Hafta başı sizlerle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomiyi düzeltmek adına atacağı adımları aktarmıştım. Bugün de Millet İttifakı’nın Manisa’ya yapmış olduğu ziyaretleri sizlere aktaracağım.

Geçtiğimiz 10 gün içerisinde Millet İttifakı Manisa’ya kamp kurdu dersek yeridir. Öncelikle DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Manisa’ya geldi bir dizi ziyaretlerde bulundu. Esnaf ve pazar ziyareti yapan Ali Babacan iş insanları ile bir araya geldiği toplantıda 16 ay da ekonomideki sorunların üstesinde geleceğini iddia etti.  Daha önce yaptım bundan sonra da yaparım mesajını verdi. Geçtiğimiz hafta da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Manisa’ya geldi. Malum İYİ Parti herkesin dilinde. Yükselen bir yıldız görüntüsü ile her geçen gün anketlerde yüzdesini arttırıyor. Bu anketler ne kadar gerçekçi sandıkta göreceğiz. Bir PR çalışması yapılıyor gibime geliyor. Ama ne olursa olsun Meral Akşener özelinde ilginin arttığı apaçık ortada. Meral Akşener Soma, Salihli ve Gölmarmara ilçelerine ziyarette bulundu. Bu ilçe ziyaretleri öncesinde iş insanları ile Hilton otelinde bir araya geldi. Özel bir toplantı oldu. İş dünyası sorunlarını anlatı. Meral hanım ekonomiye dair sunacağı çözümleri ifade etti. Meral Akşener iş dünyasına 1 yılda enflasyonu tek haneye düşürebileceklerini ifade etti. İlçe ziyaretlerinde de halkın nabzını tuttu. Çiftçinin derdini dinledi. Dediğim gibi Meral hanıma ilgi çok ama sandığa ne kadarı yansıyacak o konuda şüpheliyim. Ama Meral Hanım üstüne basa basa bu seçimde birinci parti olacağız diyor. Etrafımdaki çoğu isim de İYİ partiye oy atacağını ifade ediyor. Değişik bir hava esiyor.

CHP heyeti ise geçtiğimiz Cuma günü ekonomi heyeti ile Manisa’ya çıkarma yaptı. Dernekler, STK’lar, muhtarlar… Halkın her kesimi ile temas kurdular. CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekilli Özgür Özel Manisa’da birinci parti olacaklarının altını çizdi. Sevgili Özgür kardeşim iddialı bir çıkış yapmış. Ama ekonominin geldiği nokta herkesi cesaretlendiriyor. Eğer CHP Manisa’da birinci parti çıkarsa Millet ittifakı ilk turda seçimi kazanır. Ben geçmiş seçim tecrübelerime dayanarak Manisa’da sol bir partinin birinci parti olacağını düşünmüyorum. Ama seçime kadar süre uzun. Köprünün altından çok sular akar. Bir de İl Başkanı Semih Balaban önderliğinde CHP her kesime dokunmaya başladı Manisa’da. Özgür Özel kardeşim zaten Türkiye’de yıldızı parlayan bir vekil. Bu ikili Manisa’da CHP rüzgarı estirmiyor değiller. Ekonomin geldiği noktada bu ortamı hazırlıyor. Ama CHP’nin Manisa’da birinci partisi olması büyük iddia bu sonuç genel seçimlerde Millet ittifakının kesin bir zafer alması demek. Bakalım sandıkta halk kime teveccüh edecek.

Yukarıda Millet ittifakının ya da altılı masaya katılan partilerin Manisa ziyaretlerini kısaca değerlendirdim. Özetle Manisa Millet İttifakı için önemli bir yer. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Haziran 2023’de seçim olacağını açıklamasına rağmen her kesime dokunarak programlar yapıyor Millet İttifakı. Meral Akşener merkez sağda oluşacak olan boşluğu dolduracağı çok bariz. Ok yayadan çıktı. CHP ise herkes ile temas halinde. Tabularını yıkan bir CHP halkın gözündeki tabularını yıkmak için kapı kapı mahalle mahalle dolaşıyor. Durum buyken gözden ırak olan gönülden de ırak olacağını bilmek lazım. Millet ittifakı halkın kalbine dokunmaya çalışıyor. Ama Türkiye’de bir Recep Tayyip Erdoğan gerçeği var. Girdiği tüm seçimlerden zaferler ayrıldı. Halkımızda karşılığı büyük. Ama geldiğimiz noktada vatandaşın cebi yandığı için farklı arayışlar içine girebilir. Büyük Devlet Adamı 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in sözünü de unutmamak lazım "Boş tencerenin yıkamayacağı iktidar yoktur." Bu yüzden 2023 Cumhurbaşkanı seçimi çok çetin geçecek. Şu an ki görüntüde Millet İttifakı rüzgarı arkasına almış gibi görünüyor. Ama karşısında büyük bir tecrübe ve bu işin ustası bir rakip var. Bu yüzden şimdi yapılan hesaplar yarın insanları yanıltabilir. Siyasette 24 saat bile çok uzun bir zamandır. Ama Millet İttifakının Manisa’ya bu kadar süre içeresinde üst üste ziyaretler gerçekleşmesi Manisa’da bir hareketliliğin olduğunun göstergesidir. Bakalım sandıkta son gülen kim olacak?