TBMM’de çoğunluğu sağlayan Cumhur İttifakı kıl payı kaçırdığı cumhurbaşkanlığı için 28 Mayıs’ta yapılacak seçimin stratejisini belirlemek için bir araya geldi. Başkan Erdoğan “Tarihi fark attık ama rehavete kapılmayın. Tüm teşkilatlar sahada olsun. 28 Mayıs’a kadar durmadan yorulmadan çalışacağız” dedi. Bu arada basının yüz karası Sözcü iradesini sandığa yansıtan depremzedelere ve millete hakaret yağdırıyor. Utanmadan demek ki depremzedeler çadır hayatı yaşamayı çok sevdi küstahlığında bulunuyorlar. Allah ıslah etsin demekten başka bugünlük sözüm yok. Haber Türk Fatih Altaylı ile yolunu ayırırken Kılıçdaroğlu Tuncay Özkan’ı görevinden alıyordu. Meclisin geçici başkanı Devlet Bahçeli.

TALU VE YALÇIN İLE NEFES’TE SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ

Manisa Yuntdağında Talu Çiftliğinin sahiplerinden Osman Talu ve Hikmet Oray Yalçın ile Balçova Üçkuyular’da İzmir Büyükşehir Belediyesinin Marinada işlettiği bir zamanlar Anemon’un Ege Sağlık Otelinin restoran şefi Yıldırım’ın yönettiği Nefes’te nefes kesen seçim değerlendirmesinde bulunduk. Seçim sürecinde yorgunluğumu Marinada denize karşı Osman Talu ve Hikmet Oray dostumla hafiflettim. Bilal Demir, Yıldırım bizi bekliyor haberin olsun.

TUNCAY ÖZKAN’IN MARİFETLERİ

Osman Talu beni ve Hikmet’i alarak İzmir’e doğru yola çıktık. Rotamızı belirledik. Üçkuyular Marinadaki Nefes’e gittik. Yıldırım Bey bize denize nazır bir masa hazırladı. İş İnsanı Osman Talu Yıldırım Bey ile birlikte yemek menüsünü belirledikten sonra bendeniz “Ben sandıktan korkarım. 28 Mayıs’ta Erdoğan’ın seçileceğine inanıyorum ancak 14 Mayıs’taki TBMM’deki başarıyı gölgelemek için dikkatli olmak gerekir. Bunun farkında Cumhurbaşkanı Erdoğan” dedim. Muhalefette neler olduğunu Osman Talu’dan dinledim. Tuncay Özkan’ın yaptıklarını anlatmaya başlayınca Hikmet Oray’ın yüzüne baktım o da “Ertuğrul abi bu telefonla bu kadar bilgin olur. Osman beyin anlattıkları ile çalkalanıyor ortalık” dedi. Hemen telefona sarıldım. Galatasaray maçını izleyen oğlum Gökhan’ı aradım. Önce maçı sordum sonra Tuncay Özkan meselesini sordum. Oğlum Gökhan “Osman abinin anlattıkları doğru” dedi. Siyasette böyle şeylere geçmişte şahit olmuştum. Ama CHP için hayati önem taşıyan bu seçimde parti içindeki bilgileri Tuncay Özkan’ın aktaracağına ihtimal vermiyordum. Osman Talu kardeşim “95 milyon dolarla bilgiler Cumhur İttifakına gönderilmiş” deyince hala şaşkınlığım devam ediyordu. İnanmak istemiyorum ancak Çeşme’de Göksel Abim ramazan ayında CHP’de Tuncay Özkan olduğu sürece hiçbir şey olmaz sözlerine o zaman bir anlam verememiştim. Resmen CHP milletvekili Tuncay Özkan partisini sattığı anlamına gelen hikayeler anlatılıyor olunca Tuncay Özkan’dan ben de şüphelenmeye başlayınca Hikmet Oray Yalçın araya girerek Kemal Kılıçdaroğlu Tuncay Özkan’ı görevden aldı dedi. Bu sırada yaz günü gibi bir havada lezzetli deniz ürünlerini seçen Osman Talu’nun menüsünü yemeğe devam ederken ikinci bombayı yine Hikmet Oray patlattı.

FATİH ALTAYLI’YA GÜLE GÜLE

Haber Türk’te Fatih Altaylı dönemi sona erdi dedi. Bende eden bulur, seçim gecesi Erdoğan öndeyken Kılıçdaroğlu önde olduğu yalanını yazarsa olacağı buydu dedim. Ben o seçim gecesi Erdoğan önde derken oğlum Gökhan baba Fatih Altaylı Kılıçdaroğlu önde diye yazmış dediği aklıma geldi. Gerçekten 100 yılın seçiminde Amerika’sı Avrupa’sı ülke içindeki muhalefet Erdoğan’ı devirmek için ne entrikalar çevirseler de başarılı olamamışlardı. Cumhurbaşkanlığında Erdoğan seçimi Kılıçdaroğlu önünde kapamasına rağmen %49,5’te kalınca seçim 28 Mayıs’ta ikinci turla devam edilecek. Hikmet Oray Yalçın telefonu bana verdi. Fatih Altaylı’nın veda ettiği uzun yazısını okuttu. Durun bakalım bu daha bir 28 Mayıs’taki seçim sonuçlandığında her iki cenahtaki basında da fırtınalar kopacak. Ben bekliyorum. Osman Talu’nun misafiri olduğumuz Nefes’te güzel bir akşam geçirdik. Her ikisi de İstanbul’a döndüler. Osman Talu Talu Çiftliğinin ürünlerinin pazarlamasında İstanbul’da atak üstüne atak yapıyor. Rakibi Zorlu Holdingin CEO’su Ömer Beyin çiftliğinin ürünlerinin olduğunu öğrendim. Seçim stresinden kurtuluyor olmaktan mutlu oldum. Osman Talu ve Hikmet Oray Yalçın’a teşekkürler.

PALET’TE DEĞERLENDİRME

14 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı parlamentoda çoğunluk sağlaması seçimin ikinci tur öncesi Millet İttifakında büyük moral bozukluğu yaşanıyor. Türk Telekom bayisi Gürkan Bey ve Hüseyin Kargın ile Palet’te seçimler üzerine değerlendirmeler yaptık. Hüseyin Kargın “Ertuğrul abi ne dediysen hepsi çıktı” dedi. Oğlum Gökhan da ve Palet’in işletmecisi Yusuf ve Sakallı Nusret de sohbetimize katıldı. 28 Mayıs’taki seçimini şimdiden Erdoğan’ın kazanacağına da masadaki kimsenin şüphesi yoktu.

Millet İttifakı adayı Kılıçdaroğlu kazanacağım diyor. Nasıl kazanacak? Edirne’de yaşayan bizim dürümcü Mehmet buradaki CHP’lilerin büyük kısmı ikinci turda sandık başına gitmeyeceklerini söylüyorlar dedi. Dürümcü Mehmet Erdoğan kazanır diyor. Ancak seçim hafife alınacak bir iş değildir. Cumhur İttifakı 14 Mayıs’ta olduğu gibi 28 Mayıs’ta da seçmenini sandığa götürmelidir. Yoksa dereyi geçip hiç ummadığı anda çayda boğulma ihtimali ile karşılaşırlar.