Cumartesi günü kahvaltımı yapıp Söğülatı kahvesine çıktım. Manisa Barosu başkan Adayı Avukat Mustafa Karakaş ile yaklaşan Baro seçimleri öncesi sohbet ettik. Daha sonra Zülfikar Gürcan geldi yanımıza. Siyaset üstüne de sohbet ettik. Anlaşılan Manisa’da siyaset önümüzde ki günlerde hareketlenecek.

Daha sonra oğlum Gökhan aradı ‘Büyükşehir’in maçına gidiyorum’ dedi. ‘Al beni de’ dedim. Birlikte Büyükşehir Belediyespor, Pendikspor maçına gittik. Hava oldukça sıcaktı. Mümin Özkasap Stadyumu girişinde Manisa Büyükşehir yöneticileri ile karşılaştım. Oğlum Gökmen dahil hepsi stresli gözüküyorlardı. Haksızda sayılmazlardı.

İki haftadır istenilen sonuçlar alınamıyordu. Rakipte formdaydı. Büyükşehir Belediyesporlu yöneticiler ile maç öncesi sohbet ederken Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün eşi Şeyda Ergün ile maça geldi. Birlikte protokol tribüne çıkıp yerimizi aldık. Hakikaten kıran kırana bir maç izledik. İki takımda varını yoğunu sahaya koydu.

Büyükşehir ne direkleri geçebildi ne de Pendikspor defansını. Son dakikalar yaklaşmıştı oyun Rus ruletine dönmüştü. Golü atanın maçı kazanacağı karşılaşmada Büyükşehir Belediyespor’un kaptanı ufukhan adeta gemisi kurtaran kaptan gibi golünü attı ve takımına nefes aldırdı.

Büyükşehir bu galibiyet ile kötü gidişe son dedi. Puanını 10’a taşıdı. İnşallah bu bir başlangıç olur. Manisa Büyükşehir Belediyespor geçen sene olduğu gibi seri galibiyetler alır ve sezon sonu ipi göğüsleyen taraf olur.

FATİH TERİM YAPTI YAPACAĞINI

Büyükşehir Belediyespor maçı sonrası Cumartesi akşamı Antalyaspor- Galatasaray maçını izledim.  Galatasaray hafta içi şampiyonlar liginde Porto’ya karşı iyi oynamasına rağmen 1-0 yenilmişti. Ama deplasman fobisi gerçeği de vardı. Antalyaspor son haftaların formda takımıydı. Maç başladı. Galatasaray beni yanıltmadı. 

Çok durgun bir oyun sergiliyordu. Forvet oyuncu olmamasının sancısını çeken Galatasaray’ın açtığı ortalar Antalyasporlu stoperlerin kucağını gidiyordu. Yenilmesek iyi bari dediğim dakikalarda Fatih Terim önce Maicon daha sonra Donk’u oyuna aldı. Ne yapıyor bu adam? dedim içimden. Ama futbol bu. Topun canı istesin.

Fatih Terim’in şapkadan çıkardığı tavşan Donk golü attı ve Galatasaray’a altın değerinde 3 puanı kazandırdı. Fatih Terim yaptığı değişiklikler ile risk aldı ve galibiyetin mimarı oldu.

Kim gol lazımken 2 stoper oyuna alıp santrafor yapar ki? Çok eleştirsem de Fatih Terim’in hamleleri 3 puanı getirdi. Hamleler tutmasa fatura Terim’e kesilirdi. O zaman bu 3 puanda Terim’e yazar. Ama şunu da unutmayalım gururumuz Cüneyt Çakır’da çaldığı ve çalmadığı düdükler ile maçın önüne geçti!