Baharla başlayan yaza merhabayı Eski Foça’da güneşin batışını seyrederek gerçekleştiren bendeniz Şehzadeler Belediyesi Başkan Yardımcısı Bilal Demir ve Manisa Futbol Kulübü yöneticisi başarılı iş insanı Pi YAPI inşaat sahibi inşaat mühendisi Ali Arslan Ali Aslan ile eski adı Levent Marina olan bugün İzmir Büyükşehir Belediyesinin işlettiği Nefes restoranda buluşup nefes aldık.

Haydar Aliyev Bulvarı üzerindeki Nefes Restoran manzarası ile muhteşem görüntüsünde İzmir Körfezini doya doya seyretme fırsatını ben ve Bilal’e yaşatan Ali Aslan’a ve bizlere hizmet eden Yıldırım Şef’e ve ekibine teşekkürler.

Nefes Restoranda kendimi zaman tüneli içine bıraktım. 1990 yıllarında Üçkuyular Deniz Restoranda yemeğimizi yediğimizde ilerleyen saatlerde Levent Marinaya geçerdik. Geç saatlere kadar burada eğlencenin tadını çıkardığım günleri hafızamda canlandırdım. Daha sonra Sipahi Balık Restoranı bölümüne gitmeye başladım. Bir keresinde Cengiz Ergün ve oda başkanları ile birlikte yemek yerken Manisa FK’nın sahibi ve başkanı Mevlüt Aktan’ın yurtdışında vefat eder bir yakını haberi ile hastaneye koştuğumuz tatsız gece de aklıma geldi. Sonra hayatın gerçekleri ile karşılaştık. Yaşımız ilerledi. Yılmaz abinin Üçkuyular’daki denizin üzerindeki restoranını devredip Boğaziçi olana kadar uzun süre bu bölge ile irtibatım kayboldu. Sonra rahmetli Ersan Atılgan abim Hasan Çoksöyler ile fırsat buldukça Boğaziçi’ne balık yemeye götürürdü. Nur içinde yatsın. Levent Marinada Nefes’e gitmek nereden çıktı derseniz Manisa FK yönetim kurulu üyesi Ali Aslan ile bir süre önce eve giderken yolda karşılaştık. Ali Aslan telefonda Bilal Demir ile konuşuyordu. Beni görünce “Başkan birlikte olalım” dedi ve gününü koydu. Söğütaltı kahvesinde Bilal Demir ve Ali Aslan’la buluştuk. Bana “Nereye gitmemizi istiyorsun?” diye sorunca ben “Misafir nereye götürülürse ben giderim söz sahibi Ali Aslan sensin” dedim. Bilal Demir Güzelbahçe’den bahsetti. Bunun üzerine dedim ki “İzmir Büyükşehir Levent Marinada düzenleme yapmış. Anemon Otellerinde çalışan Yıldırım da orada şef olarak görev yapıyormuş. Kendisi aradı beni davet etti. İsterseniz oraya gidelim en son Bilal Demir ile Sipahi Balık Restoranında beraber olduk” deyince teklifim kabul oldu. Balçova’daki Aliyev bulvarındaki eski adı Levent Marinaya gittik. İzmir Büyükşehir burada çok güzel düzenleme yapmış. Bahçesi ve restoranın konumu muhteşem. İsmini de kim bulmuşsa güzel bulmuş, Nefes. Manisa’dan gelip şef Yıldırım’ın torpilli denize bakan masaya oturduğumuzda rahat bir nefes aldık. Ali Aslan Bilal’e Fikret Taşçı ile birlikte İstanbul’dan rahmetli dostum Necdet Menzir’in Şamdanda başlayan Cavit Çağlar’ın otelinde Petek Dinçöz’ün bizlere özel sunduğu programı anlattı. Nur içinde yatsın Necdet Menzir dostum. Yıldırım Şef masamızı donattı. Keyifli bir gece geçirdik Milli Takımımızın İzmir’de oynadığı gece. Her şey güzel, kaliteli. Nefes’i İzmir Büyükşehir işletiyor. Muhteşem deniz manzarası altında yemek yemek istiyorsanız Nefes’i tavsiye ederim.