Bu yaz Çeşme Ildır’ı mesken tuttum. Yaz bitti. Tatilini yapan yaptı. Okullar açılınca evine dönen yazlıkçılar meydanı sonbahar sevenlere bıraktı. Ben ve eşim Nermin Hanım da bu kategori içinde yer aldık. Çeşme denizi. Kumu, güneşi ve rüzgarı ile yazın tercih edilse de sonbahar Çeşme’nin en güzel zamanıdır diyorlar. Sonbahar keyfini yaşamak için Çeşme’de bir süre daha tatile devam diyorum. Tabi acil bir durum çıkmazsa Manisa ve dostlarımla ayrı kalacağım görülüyor. Hala bronzluk veren ılık güneş var ama. Geçen hafta üç gün Çeşme’de fırtına ve rüzgar karışımı bir hava ile karşı karşıya kaldım. Sahildeki mekanların altını üstüne getiren bu hava karşısında yazlıkta marketten gazetelerimi aldım. Vaktimi okumak ve televizyon seyretmekle geçirdim. Bir ara sitenin Kale plajına indim. İndiğime pişman oldum. Rüzgar önüne katanı meçhule götürüyordu. Baktım olacak gibi değil kendimi eve attım. Cuma günü Çeşme’de hayata güneş ve deniz döndü. Sonbahar güzel günlerini hafta sonunda da sürdürünce sahilin keyfini çıkarmak için tatil yapanların istilasına uğradı. Toplam 29 km sahil şeridinde birbirinden güzel plajlar sonbahar sakinliğinde hareketli günler yaşadı. Alaçatı’da biraz dolaştı. Cumartesi pazarına gittim. Sakin bir ortamda rahat rahat sebze ve meyve satılan alanda dolaştım. Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Nejat Çelikok Hürriyet gazetesinin Çeşme ilavesinde “Geçtiğimiz sezon yiyelim içelim gezelim sezonuydu. Bu sezon ise yiyelim içelim eğlenelim ama hesabımızı da bilelim sezonu oldu. Eylül Çeşme’de mükemmel geçiyor. Tatil için gelecek yazı beklemeyin. Atlayın gelin Çeşme’ye. Eylül’de bir başkadır” diyor. Boş sahillerde dolaşıp bol bol alışveriş yapılacak mevsim bana göre. Çeşme Marina’daki mağazalar ürünlerinde ucuzluklara başlamış. Ben kendi başıma alışveriş yapmayı beceremediğim için oğlum Gökhan’ı bekliyorum. Bu satırları yazdığımda annesi ile birlikte gelecekleri duyumunu aldım. Yazıma burada ara verdim. Bekledim gelmelerini. Cumartesi öğleden sonra oğlum Gökhan, annesi Nermin Hanım Çeşme Ildır Günkent’teki yazlığın önünde görüldü. 20 gündür Nermin Hanım eşin dostun düğün derneklerine katıldı. Yazın bunaltıcı havasının yerini alan sonbahar serinliğinde beraber Çeşme’de sonbaharı yıllar sonra yaşayacağız.

TORUN İLE DENİZ KEYFİ

Pazar günü bir baktım kapının önünde torun Ertuğrul gözüktü annesi ve babası ile birlikte. Oğlum Gökhan ve gelinim Gözde ile deniz için bize uğradılar. Hep beraber Kale Plajına gittik. Oğlum Gökhan gelinim Gözde ve torun Ertuğrul kendilerini mavi sulara bıraktılar. Baktım torun Ertuğrul yüzmeyi öğrenmiş benim gibi güverte onbaşılığı yapmıyor. Birlikte bir deniz keyfi yapmış olduk. Onlar Manisa’ya döndü ben Nermin Hanımla beraber yaşamaya devam ediyorum. 10 Eylül benim değerli eşim Nermin hanımla 50. evlilik yıldönümümüz. Yıllar ne çabuk geçmiş. Benim gibi huysuz bir adamla 50 yılını geçirdi değerli eşim Nermin Hanım. Gençlere tavsiyem uzun bir evlilik isterlerse Nermin hanımdan ders alsınlar.

FİKRET TAŞÇI YENİ ARABASI İLE GELDİ

Nermin Hanım Manisa’dayken birçok dostum beni Çeşme’de ziyaret etti. Bunlardan biri de Fikret Taşçı idi. 3 ay önce sıraya girdiği Volvo son model arabasına kavuşunca soluğu bende almış. Hayırlı olsun. İş hayatına çekidüzen vermeye çalışıyor. Foça’da yeni atılımlarla ilgili çalışmalar sürüyor. Fikret Taşçı ile uzun bir süre sohbet ettik. Benden ayrılıp Foça’ya gitmek için yola koyuldu.

MANİSA KURTULUŞ GÜNLERİNİ DE KUTLADI

Ben Çeşme’de tatile devam ederken 30 Ağustos Zafer Bayramı ile birlikte Manisa ve ilçelerinin de kurtuluş günleri şölen içinde kutlandığını gazetelerden öğrendim. Bu yıl Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün bütün ilçelerinin kurtuluş günlerinde koronadan bunalan vatandaşların yaşamına mutlu eğlenceler kattı. Ünlü sanatçılar Manisa ve ilçelerinde Eylül ayında halkı görkemli şekilde eğlendirdi. En son Manisa’nın kurtuluşu olan 8 Eylül’de ünlü sanatı İbrahim Tatlıses sevenlerine unutulmaz bir gece yaşattı. Elbette geceyi Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün organize etmişti. 26 Ağustos’ta Bodrum’da trafik kazası geçiren İbrahim Tatlıses Manisa’daki konserine de tekerlekli sandalye ile çıktı. Manisa Büyükşehir Belediyesinin Manisa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100.yılına özel hazırladığı Kurtuluş Konserlerinde İbrahim Tatlıses ayaklarını uzatmak zorunda kaldığı için özür diledi. Sahnede Manisalılarla buluşan Tatlıses kazadan sonra kendisini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın arayıp geçmiş olsun dediğini anlattı. Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses “Devlet Beyin de selamını ve geçmiş olsun dileklerini iletti. Sağ olsun bana moral oldu” deyince Cumhuriyet Meydanında büyük alkış koptu. Tatlıses “Ben artık Manisalı oldum. Burada 5 dairem var. Başta Allah’ın ve sizlerin sayesinde oldu. Sizler vermezseniz ben nereden bulayım parayı. Mağaradan gelen adamın nereden parası olsun” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de İbrahim Tatlıses’e Manisa’nın şifalı mesir macununu ikram ettiğini öğrendim. Manisa’da sıcaklar devam ediyor. Bir süre daha Çeşme’deyim. Bak Esra Kale yine sana bir günlük yazı yazdım.