"Her şeyin başı sağlık" diye boşuna söylememişler. İki gündür bel ağrısı ile boğuşuyorum. O nedenle hiç keyfim yok. Ancak, Manisa'daki gündemin yoğunluğu da sağlık filan dinlemiyor. Dün akşam ETV'nin kuruluş yıl dönümüne katıldım. Ardından da Manisa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (MTSO) Holiday Inn Otel'de Merkez Bankası eski Başkanı Süreyya Serdengeçti onuruna verdiği yemekte yer aldım. Sağlığım el verirse bugün de saat 12.30'da MTSO Bülent Koşmaz Hizmet Binası'nda düzenlenecek etkinliğe katılacağım.
MTSO GÜZEL BİR PROGRAM HAZIRLAMIŞ
Bu hafta ‘Avrupa KOBİ Haftası'. Manisa TSO da bu hafta için üyelerine çok güzel bir program hazırlamış. Oda, bir zamanlar paranın başında olan Prof. Dr. Süreyya Serdengeçti'yi, Manisa iş dünyası ile buluşturacak.
1 Kasım seçimlerinde millet "İstikrar" dedi. Tek parti hükümetine güvenoyu verdi. Dün, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yemin töreni yapıldı. Şimdi sıra hükümetin kurulmasına geldi. İş dünyası 2015 yılını belirsizlikler içinde geçirdi. Özellikle 7 Haziran'da yapılan seçimlerin ortaya çıkardığı sonuç, çalışma hayatına fazlasıyla zaman kaybı yaşattı. Türkiye'nin önünde 4 yıl boyunca planlanan bir seçim görünmüyor. Bu süreçte Türkiye ekonomisi ne olacak? Şu anki ekonomik yapı ne durumda? Bu soruların cevaplarını Prof. Dr. Süreyya Serdengeçti'den alacağız.
İŞ DÜNYASI İLGİ GÖSTERECEKTİR
Bunun yanı sıra ‘Dünyadaki ekonomik gelişmeler', ‘Fransa'da yaşanan terör saldırısının dünyayı nasıl etkileyeceği' ve benzeri sorularının cevabını da Sayın Serdengeçti, Manisalılara anlatacaktır düşüncesindeyim. Manisa TSO'da bugün saat 12.30 başlayacak programda ayrıca Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (TOBB ETÜ İİBF) Dekanı Prof. Dr. Ramazan Aktaş ‘Türkiye'deki KOBİ'ler' ve TOBB ETÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Arda Tokat da ‘Girişimcilik' konulularında sunumda bulunacaklar. Her yönüyle başarıyla hazırlanıldığını gördüğüm bu programa Manisa iş dünyasının daha fazla ilgi göstereceğini düşünüyorum. Bakalım Prof. Dr. Süreyya Serdengeçti Dünya ve Türkiye ekonomisini nasıl yorumlayacak?