Filistin’in acıları yüreklerimizi dağlıyor. Karşılıklı hatalar İsrail ve Filistin’de yaşayanlara olan oluyor.

İçme suyu, gıda ve ilacın tükenme noktasına geldiği Gazze’ye 20 tır yardım geldi. 2,3 milyon Gazzeliye bir damla gibi bir şey. Türkiye başta Başkan Erdoğan ve Dış İşleri Bakanı Hakan Fidan günlerdir ateşkes ve bombardıman durması için gece gündüz diplomasi çalışmalarını sürdürüyor. İsrail- Filistin çatışmasında yeni bir garantörlük mekanizması getirilmesini öneren Bakan Fidan “Biz kalıcı bir barış istiyoruz. Tarihi bir dönemeçteyiz. Filistinlilerin acılarının devam etmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

GAZZE’DE DURUM ÇOK KÖTÜ

Bugüne kadar İsrail’in saldırısında Filistin’de 4 bin 385 kişi hayatını kaybetti. Yaralanan ve sakat kalan Filistinlilerin sayısı ise 13 bin 500. Gazze’de yıkılan ve hasar gören ev sayısı 133 bin 875. Evlerini terk etmek zorunda kalanlar ise 1 milyon 400 bin. İsrail’in vurduğu okul, cami ve kilise sayısı 226. Bunlar dehşetin rakamları. Günlerdir aç susuz. Gazze’ye giden yardımda yürekleri yakıyor. 2 milyondan fazla Filistinlinin yaşadığı insanlık dramında Gazze’ye günde en az yüz kamyon yardımın gitmesi gerekiyor. Filistin ateş hattında. İsrail hala boşaltın diyor. Gazze’ye uyarı ateşleri atarak Filistinlileri topraklarını terk etme çağrısında bulunuyorlar. Etmeyenleri terörist kabul edip üzerlerine bomba yağdıracaklarını açık açık bütün dünyanın gözü önünde söylüyor. Amerika hala sınırsız ve koşulsuz İsrail’in yanında. Tarihte Orta Doğu’da Irak, Libya, Suriye, Lübnan, Ürdün de kan ve terör durmuyor. İngiltere mandasının sonlandığı gün olan 14 Mayıs 1948’de Yahudi liderliği İsrail devletinin kuruluşunu ilan ediyor.

İSRAİL’İN YAYILMASI

1967’ye geldiğimizde İsrail ABD’den aldığı gelişmiş hava ve kara gücüyle saldırıya geçiyor. Mısır’a ait Sina yarımadası, Gazze şeridi, Batı Şeria, Doğu Kudüs ve Suriye’ye ait Golan Tepelerini İsrail işgal ediyor. Böylece İsrail’in kontrol ettiği toprakların boyutu üçe katlanıyor. İsrail Kudüs’ün tamamını da başkent ilan ediyor. Hem İsrail de hem ABD de büyükelçilik yapan CHP Milletvekili Namık Tan “İsrail’in bu istihbarat eksikliğini rüyamda görsem inanmazdım” diyor Hürriyetin tecrübeli yazarı Fatih Çekirge’ye. Ben ise aynı görüşte değilim. Orta Doğu’daki büyük İsrail projesini hayata geçirmek için Hamas’ın saldırısına göz yumup bugünkü durumun ortaya çıkmasını sağladılar ve Amerika ile birlikte hazırladıkları savaş planlarını adım adım hayata geçirmek ile meşguller. Sınırlı kara operasyonu ile rehineleri kurtarmaya çalışıyorlar. İsrail sözcüleri böyle açıklama yapıyor.

TÜRK DOKTORLARI GAZZE’DE

Dünyanın dilsiz şeytan kesildiği İsrail Filistin savaşında Yahudi ırkı katliamları ile ateşle oynamaya devam ediyor. İsrail’in bombardıman altında tuttuğu Gazze’de yardım elini uzatacak 20 Türk uzman doktor ilaç ve tıbbi malzeme ile Mısır’da. Türkiye Gazze’nin nefes alması için gece gündüz çalışıyor. Başkan Erdoğan ve Bakan Fidan diplomatik yolların hepsini deneyip ateşkes için çalışıyorlar. Ancak ABD ve İsrail, Filistinlileri bulundukları bölgeden çıkarmak için savaşı sürdürmeyi yeğliyorlar. İsrail ordusu her an yeni şiddetli saldırılara başlayacağı gelen haberler arasında. İsrail’in hedefi şimdilik Gazze’ye kuzeyden Suriye’ye ve güneyden Lübnan’a doğru genişleme stratejisini uygulamak istiyor. İsrail kıyamet ateşini kilometre taşlarını da beraberinde döşüyor. Bu böyle gitmez. Bu kez Kızıldeniz’in sularında boğulurlarsa şaşmayın. Sağ kalanlar ise çil yavrusu gibi kaçacak delik arayacakları günleri görebiliriz. İsrail’i şimdiden Hizbullah korkusu sarmış durumda. Başkan Erdoğan önderliğinde İstanbul’da ‘Büyük Filistin’ mitingi 28 Ekimde yapılacak.