28 Mayıs seçimlerinden büyük bir zaferle çıkan Başkan Erdoğan Bahçeli’den mazbatasını alıp TBMM’de yemin ederek 5 yıllık yeni dönemi başlattı. Erdoğan ailesi töreni locadan izledi. Erdoğan için 78 ülkeden üst düzey konuklar yemin törenini izledi. Yemin törenine giderken Başkan Erdoğan’a şiddetli yağmura rağmen halk büyük sevgi gösterisinde bulundu. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100.yılında 5 yıl ülkemizi yönetecek olan Başkan Erdoğan “Kırgınlıkları unutalım, kucaklaşalım. Barışmanın yolunu arayalım” dedi.

“85 MİLYONU BAĞRIMIZA BASACAĞIZ”

Cumhurbaşkanlığı görevine başlama törenine eşi Emine Erdoğan ile salona birlikte giren Başkan Erdoğan kurulan uzun bir platformdan yürüyerek katılımcıları selamladı. Törende konuşan Erdoğan ilk mesajında birlik ve beraberlik mesajını ön planda tutarak “TÜRKİYE’NİN  büyük bir kucaklaşmaya ihtiyacı olduğuna inanıyoruz. Hangi siyasi görüşte olursa olsun, kökene, meşrep ve mezhebe mensup olursa olsun 85 milyonun tamamını bağrımıza basacağız. Seçim dönemi sona ermiştir. Türkiye artık yeni bir yola girmiştir. Allah’ın izni ile Türkiye Yüzyılı başlamış ülkemiz şahlanış döneminin kapılarını aralamıştır. Yeni kabinemizle birlikte Türkiye yüzyılını nakış nakış işlemeye devam edeceğiz. Seçim günlerine takılıp kalmak Türkiye’ye patinaj yaptırmak demektir. Her seçim sonrası çoğunluk kazandığımız 17 seçimin hiç birinde muhalefetten böyle bir tavır görmedik. Başarısızlıklarının sebeplerini hep vatandaşlarda aradılar. Eski defterleri bırakın. Bu sefer farklı bir tavır sergilemelerini ümit ediyorum” dedi. Muhteşem bir törenle yemin eden Başkan Erdoğan’ı süvari birliği ile Beştepe’ye girişi sırasında 101 pare top atışı yapıldı. Konser verildi. Bahçeli ile selamlaşırken büyük bir alkış koptu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın makam aracı gül ve karanfillerle donatıldı.

ABDULLAH GÜL DE KATILDI

Türkiye’nin yüzyılı yemin törenine eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül de katılmış olması beni mutlu etti. Gül’ün yanında Bülent Arınç’ı da gördüm. Cumhurbaşkanının salona girişinde CHP ve HDP’nin ayağa kalkmamaları bu iki partinin hala seçim hezimetinden kurtulamamalarının göstergesi. CHP bu ülkenin muhalefet partisi. Hala çocuksu tavırlar içinde olması neden bir türlü seçim kazanamadığının göstergesi değil mi? CHP Genel Başkanı yenilgiye rağmen koltuğundan ayrılmaya niyeti olmadığı anlaşılıyor. Kılıçdaroğlu “Bu yıl tatil yok” diyerek yerel seçimlere hazırlık mesajını verdi. Kendisi koltukta oturmaya devam ederken CHP’de yükselen değişim meclis yönetiminde karşılık buldu. Manisa siyasetinde mecliste bulunan CHP’li Özgür Özel grup başkanı olurken AK Parti Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu grup başkanvekili olarak AK Partinin yeni dönemde a takımına dahil olmuş oldu. Manisa AK Parti bunu iyi değerlendirecek mi?