Cumhurbaşkanlığı seçimi bir günde bitmedi. Ne Erdoğan ne de Kılıçdaroğlu başkan olacak oyu seçmenden alamadı. Başkan Erdoğan Kılıçdaroğlu’na 2,5 milyon oy farkı attı. Ama ilk turda kıl payı başkanlığı elde edemedi. Milli irade mecliste Cumhur İttifakına çoğunluk sağladı. Anket oyunlarını MHP sandıkta bozdu. Gerçek gücünü bir daha gösterdi. Demokrasi şöleni havasında geçen seçimde tarihin en yüksek katılımı sağlandı. Nefes nefese geçen yarışın başkanlık makamı ikinci turda yani 28 Mayıs’ta belli olacak. Bu seçimin kilidi cumhurbaşkanlığı seçiminin adayı Sinan Oğan olacak. Nasıl bir tavır takınacağı merak ediliyor. Millet İttifakının cumhurbaşkanı adayı olması için 6 partiye 39 milletvekili veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlık için ilk turda Erdoğan’ın gerisinde kaldı. Millet İttifakı olarak da parlamento çoğunluğunu Cumhur İttifakına kaptırdı. Cumhur İttifakı 322 milletvekili çıkarırken Millet İttifakı 213’de kaldı. CHP’de hayal kırıklığı yaratan seçimler üzerine partide 6 partiye verilen 39 milletvekilinin hesabının bir işe yaramadığı görüşü ağır basıyor. 169 milletvekili çıkarırken CHP 39 milletvekili partilerine döndüğünde parlamentoda CHP’nin sayısı 130’a inecek. İkinci turda Kılıçdaroğlu kazanamadığı anda CHP’de fırtınaların kopacağı bugünden konuşuluyor. Seçim öncesi Millet İttifakının Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a 10 puan fark atarak %60 ile seçimi kazanacağı söylemlerinin sandıkta seçmenden karşılık göremediği %44,8 orandaki oyla ortaya çıktı. Başkan Erdoğan %49,5 oy ile ilk turda seçimi yarım puanla kaçırdı. Ben cumhurbaşkanlığı seçimini ilk turda Erdoğan’ın kazanacağı görüşündeydim. Olmadı. Cumhur İttifakının parlamentoda çoğunluğu sağlayacağı da aklımın ucundan geçmedi. Ama en çok milletvekilini AK Parti çıkardı. Cumhur İttifakı olarak da parlamentoda çoğunluğu elde etti. Bu durum 28 Mayıs’ta yapılacak olan ikinci tur oylamasında Erdoğan’ın şansını yükseklere taşıdı. Bana göre 28 Mayıs’ta Başkan Recep Tayyip Erdoğan sandıktan zaferle çıkacak.

MERAL AKŞENER’İ DİNLESELERDİ

Millet İttifakında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı gündeme geldiğinde ben Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sandıkta yenebileceğine hiç ihtimal vermeyenlerdenim. Ülkemin siyasi yapısını bildiğim için Millet İttifakının Kemal Kılıçdaroğlu ile Erdoğan’ın karşısında başarılı olamayacağını bir yıl boyunca yazdım. Ve bunu şimdilik ilk turda gördük. Millet İttifakında bu durumu en iyi gören İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’di. Altılı masada bunun için çok direndi. Hatta masayı terk etti. Baskılar sonrası masaya dönmek zorunda bırakıldı. Ve Millet İttifakının cumhurbaşkanı adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına imza atmak zorunda bırakıldı. 14 Mayıs’a kadar öyle bir hava estirildi ki Kemal Kılıçdaroğlu seçim tarihinden önce seçimi kazanmış havasına sokuldu. Taraftarlarına bilhassa Erdoğan düşmanlarına bu işin bittiğini de inandırarak güle güle Erdoğan diye sloganlar attırdılar. Ben de bu seçimde Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı seçilmesinin imkansız olduğunu dost meclislerinde söylerken Başkan Erdoğan’ın bir kez daha seçimi kazanacağına yazılarımda hep belirttim. İlk turda seçimi kıl payı kaçıran Erdoğan’ın 28 Mayıs’ta seçimi kazanacağına inanıyorum demiyorum. Kazanacağını şimdiden kesin görüyorum. Kılıçdaroğlu’nun sandıktan çıkacağına milyonda bir ihtimal vermiyorum. Ülkemin hassasiyetlerini biliyorum yine seçimi 21 yıldır yöneten Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanacağını şimdiden yazıyorum. 28 Mayıs’ta Erdoğan sandıktan çıktıktan sonra Erdoğan düşmanlarının amaçlarına ulaşamadığını birlikte göreceğiz. ZAFER CUMHUR İTTİFAKININ OLACAK.

NOT: Genç meslektaşım Cüneyt Hasçelik’in kıymetli annesinin vefatını üzüntü içinde öğrenmiş bulunmaktayım. Acılı ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.