Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan sahaya indi. Rakiplerinin balonlarını da bir bir patlatmaya başladı. Akhisar’da Erdoğan CHP adayı Muharrem İnce’ye “İddialarını ıspatlayamazsan namertsin” dedi. Akhisar’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı karşılayanlar arasında Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de vardı. Erdoğan ve Ergün’ün beraber yürürken sohbeti törene katılanların dikkatini çekti. Ben de diyorum ki Manisa’da Cumhur ittifakı rayında yürüyor. 24 Haziran gününe kadar AK Parti, MHP ittifakı birlik ve beraberlik görüntüsünü devam ettirirlerse kararsız seçmenin oylarını Cumhur ittifakı etrafında toplanabilir görüşündeyim. En önemlisi iddiamı sürdürüyorum. İlk turda Recep Tayyip Erdoğan başkan seçilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Akhisar’a gelmesini çeşitli şekilde yorumlayabilirsiniz. Manisa’ya geldiği son açılış töreninde teşkilatın Cumhuriyet Meydanı’na istenilen kalabalığı toplayamaması üzerine uzun süre vilayet konağında beklemek zorunda kalan ve umduğunu bulamayan Cumhurbaşkanı’nın Manisa seçim kampanyasını Akhisar’a kaydırmasını doğru buluyorum. Neden? Akhisar Süper Lig’de Manisa’yı başarı ile temsil eden Akhisar Belediyespor’un başarısı büyük. Fenerbahçe’yi finalde yenerek Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanması büyük olay olmuştu. Spor Toto’da Akhisar’a modern bir stad yapmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Pazartesi günü Akhisar’da seçmeni ile buluşması kadar doğal birşey olamaz. Sayın Cumhurbaşkanımız aynı gece Habertürk’te Akhisarlılara teşekkür etmesini, ziyaretinden memnun kaldığının ifadesi olarak değerlendiriyorum. Manisa, Cumhur ittifakının 24 Haziran seçimlerindeki en sancılı ili. Geçen Cuma günü Manisa durumu önüne koyunca AK Parti’nin seçmeninin daha çok çalışması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hemen Akhisar’a geldi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan stadın açılışında hem Kılıçdaroğlu’na hem de İnce’ye verdi veriştirdi ve “Manisalı çiftçilerimize bugüne kadar 2.5 katrilyon tarım desteği verdik, Bay Kemal ne diyor? ‘Çiftçiyi aç bıraktınız, birşey vermediniz’ Be insansız 2.5 katrilyon verdik. Ben belge ile konuşuyorum. Böyle palavralarla değil” dedi. İnce’nin AK Parti’nin kuruluş yılındaki iddialarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “İnce AK Partiyi kurarken Pensilvanya’ya gittiğimi söylüyor. Şimdi bak buradan sana sesleniyorum. Siyasette daha çıraksın. Senin genel başkanın yalancı. Sen de yalana başladın. Siyaset dürüstlük ister. Bu iddialarını ispat etmen lazım. İspat etemezsen namertsin.” dedi. 

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Akhisar mitinginden sonra Habertürk’te programa çıktı. Kendisini dikkatle izledim ve “Lider dediğin böyle olur” diyerek İnce’nin de Meral Hanım’ın da Cumhurbaşkanlığı seçiminde şanslarının çok zor olduğuna kanaat getirdim. Ama Cumhurbaşkanlarımızdan merhum Süleyman Demirel’in “Siyasette 24 saat uzun süredir” sözünü de unutmuyorum. Bugün ülkenin siyasetinde bırakın 24 saatte herşeyin değişmesini, bir saatte bile herşey değişiyor. Değişiyor ama Erdoğan’ın milletle gönül bağı yüksek.