Manisa FK’nın sezon başında form grafiği çok yüksek. Geçen yıl sahamızda bizi yenen İnegöl’den intikamı Cumartesi günü almak gerekiyordu. Mümin Özkasap Stadında Manisa FK İnegöl’e 5 gol attı 1 gol yedi. Maçı Valimiz Yaşar Karadeniz, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kulüp Başkanı Mevlüt Aktan, Başkanvekili Engin Anlı, Manisa BBSK Kulüp Başkanı Mehmet Güzgülü, Futbol Şube Sorumlusu Fikret Taşçı ile yönetim kurulu üyeleri birlikte izledi.

Cumartesi günü maça gideceğim için oğlum Gökhan’ın benim için seçtiği kıyafeti giydim. Önce şöyle bir dolaşayım dedim. Eski Haber Gazetesine giderken maliyeden İbrahim Dayı ve Zühtü Babacanla karşılaştım. Her ikisi de maç kıyafetimi beğendiler. Beraber resim çekilerek Bodrum’da tatile devam eden Sayın Sümer Oral abime gönderdik. Sümer abim de eşi Türkan ablamın yaptığı kahvesini içiyordu. Sayın bakanımla telefonda da konuştuk. Tatile devam. Uzun süredir Zühtü Babacan ile birlikte olmamıştık. Maçın saatine bir hayli vakit olduğu için Zühtü ve İbrahim beyle bol bol sohbet ettik. Zühtü Babacan’ı gündüzleri nerede bulacağımı da öğrenmiş oldum.

Sağolsun Manisa FK’nın yönetim kurulu üyesi Bora Çayan beni Kitapsaray’ın önünden aldı. Mümin Özakasap Stadına götürdü. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün “Havai kıyafetin güzelmiş” dedi. Birlikte şeref tribününe çıktı. Oğlum Gökmen’le yan yana maçı izlemeye başladık. Manisa FK oyuna iyi başladı. İlk 10 dakikada biri penaltıdan Nizamettin’in hemen gelişen diğer atakta Erhan durumu 2-0 yapan golleri attılar. Yalnız İnegöl’den yönetici kimliği ile gelenler tribünde tansiyonu yükseltmeye çalıştılar. Manisa FK’nın yöneticileri bu oyuna alet olmadılar.

Manisa FK’nın geçen sezondaki başarılarını bu maçta da devam ederken 41. Dakikada kalesinde bir gol gördü. Gereksiz bir goldü ama yapacak bir şey yoktu. İkinci yarıda Emir ve Sertaç beş dakikada skoru 4-1 yaptı. Sonra sahneye Mehmet Güven çıktı. Tecrübeli futbolcunun bomba gibi golü hepimizin ayağa kalkmasına neden oldu. 4 maçta 4 galibiyet 12 puan sezon başı mükemmel. Manisa FK bundan sonra haftada iki maç oynayacak. Bu Çarşamba Niğde Anadolu FK’ya konuk olacak. Fikret Taşçı’ya Niğde yolları göründü.

Manisa Futbol Kulübü’nün 5-1 galibiyeti bizleri sevindirdi. Sonra stattan ayrıldık. Manisa’ya gelirken telefonum çaldı. Fikret Taşçı’nın daha önce beraber çalıştığı Muğdat Gündoğdu arıyordu. Uzun süredir birlikte olmamıştık. Beni yemeğe davet etti. Efendi Restoran’a gittik. Bizim Muğdat siyasete girmiş. Yunusemre ilçesinde İyi Parti’nin teşkilat başkanlığını yürütüyor olduğunu öğrendim. İyi Parti’nin İlçe Başkanı da iş adamı sevgili dostum Mehmet Kayalı’nın torunu Tufan Akanmış. İlçe Başkanı Tufan Akan kendisini anlatmaya başlayınca babasının Sadullah Akan’ın 20 yıla yakın ülkemizin çeşitli illerinde emniyet müdürü olarak görev yaptığını da İyi Parti İlçe Başkanı Tufan Akan anlattı. Siyaset ile ilgili benden bilgiler istediler. Bende dilim döndüğünce anlattım. Maç sonrası galibiyeti de böylece kutlamış oldum. Havalar artık değişiyor. Dikkat etmemiz gerekiyor. Aman grip olmayalım.