Ne yağmur, ne dolu, ne de kar. Sabah Gazetesi’nin üstadı Yavuz Donat’ın Anadolu’yu karış karış dolaşmasına engel değil. Üstad köşe yazarı dostum Yavuz Donat dün Manisa’ya geldi. Ben de Kuşadası’ndan atlayıp Yavuz Donat’la Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü ziyarete gittik. Başkan Ergün, kurmayları ile bizi karşıladı.

Yavuz Donat’la Başkan Cengiz Ergün konuşuyor, biz dinliyoruz. Yavuz Donat dostum, Borsa Başkanı Sadık Özkasap’ı da ziyaret etmiş, sonra Ayn-ı Ali’de de şehzin nabzını tutmuş. Sultan Levent’in Mesir çayını içmiş. Büyükşehir Başkanlığı’nda Cengiz Ergün isminin de kentin büyük bölümünün ittifak halinde olduğu izlenimini edinmiş sevgili dostum Yavuz Donat. Ben de kendisine “Merkez’de, Şehzadeler ve Yunusemre’de seçimi Cumhur ittifakı kazanır” dedim.

Yerel seçimlere daha 2 ay var. Bugünden görünen tablo bu. İYİ Parti daha büyükşehir belediye başkan adayını açıklayamadı. Süre kısalıyor. Bugün veya yarın açıklanabilir diyorum. Yavuz Donat her zaman olduğu gibi sabah gelip, akşam Ankara’ya döndü.

KORDON’U KAPI KOMŞUSU YAPTIK

Salı günü yine İzmir Kordon Deniz Restoran’daydım. Aydın Benlişen, avukat Mustafa Karakaş, Zülfikar Gürcan, ben ve oğlum Gökhan ile birlikte. Bizlere gösterilen ilgi büyüktü. Deniz Restoran’ın sahibi Yılmaz abinin oğlu Metin gereken ilgiyi gösterdi. Avukat Mustafa Karakaş ve Zülfikar Gürcan, loos balığı yediler. Balık ve mezeleri de güzeldi. İş adamı Aydın Benlişen’e teşekkürler.

BÜLENT DAL’I KAYBETTİK

Bir gün önce CHP İl Başkanlığı yapan Ali Ağar’ı, dün de gazeteci Bülent Dal’ı kaybettik. Acımız büyük. Bülent Dal’la Pazar günü Büyükşehir Belediyespor maçında beraberdik. Bülent Dal, “Özlüyoruz seni başkan” dedi. Sağlıklıydı.. Genç yaşta kalp krizinden aramızdan ayrıldı. Bülent Dal, “Biz de seni çok arayacağız. Söğütaltı Kahvesi’ndeki dostların da. Nur içinde yat. Geride kalan aile yakınlarına sabırlar diliyorum.