Kartallar yüksekte uçar. Pençeleriyle yakaladıklarını da hap gibi yutarlar. Beşiktaş'tan söz ediyorum. Bu sezon takım ruhunu sahaya yansıtan Süper Lig'in süper takımı Beşiktaş, Eto'o'lu Antalyaspor'u yeni stadında paramparça etti. Önceki gece maçı 5-1'lik skorla Beşiktaş'ın kazandığını öğrenince "Helal olsun Şenol Güneş'in talebelerine" dedim.
Beşiktaş'ı yöneten Fikret Orman üç yıldır ayağını yorganına göre uzatmayı ilke haline getirmiş, bir yandan stadını bir an önce bitirmek için çaba sarf ederken, diğer yandan da takımını nokta atışı transferlerle sahaya sürüyor. Beşiktaş Başkanı yerli antrenörlerin içinden Şenol Güneş'i takımın başına getirmekle ne kadar doğru karar verdiğinin de keyfini yaşıyor. Şenol Güneş futbol yaşamında beyefendi bir sporcu, iyi bir kaleciydi. Teknik Adam olarak Milli Takım'ın başına getirildiğinde de başarılı olmuştu. Milli Takımımızı Dünya 3'üncüsü yapmıştı. Bizim toplum olarak başarıları kıskanan bir yapımız var. O zaman da İstanbul medyası Trabzonlu Şenol Güneş'in başarısını küçümsemek için elinden geleni yapmıştı.
HER MAÇI GOLLE SÜSLÜYORLAR
Bizde, her dalda olduğu gibi, futbolda yabancı hayranlığı had safhadadır. Birbirimizi yemeyi, yok etmeyi çok severiz. Şenol Güneş geçen sene Bursa başarısından sonra Beşiktaş'ın başına geldi. Yarattığı hücum futbolu ve mücadele güzü yüksek Kara Kartal ile yükseklerde uçmaya başladı. Rakipleri Galatasaray ve Fenerbahçe'ye 4 puan fark atarak liderlik koltuğuna bileğinin hakkı ile oturdu. Şimdi Beşiktaş'ın maçlarını nefesimi keserek izliyorum. Her maçta süratli futbolunu golle süsleme mücadelesi bana keyif veriyor. Antalyaspor maçını kolay kazanacağını maç öncesi tahmin etmek güçtü. Ama Beşiktaş yeni Antalya Stadı'nda fırtına gibi maça başlayarak 90 dakika boyunca oyunu istediği gibi yönetti. Tempolu futbolu ile futbol severlere kendini hayran bıraktı.
Geçen sene de Beşiktaş iyiydi, sonlara doğru büyük düşüş yaşadı. Oysa bu yıl Avrupa'daki başarısını Lig'de de sürdürüyor. Geçmişten ders aldığı inancındayım. Beşiktaş'ı Süper Lig'de şampiyonluğa en yakın takım olarak görüyorum. İnşallah yanılmam. Beşiktaş Güneş ile parlıyor.