Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün benden devraldığı Manisaspor’u Vestel markası ile Süper Lige taşıyan spor aşığı bir kimliğe sahiptir. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak da Manisa FK’yı namağlup birinci lige ekibi ile birlikte çıkaran futbol aşığıdır. İyi bir Fenerbahçelidir. Her Fenerbahçeli gibi hep başarılı olmaya endekslidir. Başarısızlıkları içine sindiremez. Bu yıl Fenerbahçe’nin ve Manisa FK’nın durumuna üzüldüğünü biliyorum. Sporla yoğurulmuş ve bütün branşlarına önem veren Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile geçen Cuma Amatör Spor Kulüplerine nakdi yardım töreninde beraberdik. MASKİ Oda ve Dernekler Binasında yapılacak tören öncesi Kaptan Bülent ve Cengiz İbret ile birlikte olduk. Sohbet ettik. Başkan Ergün’ü karşıladık birlikte salona geçtik. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Manisa Şube Başkanı Erol Timur tüm dünyanın içinde bulunduğu mevcut şartların spor kulüplerine olumsuz yansıdığını ifade ederek “Böyle zor günlerde bizlere yardım elini uzatan Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e teşekkürlerimi sunarım” dedi.

MANİSA’YI SPOR ŞEHRİ YAPMA YOLUNDA ÖNEMLİ KATILAR SAĞLADIK

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün amatör kulüplere nakdi yardım töreninde her zaman sporun ve sporcunun yanında olduklarına değinerek “Tarık Almış Spor Salonu ve kapalı yüzme havuzu, Mümin Özkasap Spor Tesisleri, Halil Onutmak Spor Tesisleri, Fikri Bayrım Spor Tesisleri, Necmi Temizel Spor Tesisleri, Ertuğrul Dilek Spor Tesisleri, Sümerbank Bülent Yelkenci Tesisleri gibi çok sayıda spor kompleksini hemşerilerimizin hizmetine sunduk” dedi.

Töreni Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı adaşım Ertuğrul Yıldırım ile yan yana takip ettim. Başkan Cengiz Ergün konuşması sırasında bana iltifatlarda bulundu. “Manisa Gazeteciler Cemiyeti eski başkanı Ertuğrul Aytaç benim gönlümdeki başkandır” dedi. Sağolsun, teşekkürler.

Başkan Cengiz Ergün konuşmasında amatör kulüplere yapılan yardımların ayrıntılarını da paylaştı. Başkan Ergün “Bugün Bölgesel amatör Lig’de mücadele eden takımlarımıza 15’er bin lira; Süper Amatör Lig’de mücadele eden takımlarımıza 12 bin 500’er lira; 1. Amatör Lig’de mücadele veren takımlarımıza 7 bin 500’er lira olmak üzere; tam 107 kulübümüze toplamda 935 bin Türk Lirası nakdi destek sağlayacağız. Umuyor ve diliyorum ki, yaptığımız bu destekler başarı ve şampiyonluk olarak sizlere geri döner. Göreve geldiğimiz ilk günde olduğu gibi, bundan sonra da imkanlarımız el verdiği ölçüde amatör spor kulüplerine desteğimiz devam edecektir” dedi.

Törende Manisa il genelinde mücadele eden 107 kulübün temsilcilerine nakdi yardımın çekleri Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün tarafından verildi. Katılımcılara da günün hediyesi olarak Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümsüz eseri Nutuk hediye edildi.