Yarhasanlar Camisi'nin altındaki otoparkın yeniden halkın hizmetine açılmasının törenine katıldım. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ü dinledim. Beraber otoparkı baştan aşağı dolaştık. Biraz olsun otopark sorununun çözümleneceğini gördüm. Kültür Sitesi altındaki otoparkın da yeniden elden geçeceğini öğrendim. Bu iki otoparkın yapımı yıllar öncesine dayanıyor. Eskiden aynı yerde cezaevi vardı. Kaldırılınca Ertuğrul Dayıoğlu'nun Belediye Başkanlığı döneminde Kültür Sitesi yapımına başlandı, yanılmıyorsam Manisa'nın ilk otoparkıydı Kültür Sitesi'nin altı. Daha sonra Adil Aygül döneminde Yarhasanlar Camisi altındaki otopark yapıldı. Bu otopark yapıldığında proje konusunda aksaklıklar oldu, ama yapıldı. Zamanla bakımsızlık nedeniyle gazetem Olay'ın attığı manşet gibiydi ve Başkan Ergün kısa sürede burayı halkın hizmetine sundu; ‘Harabeydi, şahane bir otopark oldu'.
BAŞKAN ERGÜN SORUNUN FARKINDA
Manisa'nın en büyük sorunlarının başında geliyor otopark. Araç sayısı inanılmaz noktaya ulaştı. Kent içinde bir yerden bir yere araçla gitmek büyük sorun. Bırakın aracınızı nereye park edeceğinizi, şehir içinde ulaşımı dahi sağlamakta güçlükler yaşanıyor. Onun için hafta içinde özel aracımı itfaiyenin yanındaki gazetemin önüne haftanın 5 günü bırakıp, Kitapsaray'ın karşısındaki evime yürüyerek gidip geliyorum. Başkan Cengiz Ergün bu sorunun farkında. Yarhasanlar Camisi altındaki otoparkın tekrar hizmete girmesi nedeniyle yapılan törende her şeyi hazır Milli Eğitim Bakanlığı'nda bekleyen Ali Rıza Çevik İlkokulu'nun altında yapmayı planladığı otopark projesinin bir an önce başlaması için Manisa Milletvekillerinden yardım talebinde bulundu. Yani Manisa Milletvekillerine, Milli Eğitim Bakanlığı'nda bekleyen dosyanın bir an önce sonuçlanması gerektiği vurgusu yaptı. Ali Rıza Çevik İlkokulu ömrünü tamamlamış, depreme dayanıklı halden çıkmış durumda, ama eğitim ve öğretime devam ediliyor. Başkan Ergün okulu da yenileyip buraya otopark yapmakta kararlı. Yeter ki Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki prosedür hızlanıp yapım onayı bir an önce Manisa Valiliği'ne ulaşsın. Hükümet kuruldu, Bakanlıklar beli oldu. Manisa'da otopark sorununa can suyu olacak Ali Rıza Çevik İlkokulu sorununun acilen çözülmesi gerekiyor. Bu konuda iktidar partisinin 5 Milletvekiline büyük görev düşüyor. Manisa'ya amaç hizmetse, bunun bir kapısını birlik ve beraberlik içinde açalım.
MANİSASPOR'U İLK KEZ SEYRETTİM…
Hafta sonu sağanak yağış vardı. Hava bir açıp, bir kapanıyordu. Cumartesi günü Manisa 19 Mayıs Stadı'nda iki Ege takımı Manisaspor ile Aydınspor'un maçı vardı. Lider olan Manisaspor'u bu sezon hiç seyretmemiştim. Geçen hafta Ankaragücü'nü evinde yendiği için bütün gözler Manisaspor'un bu maçına çevrilmişti. Kalktım, gittim. Önce Basın Tribünü'ne uğradım. Manisaspor'un ilk yarıda üst üste attığı iki golü seyrettim. Devre arasında Şeref Tribünü'nde birçok dostu bir arada gördüm. Başkan Abdullah Mergen, AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan, Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, Erdinç Yumrukaya, Ahmet Karakaş, geçmişte Manisaspor'un Pele'si olan, şimdi yöneticisi Muzaffer Etçili, hakemliği bırakan Yunus Yıldırım ilk gözüme çarpanlar arasındaydı. Maçın kritiğini yaparken Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik de yurt dışı gezisinden gelir gelmez Manisa 19 Mayıs Stadı'na koşmuş, oradaydı. Bu arada ilk defa Cumhuriyet Başsavcımız Akif Celalettin Şimşek'le de tanışmış oldum. Erdinç Yumrukaya'nın ETV'si de Manisaspor'un maçlarını naklen yayınlıyor. Yumrukaya, "İzlenme oranı yüksek" dedi. Sonra maçın anlatımını TRT'nin ünlü spikeri Kulalı hemşerimiz Murat Ünlü'nün yaptığını söyledi.
MANİSASPOR TAKIM OLMUŞ
Arap Muzaffer'le yıllara dayanan dostluğumuz var. Yönetici olunca tekrar futbol sahalarına dönmüş. İkinci yarıda Manisaspor son 15 dakikada zorlandı. 19 Mayıs Stadı'nın ağır zemininde yoruldu. Kaçırdığı gollerin ne kadar önemli olduğunu hatırlatan bir ikinci yarı izledim. Aydınspor bir gol attı. Maç bitmek bilmedi. Sonunda lider Manisaspor, Aydınspor'u 2-1 yenerek Ankaragücü galibiyetini taçlandırdı. Manisaspor takım olmuş, koşan bir ekip. Yardımlaşma iyi. Taner hocayı bu şartlarda böyle bir takım yarattığı için kutlarım. Manisaspor'a destek olunursa bu takım tekrar PTT Ligi'ne çıkar gibi geliyor. Ben yine Manisa'yı yönetenlere bir çift söz söyleyeceğim; "Geçmişte olanları unutalım demiyoruz, onlar dünde, buzdolabında kalsın. Bugün parıldayan Manisaspor ışığının aydınlanacağı yoldan PTT Ligi'ne çıkması için destek verelim diyorum."
Çünkü bir tane Manisaspor var.
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR DA GALİP
Dün de Manisa Büyükşehir Belediyespor Denizli deplasmanındaydı. Haftalardır galibiyet yüzü göremiyordu. Maçın sonucu merakla bekleniyordu. Manisa Büyükşehir Belediyespor'un bu zorlu sınavda Denizli Büyükşehir Belediyespor'u 2-1 yenerek 3 puanla buluşması beni sevindirdi. Toplumu bugünlerde futbol karşılaşmaları rahatlatıyor.
Ülkemiz yine acı olaylarla baş başa. Diyarbakır'da Baro Başkanı ve iki polisimizin şehit olması yüreklerimizi dağladı.
Aileleri ve Türk Milleti'nin başı sağ olsun.