Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye siyasetine 30 yıldır damgasını vuruyor. Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu 1994 yılından bugüne kadar girdiği tüm seçimleri kazandı. Erdoğan seçim kazanma şampiyonu. Türkiye yeni bir demokrasi destanı yazdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye’nin ilk kez karşılaştığı ikinci tur seçiminden zaferle çıkarak üçüncü kez cumhurbaşkanı seçildi. Dünya liderlerinden Erdoğan’a tebrik yağdı. Beştepe’de Cumhur İttifakı ile birlikte balkon konuşması yapan Erdoğan “KAZANAN TÜRKİYE’DİR” dedi.

SEÇİM KUTLAMALARI

Bir yıldır dediğim dedik çaldığım düdük misali hareket ettim. Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olarak ilan edince cumhurbaşkanlığı seçimi burada bitirmiştir. Millet Erdoğan ile yola devam edecek demiştim.  Nerelerde bütün dost meclislerinde her akşam çıktığım eski adliyenin karşısındaki Söğütaltı Kahvesinde avukat Zülfikar Gürcan, Mustafa Karakaş, Kasap Taner, CHP Meclis Üyesi Çapala Mehmet ve diğer dostların yanında. Ve öyle zaman geldi iddialı söylemlerde bulundum ki “Kılıçdaroğlu kazansın köşe yazarlığıma son veririm. Ama şunu bilin Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kazanma şansını milyonda bir bile görmüyorum” dedim. Çapala Mehmet’e dedim mi diye tekrarlattım. Dostlarımın bir kısmı burada isimlerini yazmak istemiyorum. Güle güle Erdoğan diye nameler yaptıklarında Erdoğan Cumhurbaşkanlığını kazanacak diyordum. Ne oldu beyler sesiniz mi kısıldı? Millet kime güle güle dedi. Erdoğan’ın deyimi ile bay bay Kemal. İş insanı Kamil Yüzenkaya Erdoğan’ı kazanacayacağını da bir yıldır söylüyordu. Haklı çıktı. Kebapçı İbrahim Onaylı da seçim zaferinden sonra bana kebap ikram etti. Onaylı Doğru Zaman Doğru Adam Erdoğan’a oy verdi.

Neyse gelelim büyük olgunluk içinde geçen dünyaya örnek olarak gösterilecek ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçiminin gecesine Şehzadeler Belediyesine gittim. Başkan Ömer Faruk Çelik, yardımcıları Ahmet Songüler, Atilla Efendioğlu, Bilal Demir ve ekibi ile birlikte sandıkların açılmasını bekledim. Bilal Demir bilgisayarın başında Ahmet Songüler ise elindeki telefon ile bilgileri almaya çalışıyor. Başkan Çelik de makamında elinde kalem notlar alıyor. Ahmet Songüler Başkentten hızlı bilgiler alıyor. Bana rahat ol diyordu. Yasaklar kalktı Anadolu Ajansından veriler ile Erdoğan’ın seçimi Kılıçdaroğlu karşısında önde götürdüğü görülüyordu. Sonuçlar 19.30’da belli oldu.

ŞEHİR TURU

13. Cumhurbaşkanımız yine Recep Tayyip Erdoğan olduğu anlaşıldı. Başkan Ömer Faruk Çelik ve ekibi ile belediyeden ayrıldık. AK Parti İl Başkanı Salih Hızlı, milletvekilleri Murat Baybatur ve Tamer Akkal’ın düzenlediği zafer konvoy yürüyüşüne Yunusemre Belediyesi önünde AK Partinin otobüsüne milletvekili Murat Baybatur’un sayesinde bindik. Millet yollara dökülmüş. Otobüste iki milletvekili Murat Baybatur ve Tamer Akkal, İl Başkanı Salih Hızlı, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ve parti temsilcileri ile Karaköy’den başlayıp Manisa’da zafer gösterilerini iki saat boyunca izledim. Mahşeri kalabalık Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesini kutluyordu. Bülent Arınç Murat Baybatur ve Başkan Çelik kutlamayı bir gün önce pasta keserek yapmışlar. Seçim gecesi fotoğrafları görünce anladım. 8 Eylül meydanında Erdoğan’ın zaferini Manisalılarla birlikte kutladık. Ali Uçak’ın tırlarının gösterisini izledim. Cumhur İttifakının seçim kazanması sevinci görülmeye değerdi. Kürsüde milletvekilleri konuşurken Ahmet Songüler başroldeydi. Songüler siyasette yolun açık olsun.