylı olarak bendeniz şampiyonluğun belli olacağı maçı Organize Sanayi Bölgesinde Palet Restoranda Fenerbahçeli İstanbullu iş insanı Talu Çiftliğinin sahibi Osman Talu ve iki Galatasaraylı işletmeci Yusuf ve Sakallı Nusret ile birlikte izledim. Şampiyon olunca Fenerbahçeli Osman Talu “Tebrik ederim” dedi ve birlikte Ayni Ali’ye gittik. Talu nargilesini içerken ben de işletmeci Osman’ın sultan çayını içiyordum. Aslan torunum Ertuğrul “Dede şampiyon olduk” diyordu. Pazar günü Fenerbahçe derbisi şampiyonluk kutlamalarına sahne olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Galatasaray’ın şampiyonluğunu kutladı.

30 YIL ÖNCE DE 30 MAYIS’TA GALATASARAY ANKARA’DA MUTLU SONA ULAŞMIŞTI

Zafer rekorla geldi. 23.şampiyonluğunu kazanan Galatasaray 2022-23 sezonunda Süper Ligin üst üste maç kazanma rekorunu da kırmayı başardı. Okan Buruk yönetimindeki yıldızlar topluluğu Galatasaray’ın 3 yıllık hasretine Başkentte son noktayı koydu. Galatasaray’ın şampiyonluğunda baş rolü İcardi üstlendi. Son beş maçta 8 kez ağları sarsarak Süper Ligde üst üste gol atma rekorunu kırdı. Benim gibi Galatasaraylıların kalbinde taht kurdu. Sarı kırmızılı takım bundan tam 30 yıl önce 30 Mayıs 1993’te şampiyonluk maçına çıkmış ve sahadan 8-0 galip ayrılarak mutlu sona ulaşmıştı.

YAĞIŞ ALTINDA

Ankara’yı iki gündür etkisi altına alan ve yer yer hayatı felç eden yoğun yağış dün de devam etse de Eryaman Stadında oynanan maça ilgiyi etkilemedi. Stat tamamen doldu. Galatasaray’ın şampiyon olduğu maçı Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu da protokol tribününden izledi.

KUPAYI SONUNA KADAR HAK ETTİK

Ankaragücü maçında başarılı bir oyun ortaya koyan Kerem Aktürkoğlu “Şampiyonluğu sonuna kadar hak ettik. Galatasaraylı olmanın gurunu günlük hayatta bile yaşıyorum. Kupayı kaldıracak olmak bile benim için büyük mutluluk” dedi.

OKAN BURUK “ŞİMDİ SIRA FENERBAHÇE’DE”

Başkanet’te şampiyonluğunu ilan Galatasaray’ın Teknik Direktörü Okan Buruk Pazar günkü derbi için iddialı konuştu “ŞİMDİ SIRADA FENERBAHÇE VAR” Buruk “Galatasaray’ın teknik direktörü olarak şampiyon oldum. Büyük Galatasaray taraftarını tebrik ediyorum. Savaştık. Kazandık. Çok mutluyum” dedi. Bir Galatasaraylı olarak hak ettiğimiz bir mutlu sonu yaşıyoruz. Galatasaray anasının ak sütü gibi bir şampiyonluk kazandı. Aslanım cumhuriyetimizin 100.yıl dönümünde şampiyonluğu kucakladı. Bu şampiyonluk bütün Galatasaraylıların yüzünü güldürdü. Tüm Türkiye’de sarı kırmızı bayraklar dalgalandı. Üzerine formasını giyen sarı kırmızılı bayrağını alan sokaklara fırladı. Özlenen şampiyonluğu sabahlara kadar kutladılar. Galatasaraylı olarak mutluyum mutlu. Darısı Fenerbahçe’nin başına.