Mayıs ayına seçim stresi ile girip Cumhur İttifakının ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın zaferi ile karşılaştık. Seçim sonuçlarının böyle olacağını bir söyleye söyleye dilimde tüy bitmişti. Sonunda bilen ben oldum. Stresli günlerimde bana destek veren Ahmet Songüler ve Manisa iş dünyasının başarılı iş insanı Kamil Yüzenkaya’ya teşekkür ederim. Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler ve iş insanı Kamil Yüzenkaya beni seçim sonrası Manisa’dan alıp huzurlu oh dünya varmış dedirten ortamlara taşıdılar. Kamil Yüzenkaya beni rahmetli Baba Nejat’ın tatil beldesi Çandarlı’ya götürdü. Deniz ile buluşturdu. Ahmet Songüler ise Çiçekli’deki Yeşil Vadiye. Keyifli ve huzurlu iki günde seçim ve kabine üzerine bol bol konuştuk. Değerlendirmeler yaptık. Erdoğan’ın zaferini ve yüzyılın kabinesini değerlendirdik. Ahmet Songüler ve Kamil Yüzenkaya “Başkan rahat ol seçimi Cumhurbaşkanı Erdoğan kazanacak” diye moral vermelerinin yüzyılın seçim sürecinde hiç unutmadım. Kamil Yüzenkaya “Ben sana Erdoğan kazanacak demedim mi? Her gün halkın içinde ticaret yaparken vatandaşın nabzının Erdoğan diye attığını görüyordum” dedi bana Çandarlı’da denizin başında çiseleyen yağmurun altında söylüyordu.

ÇANDARLI’DA SOHBET

Günlerdir ne olup bittiğini takip etmekten sıkılmış bir de seçim üzerine eşim Nermin Hanımın düşüp omzunu kırması beni stres içerisinde oyumu kullanmama neden olmuştu. 28 Mayıs akşamı Erdoğan tekrar cumhurbaşkanı olduğunda Kamil Yüzenkaya ve bir dönem AK Parti belediye başkanlığı yapan Avukat Bülent Kar ile karşılaştım. Beni görünce Kamil Yüzenkaya “Ben demedim mi ben demedim mi Başkan?” diyerek “Kutlama yapacağız” dedi. Bülent Kar da bu arada muhteşem bir nikah ve düğün töreni ile oğlunu evlendirmişti ve beni Söğütaltı Kahvesinden alarak Çandarlı’ya doğru yola koyulduk. Bülent Kar ile birlikte bizi Kamil Yüzenkaya yağmurlu bir günde Çandarlı’ya götürdü. Rahmet istiyor Baba Nejat’ın balıkçısından barbun balıklarını aldık. Çandarlı sahiline gittik. Kamil Yüzenkaya önceden her şeyi hazırladığı anlaşılıyor. Restoranda denizi seyredebileceğimiz yerde masamız hazır. Bunca yıldır Çandarlı sahilinde ilk kez balık ürünlerini atıştırıyorum. Gerçekten restoranın mezeleri ve balıkları harika bir servisle önümüzdeydi. Kamil Yüzenkaya Bülent Kar ile seçimi konuştuk. Değerlendirmeler yaptık. Kabinenin güzel dizayn edildiği gerçeğinin altını çizdik. Başkan Erdoğan’ın seçim kazanma şampiyonluğu üzerinde değerlendirmeler yaptık Aslında buluşmada dünürüm Rüştü Bey de olacaktı. Çeşme’deki yazlığının sezona hazırlığı için gittiği için ekip bir eksikti. Yaza merhabayı Çandarlı’da bana Kamil Yüzenkaya dedirtti. Teşekkürler.

ÇİÇEKLİ YEŞİL VADİ

Ahmet Songüler, Atilla Efendioğlu ve Almanyalı dostumuz Yüksel Bey ülkemizin kaderini belirleyen ve Başkan Erdoğan’ın bir kez daha zafer ile çıktığı seçim sonrası Çiçekli’de Yeşil Vadi Restoranda bir araya geldik. Manzara muhteşemdi. Atilla Efendioğlu doğayı seviyor. Bizlere Çiçekli’yi tavsiye etti. Değerlendirmelerimizi yaptık. Başkan Erdoğan ile yeni dönemin hayırlı olmasını diledik. Bornova’da güzel bir pastanede de bizi Almanyalı dostumuz ağırladı. Çaylarımızı içtik. Güzel bir akşamı geride bıraktık. Almanyalı dostumuz Yüksel Bey bizi Almanya’ya bekliyor.

AYNI ALİ

Ahmet Songüler ve Nizamettin Etyemez vakit buldukça yorgunluklarını Ayni Ali’de nargile içerek gideriyorlar. Beni de davet ediyorlar. İstanbul’dan Osman Talu ve Hikmet Oray Yalçın da o akşam bizimle beraberdi. Seçim bitmiş işletmeci Osman bizimle beraber Erdoğan’ın zaferini kutluyordu. Ülkemizin yeni yüzyılında Başkan Erdoğan ve hükümeti ile geçireceğiz. Emekliler dört gözle temmuz zamlarını beklediğini Başkentte duyuyorum. Emeklilerin arasındaki adaletsizliği bir an önce düzeltin.