MANİSA Büyükşehir Belediyespor forması teslim edilen siz değerli futbolcular ve sevgili dostum, hocam Levent Eriş, nedir bu haliniz? Önceki gün Diyarbekirspor'la hayati önem taşıyan maçınızı Yeni Asır Gazetesi'nin usta yorumcusu Metin Gökalp'le birlikte izledim. Ne yazık ki, durumun vahametinden bir haber sahada dolaşan bir takım hüviyetiniz, beni ve Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ü çileden çıkardı. 78'inci dakikada golü yiyince Metin Gökalp ile sahayı terk ettim. Başkan Ergün yine umutla sizi 87'nci dakikaya kadar izlemiş.
NEYİNİZ EKSİK?
‘Bir eliniz yağda, bir eliniz balda' misali, neyiniz eksik? Büyük mücadelelerle çıkılan 3'üncü Lig'de sezon başı yanlışlıklar yapılmış olabilir. Başkan Cengiz Ergün bunları hissederek güvendiği, benim de değer verdiğim, başarısını ispat etmiş Levent Eriş hocayı iş başına getirdi. Eriş de devre arasında güvendiği Play-Off hesaplarını gerçekleştireceğine inandığı futbolcuları ara tranferde kadroya dahil etti. Bir dönem "Uyum sürecidir" diyerek başarısızlıkları göz ardı ettim. Çünkü, "Levent Eriş derler, toplar" diye. Değişen bir şey olmayınca bugünlere geldik.
MESULİYET ALMIYORSUNUZ
"Diyarbekir karşısında kötü futbol oynandı" diyemem. Pozisyonlar açısından Büyükşehir Belediyespor ilk yarıda ve golü yiyene kadar net 5 gol pozisyonu yakaladı. İlk yarım saatte yakaladıklarını gole çevirse maçın skoru bu olmayacaktı. Gördüğüm, futbolcuların kendilerine güveni kalmamış. Kaleye şut atmaktan bile çekiniyorlar. Mesuliyeti üzerine almak istemeyen futbolcu görmedim. Ateşle oynuyorsunuz, yanarsınız! Kendiniz yansanız, neyse. Futbol dünyasında Vestel Manisaspor'u başarıdan başarıya götüren Başkan Cengiz Ergün'ü yakarsınız. Kendinize gelin. Her biriniz kendi çapınızda iyi futbolcularsınız. Levent Eriş her şeyinize kefil olduğu için bugün Büyükşehir Belediyespor'da forma giyiyorsunuz.
EMEKLERİ HEBA ETMEYİN
Düne bakmam, bugüne bakarım. Başkan Ergün'ü ve hocamız Levent Eriş'i bu duruma düşürmeye hakkınız yok. Sırat Köprüsü'nden geçmeniz gerekiyor. 5 yıllık emeği heba etmeyin.
ATOM KARINCA'DAN SAĞLIK DERSİ
Dr. Muzaffer Yurttaş uzun süre mesleğini başarıyla sürdürdükten sonra AK Parti'den Milletvekili olarak Manisa'yı parlamentoda temsil etti. Halkın içinde, dertlerine çare olmak için çalışmaları büyük takdir topladı. Halk O'ndan çalışkanlığı nedeniyle ‘Atom Karınca' diyerek söz etmeye başladı. Muzaffer Yurttaş'ın seçmen nezdinde büyük itibarı ve güveni varken, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde AK Parti tarafından Milletvekili listesinde değerlendirilmedi. Yurttaş ne küstü, ne darıldı. Seçim çalışmalarında liderlerin Manisa'ya gelişlerinde hep yanlarında durdu. Yaşam devam ediyordu. Muzaffer Yurttaş iyi bir doktor. Kendisini geliştirmiş ve bütün yeniliklere de açıktır. Geldi, Manisda'da Dr. Muzaffer Yurttaş Şifa Merkezi'ni açtı. Ben de o açılışta bulundum.
NEDEN MANİSA?
Dr. Muzaffer Yurttaş, Şifa Merkezi hakkında şunları söylemişti; "Ülkemizde yapılan ilk üç Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden birisi ilimizde yapılmıştır. Bu göstermektedir ki, Manisa insanın ruhunu rahatlatan bir özelliğe sahiptir. Ayrıca Manisa'da manevi dünyamızın hekimleri, alimler yaşamıştır. Yiğitbaşı Velî Ahmed, Şemseddîn-i Marmaravî hazretleri bu velilerin önde gelenlerindendir. Yunus Emre ve hocası Tapduk Emre de Manisamızda medfun bulunmaktadır. Tıbbı Nebevi, ağırlıklı olarak koruyucu hekimliğe, hastalanmadan hastalıklardan korunma yöntemleri üzerine yoğunlaşmıştır. Tıbbı Nebevi sağlığın süreklilik taşıması için yapılması gerekenlerin adeta bir listesidir. Kur'an'da geçen tıpla ilgili ayetleri, hadisleri, tüm hayat felsefesini içinde barındırarak kendine has yaklaşımları ile çağlar ötesinden gelen birikimleri günümüze taşır. İşte bu yüzden Manisa'yı Şifa Merkezimiz için doğru bir yer olarak gördüm. Spil Dağı'nda 78 endemik bitki yetişmektedir. Bu bitkiler şifalı bitkilerdir. Mesir Macunu, Merkez Efendi tarafından yapılan bir ilaç niteliğinde macundur ve yıllarca Sultan Camii'nin kubbelerinden halka saçılmaktadır. Mesir'in içinde 41 çeşit baharat bulunmaktadır. Büyük alim Merkez Efendi uzun bir süre Manisa'da bulunmuştur."
BURADA HER ŞEY DOĞAL
Yurttaş dün de medya mensuplarını kuru fasulye, pilav ve tatlı yemeye davet etti. Açılışta çok kalabalık olduğu için Şifa Merkezi'ni gezememiştim. Güler yüzüyle bizi karşıladı. Kanal 35'in sorumlusu Özkan Fütman sağlık sorunundan söz etti, Yurttaş hemen kendisine bir iğne vurdu. Beraberce doğal ürünlerden yapılan menüyü afiyetle yedik. Sosyal ilişkiler her dalda önemlidir. Dr. Muzaffer Yurttaş bunu çok iyi biliyor. Teşekkürler.
MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN
Bugün Salihli'de Büyükşehir ile Salihli Belediyelerimizin yaptığı hizmetlerin açılışına katılacaktım. Güneydoğu'daki terör belası yine Salihli'yi vurdu. Salihlili bir evladımızı kaybettik. Bu nedenle açılışlar 15 Nisan'a ertelendi. Salihli'nin ve Milletimizin başı sağolsun.