Mübarek Ramazan ayında futbolun kalbi Fransa'da atarken, Manisa'da günlerdir konuşulan Büyükşehir Belediyespor kongresi yapıldı. Başkan Cengiz Ergün'ün projesi hayata geçirildi. Mehmet Güzgülü başkanlığında belediye ağırlıklı yönetim iş başı yaptı. Yönetim Kurulu'nu da bir kez daha yazalım; Ersoy Aslan, Haşim Elmalı, Yılmaz Gençoğlu, Ahmet Uluturan, Metin Memiş, Tolga Tunç Çalışkan. Cenk Ergün yönetiminden bir tek Tolga Tunç Çalışkan, Mehmet Güzgülü başkanlığındaki yeni seçilen yönetimde yer aldı.
CENK ERGÜN DUYGUSAL BİR KONUŞMA YAPTI
Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nde 5 yıldır başkanlık yapan Cenk Ergün, Cengiz Ergün'ün öz yeğenidir. Amca Büyükşehir Belediye Başkanı olacak, yeğene "Bu dönem istirahat et" denecek ve bu süreç içinde ufak tefek kırgınlıklar olmayacak, mümkün mü? Perşembe günü yapılacak kongrenin büyük bölümünü izledim. Günlerdir konuşulan kongrede Başkan Cenk Ergün çıktı kürsüye, duygusal bir konuşma yaptı, sözlerini "Allah herkesin gönlüne göre versin. Belediyespor hep var olsun" dedi.
MEHMET GÜZGÜLÜ ABİLİK YAPMAYA GELDİĞİNİ SÖYLEDİ
Kongreyi Hasan Eryılmaz ile izliyorum. Seçime geçildi. Tüzükte yapılan değişiklikle 15 kişilik yönetim 7'ye indirilmiş şekilde oylandı. Mehmet Güzgülü, Belediyespor'a abilik yapmaya geldiğini ifade ederek, görevi Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün ricasını emir telakki ederek kabul ettiğini söyledi. Cenk Ergün konuşmuştu. Değişimin mimarı Cengiz Ergün konuşmasında ne diyecekti?
CENGİZ ERGÜN YEĞENİNİ ANLAYIŞLA KARŞILADI
Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün "Tebdili mekanda ferahlık vardır, burada kimsenin gönül koymaya hakkı yoktur. Cenk Başkan benim öz yeğenimdir, kanımdır, canımdır. Bizim aramıza kimsenin girmesine müsaade etmem" sözleri kongreye damgasını vurdu. Ergün, spor hayatına Karaköyspor'da başlayıp Manisaspor sevdasına yakalanma yolunda Manisaspor'a kaç kez gelip, kaç kez gittiğini Süleyman Demirel'in sözü ile anlatmaya çalıştı ve yeğeninin psikolojisini de anlayışla karşıladığını söyledi.
HAYRILI UĞURLU OLSUN
Belediyespor kısaca Başkan Cengiz Ergün'ün günlerdir düşündüğü değişimi kongrede hayata geçirdi. Şimdi Mehmet Güzgülü yönetiminde Büyükşehir Belediyespor'da Başkan Cengiz Ergün ile yeni bir dönem başlıyor. Hayırlı ve uğurlu olsun. Kongre sonrası çekilen fotoğraflar birlik ve beraberliğin simgesidir.
MANİSASPOR'DA DEĞİŞİM ŞART
Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belediyespor kongresinde Manisaspor'la ilgili de açıklamalarda bulundu. Ergün "Manisaspor'da değişim şart" derken, Başkan Abdullah Mergen'in kulübün başından derhal gitmesi gerektiğini söylüyordu. Manisaspor'un başkanının ve yönetiminin değişmemesi durumunda maddi ve manevi yardımda bulunmayacağını açık bir dille ifade etti. Başkan Ergün bunu bugün değil, Manisaspor şampiyon olarak PTT Ligi'ne çıktığı günden beri söylüyor. Bu hafta sonu kongre var. Bugün Pazartesi. Delege yapısında Manisaspor'da bu değişim nasıl olacak? Ana soru bu. Manisaspor'da kongre delegelerinin büyük çoğunluğu Abdullah Mergen'in emrinde. Çok, ama çok merak ediyorum, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün Manisaspor'da değişimi nasıl sağlayacağını. Bildiğim, tanıdığım Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyespor kongresi sonrası basın mensuplarına Manisaspor'la ilgili olarak, bir bildiği ve projesi olmasa bu kadar iddialı konuşmaz. Bugünden itibaren Cumartesi gününe kadar Manisaspor'la yatıp, Manisaspor'la kalkacağız. Bugüne kadar karşılaşmadığım kulis çalışmalarıyla karşı karşıya olacağız.
Bakalım! Manisaspor kongresinde Başkan Ergün'ün değişim kozunun ne olduğunu göreceğiz.