Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün yaptığı hizmetlerle ülke genelinde örnek gösterilen belediye başkanları arasında yer alıyor.
İmar ve Yapı Derneği, büyükşehir belediyeleri arasında yaptığı bütçe performansı değerlendirmesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün 220 puanla en iyi bütçe performansı gösteren başkan oldu. 2015 yılı bütçesini en iyi kullanan büyükşehirin Manisa olması beni gururlandırdı. İMYAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Ayaz, "Büyükşehir başkanları arasında yapılan değerlendirme sonucunda 2015 yılı bütçe performansı birincisi Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün oldu. Kendisini tebrik ediyorum" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ü son aldığı ödül çalışma şevkini daha da arttıracağı görüşündeyim. Başkan Ergün de ödülle ilgili "Devletimizin bizlere verdiği bütçeyi iyi ve doğru kullanarak Manisalı vatandaşlarımıza hizmetlerimizi ulaştırıyoruz. Bu ödül bizim için gurur kaynağı oldu" diyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün çok değişik özellikleri var. Bunlardan bir tanesi belediye yatırımlarını adım adım takip etmesidir. Bürokratlar konular hakkında verirken çok dikkat etmelidir. Çünkü başkanın her konuya hakim bir yapısı var. En küçük detaylarla ilgilenir ve ne olup bittiğini bilir. Bunu daha önce de yazmıştım. İlçe gezilerinde şahit oldum. Başarının sırrını, vasıfları Başkan Cengiz Ergün'de var. Çalışma prensipleri bambaşkadır. İlçelere gitmeden önce o günkü program çerçevesinde yapılacakları en ince detayına kadar bakar. Manisa Büyükşehir, yatırımlarda Türkiye'nin lideridir. 17 ilçede sürdürdüğü hizmetlerle vatandaşların takdirini topluyor. Türkiye'nin en fazla altyapı yatırımı yapan belediyelerin başında gelir. Geçmişte Ankara'da bulunan Hayat İçin Su Derneği tarafından da ödüllendirilmişti. Bu törene ben de katılmıştım. Belediyelerin MASKİ kuruluşu beynidir. Altyapı yatırımlarını hayata geçirir. Kuruluşunda Genel Müdür Yakup Koç'un ve ekibinin kurumun oturmasında büyük emeği geçmiştir. Yakup Koç emekli olunca Genel Müdür Yaşar Coşkun oldu. Yaşar hocam da alt yapı hizmetlerini bundan sonra daha iyi seviyeye getireceğinden eminim. Büyükşehirin büyük başkanı Cengiz Ergün'dür.