Manisa’da akşam saatlerinde dolaşmaya çıktım. Malum gün içinde aşırı sıcaktan nefes alamaz hale geliyoruz. Akşam olunca da kendimizi dışarı atıp, şehrimizde havayı solumak, siyasi havayı koklamak ve dostlarla buluşmak ayrı bir keyif oluyor tabi.

Manisa Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları, şehrimize güzel bir hava katmış. Bunu inkar etmek mümkün değil. Ulupark’ta çay molası verirken, süs havuzunun yeni ve müzikli halini seyre dalıp, akşamın keyfine keyif kattım. Büyükşehir Belediyesine bu güzel hizmeti için teşekkür ediyorum.

Konu Büyükşehirden açılmışken, oradan devam edeyim. Yakın zamanda elektrikli otobüslerin toplu ulaşıma dahil olacağını hepimiz biliyoruz. Bununla ilgili şehir merkezinde güzel bir asfaltlama çalışması yapıldı ve yollarımız gerçekten yenilendi ve modernleşti. Büyükşehirdeki arkadaşlarımla sohbet ederken, bu elektrikli otobüslerin şarj istasyonlarının da yükseldiğini öğrendim. Şehir içinde vatandaşa hizmet verirken, hizmet dışında olduğu zamanda ise şehrin merkezinde kalmayacak ve OSB ile Yeni Otogar yanında kurulan istasyonlarda hem şarj edilecek, hem de park edecek. Açıkçası güzel hizmet. Başkanımız, sevgili dostum Cengiz Ergün’ün radikal projelerinden bir tanesi şimdiden Manisa’mıza hayırlı olsun.

Cengiz Ergün deyince aklımıza hemen spor da geliyor doğrusu. Tevfik Lav Spor Tesisleri’nde güzel bir yenileme çalışması başlatıldığını duyunca Manisa’mız ve Manisa gençliği adına oldukça sevindim. 1 adet futbol sahası, 3 adet tenis kort, tribün ile spor salonu ve yatakhane binası yapılacak. 562 koltuk kapasiteli tribünde; antrenör, hakem, sağlık, doping, masaj, soyunma ve toplantı odaları ile malzeme deposu gibi tüm detayların düşünüldüğünü Büyükşehir proje sorumlularından öğrendim. Yakın zamanda tamamlanacak olan bu güzel tesis, uzun yıllar Manisa gençliğine ve sporuna güzel hizmet verecektir.

Kısacası Manisa’da güzel şeyler oluyor. Yaşanan değişime tanıklık etmek de güzel bir ayrıcalık. Cengiz Ergün, Manisa’da farkını konuşturuyor.