Geçtiğimiz günlerde bir yazı dikkatimi çekti. Yazıda; ‘Genelde herkes gerçeği söyleme ve dürüst olma özelliklerini över ve savunur. Ancak gerçek hayatta bir kişi doğruları savunmaya cesaret ettiğinde çoğunlukla eleştirilerin hedefi haline gelir. Dürüst insanların aklında herkesi memnun etmeye çalışmak gibi bir düşünce yoktur. İkiyüzlü davranışlar bu tür insanları son derece rahatsız eder. Bu nedenle bildikleri tek dili kullanma konusunda asla tereddüt etmezler’ Yazıyı okudum aklıma ilk Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz geldi. Üstadım Yavuz Donat kendisine ‘Doğrucu Davut’ der. Her akşamda Söğütaltı kahvesinde tabiri caizse verir dumanı. Bilgini söylemekten sakınmaz. Geçtiğimiz günlerde MHP İl Başkanı Murat Öner’in cenazesi sonrası kahvede denk geldik. Başkan Yılmaz’a çok yoğunsun dedim. Daha sonra sohbetimize Avukat Mustafa Karakaş eklendi. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na yapmış olduğu ziyaretin detaylarını birinci ağızdan öğrendim. Gerçi ben 40 yıllık dostum Rifat beyin basın danışmanı Azmi Özgür’den birkaç detay almıştım. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası heyeti o gün yapılan ziyaretler arasında en uzun süre Rifat Hisarcıklıoğlu’nun makamında kalan heyet olmuş. Manisa TSO Heyeti gelir gelmez GTİ Yönetim Kurulu Başkanımız Arif Parmaksız, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Şadan Eren ve TOBB ailesi ekibe eşlik etmiş. Arif Parmaksız, Hisarcıklıoğlu’ndan sonra TOBB’un ikinci ismi. Bir nevi gölge başkan. Mehmet Yılmaz’ın da yakın dostu abisi. Hal böyle olunca Manisa TSO heyeti misafir değil ev sahibi konumuna gelmiş.  Genelde 20 dakikayı geçmeyen ziyaretler Manisa Ticaret ve Sanayi Odası olunca 75-80 dakikalara çıkmış. Öncelikle Başkan Yılmaz Manisa Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde ekibi neredeyse baştan aşağı yeniledi. Meclisin %60’ı, yönetimin %80’ı yeni yüzlerden oluştu. Bu dönem Manisa TSO sanayici ağırlıklı bir kadro ile yoluna devam ediyor. Bu yenilenen yüzler ile Başkan Yılmaz, yönetim kurulu üyeleri, TOBB delegeleri, genel sekreter ve akademik danışmanlar ile Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret etti. Başkan Mehmet Yılmaz seçim sürecinde yaşananlardan başlamış, yapılan ve yapılacak olan projeler ile devam etmiş. Rifat Hisarcıklıoğlu’na Manisa ve çevresinde iş dünyasında neler olup bittiğini tek tek anlatmış. Seçim sürecinde arkadan dolanmak isteyenler, yüzüne gülüp altını oyanların kimler olduğunu anlatmış. Bunları esprili bir şekilde anlatıp yapılacak olan OSB’ler hakkında detaylı bilgi vermiş.

HİSARCIKLIOĞLU’NDAN BAŞKAN YILMAZ’A  BÜYÜK ÖVGÜ

Kabulde TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, yeni dönem çalışmaları için başarılar dileyerek, hayırlı olsun dileklerini iletti. Hisarcıklıoğlu; “Öncelikle yeni dönemin hepinize hayırlı olması diliyorum. Kendisi burada diye söylemiyorum özellikle pandemi döneminde Mehmet Başkan adeta hiç durmadan çalıştı. Bütün zorluklara rağmen büyük bir azim gösterdi. Manisa iş dünyasının sorunlarının çözülmesi noktasında çok gayret gösterdi. Kendisini eskiden beri tanırım. Titiz bir çalışma prensibi ile sorunların çözümü noktasında gayret gösteren, proje üreten bir isim. Pandemi döneminde de Mehmet Başkan sektörlerde yaşanan sorunları ivedilikle bize iletti. Biz de gerekli merciler ile görüşüp sorunların giderilmesi noktasında adımlar attık. Bu bağlamda Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın çalışmalarını takdirle takip ettik” Bu sözlerde Hisarcıklıoğlu hem Manisa’yı takip ettiğini işaret etti hem de çalışmalardan memnun olduğunun altını çizmiş oldu.

Bu ziyaretler ve ziyaret sırasında sergilenen tavırlar gösteriyor ki çalışanla, çalışmayan hemen fark ediliyor. Kim Ağustos böceği, kim karınca Rifat Bey hepsini biliyor. Bu bağlamda Manisa TSO heyetinin TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun takdirini kazanması beni bir Manisalı olarak mutlu etti. Bunlar Başkan Mehmet Yılmaz’a yetmez. Yeni dönemde yeni projeler ile Manisa TSO çalışmalarına ara vermeden devam edecektir.

Not: Şehzadeler Ziraat Odası Eski Başkanı Mustafa Kaçire’nin hayatını kaybettiğini üzüntüyle öğrendim. Allah rahmet eylesin. Ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Mustafa Kaçire’nin cenazesinin bugün Hatuniye Cami’de cuma vakti kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. Mekanı cennet olsun.