Bu yıl tatilde rekora gidiyorum. Kurban Bayramından beri Çeşme Ildır Günkent’te tatile devam. Alpay’ın Eylül’de Gel parçasını deniz kenarında dinlerken Eylül’de de eşim Nermin Hanım ile Çeşme’de kalmaya karar verdik.

Çeşme Eylül’de bir başka sonbahar havasına bürünüyormuş öyle diyorlar. Manisa’da hava sıcaklığı eskisi gibi olmasa da benim berber Fevzi aradı hal hatırımı sormak sordu “Başkan Manisa’ya sakın gelme keyfine bak” dedi. İddia Mehmet öyle diyor. Oğlum Gökhan “Manisa yerinde duruyor. Tatilden memnunsan devam et” diyor. Görünen köy kılavuz istemez misali ben bu yıl Ildır’da yazı geçirip sonbahara gelmekten memnunum. Bu kadar Manisa’dan ayrı kalacağımı hesaplamamıştım. Eşim Nermin Hanım bir süre Manisa’da. Ben kendi başıma tatilimi Çeşme Ildır’da Alaçatı ve Boyalık’ta geçiriyorum. Geçenlerde Boyalık’taki Mert Gönül’ün yanına gittim. Rüzgar kesilince Çeşme’de sıcaklar yüzünü iyice gösterince Mert Gönül’ün otelinin plajı da dolup taşıyor. Bir günümü burada Mert Gönül’e annesi Süheyla Hanımla konuşarak geçirdim. Alaçatı’ya Cumartesileri gidiyorum. Geçenlerde yağmur Pazaryerini vurmuş. Bizim sitede yağış yokken yola koyulmuştum. Pazarı dolaştım. Kalabalık mı kalabalık Çeşme. Gelenlerle gidenlerle dolup taşıyor. Türk turizminin son yıllarda Çeşme, Alaçatı yıldızı. Her şey pahalı mı pahalı. Tatil beldelerinde ucuzluk kalmamış. Her şeye kafanızı takarsanız tatil yapamazsınız. Her hafta ünlü sanatçılar Alaçatı’da çeşitli mekanlarda sahne alıyor. Geçenlerde Ahmet Erken eşi, oğlu Ali ve eşi ile Çeşme’ye konsere gelmişler. Zafer Ünal Başkan da Çeşme’de tatilini sürdürüyor. Ara sıra Mert Gönül’ün yanına uğruyor. Ben klasik yaşantımı sürdürüyorum. Sabahları gazetelerimi alıyor, okuyorum. Televizyon seyrediyorum. Futbol müsabakalarını takip ediyorum. Beşiktaş harika, Fenerbahçe şöyle böyle, Galatasaray beklenilenin altında. Akşamüstü de saat 18.00 sıralarında Kale Plaja gidiyorum. Bu saatlerde biraz sakin bir ortam oluyor. Deniz kenarında masmavi denizi ve güneşin batışını seyrediyorum.

BİLAL DEMİR GELDİ

Geçen hafta 1 Eylül’de Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir geldi. Telefon etti “Mordoğan’dan dönüyorum. Sana uğrayacağım” dedi. Bende “Bilal memnun olurum istersen kalabilirsin” dedim. Yalnız yalnız otururken Bilal Demir’in geleceğim telefonu beni sevindirdi. Perşembe akşamüstü Bilal Demir geldi. Birlikte Kale Plajına gittik. Uzun süre sohbet ettik. Denize karşı masamızı kurduk birlikte deniz ürünlerinin tadına baktık. Ülke ve Manisa’da olup bitenlerin üzerinden fikir değerlendirmesinde bulunduk. Bendeniz baskın seçim filan olmayacağını 14 Mayıs 2023’ta seçimin yapılma ihtimalinin yüksek olduğunu dile getirdim. Millet İttifakında Cumhurbaşkanı adayının da 6 Şubat 2023’ten sonra açıklanacağı görüşümü Bilal Demir ile paylaştım. Bilal Demir ile güzel bir akşamüstü sohbeti yaptık. Memnun oldum.

Bilal Demir’i gazetecilik yaptığı yıllardan beri tanırım. Gazeteciliğin hakkını verdi. Mesleğinde çok başarılı oldu. Siyasette de gençlik yıllarından Buyana büyük emek verdi. Verilen görevleri layıkıyla yerine getirdi. Yıllardır Ömer Faruk Çelik’in halkla ilişkilerden sorumlu Başkan yardımcısı. Tanıtım ve medya İşlerinde uzman. Bu görevi de başarıyla yaptığını görüyorum. Kapısı herkese açık. Kendini sevdirmiş, herkesin gönlünü kazanmış. İnsanlarla iletişimi güzel. Aynı zamanda vefalı bir insan. Bana da büyüklerine de karşı sevgisinde saygısında hiç kusuru olmadı. Takdir ediyorum kendisini.

Yaz bitti sonbahar başladı tatile devam. Esra Kale hoşçakal.