Yavuz Donat üstat ile Turgutlu, Alaşehir ve Sarıgöl’de halkın nabzını ve iş dünyasındaki durumu ve üzüm bağlarını Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk ve Başkan Yardımcısı Hamza İlhan ile beraber gezdik. Alaşehir’de Ali Uçak’ın yaş sebze meyve ihracatının yapıldığı işletmesinde bir araya geldik. Ali Uçak Yavuz Donat’a ihracat ile ilgili bilgiler verdi. Birlikte yaş üzüm paketlenmesi çalışmalarını izledik. İş insanı Ali Uçak’la sabah kahvaltısı yaptık. Ali Uçak anlattı Yavuz Donat not aldı. Ben dinledim. Uçak kardeşler Alaşehir’de 6 bin yurt çapında 20 bin kişiye iş imkanı sağladıklarını öğrenmiş oldum. Alaşehir için bence büyük bir iş sahası. Yalnız Alaşehir’de çalışanların sayısı 6 bin olması da istihdam açısından önemli. Kendisine teşekkür ettik ayrıldık.

SARIGÖL BAĞLARINDA

Alaşehir’de Ali Uçak’a veda ettik ve Sarıgöl’ün yolunu tuttuk. Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk ile makamında buluştuk. Yavuz Donat Manisa siyasetinin duayenlerinden Sosyal Güvenlik ve Maliye Bakanlığı yapan Sümer Oral’ı aradı. Telefonda uzun bir sohbet oldu. Sonra Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk ihracat yapılan yaş üzüm kesilen bağlara Yavuz Donat’ı götürdü. Burada üzüm üreticileri Yavuz Donat’a güneşten korunması için başına poşu bağladılar. Başkan Selçuk ve ben poşuları omuzlarımıza attık. Yavuz Donat makasla üzüm kesti. Üzüm üreticileri ile görüştü. Tırların biri gidip biri geliyordu üzüm bağlarına… Sarıgöl’ün geçim kaynağı üzüm. Yaş üzüm olarak bu yıl da üretici iyi fiyatla ürününü sattığını öğrendim. Başkan Selçuk Sarıgöl’ün meşhur pidelerini ikram etti. Güzel bir gezi oldu. Yavuz Donat ve benim için oğlum Gökmen’e teşekkür ederim.

TURGUTLU

Yavuz Donat ile Turgutlu’ya da uğradık. Benim Turgutlu’daki can dostlarımla galerici Hamza ve balıkçı Mehmetcikle de birlikte olduk. Turgutlu çarşısını gezdik. Yavuz Donat burada da Sümer Oral’ı aradı “Bağından üzüm istiyorum” dedi. Turgutlulu dostum Hamza Yavuz Donat’a “Üzümler kesildi. Ben size üzüm temin ederim” dedi. Yavuz Donat “Üzümlerin parasın Sümer Oral’a fatura ederim” dedi. Bakan Sümer Oral da “Memnuniyetle” dedi.

Yavuz Donat üstadın Kızılay ve Karaköy izlenimlerini pazartesi günü yazacağım.

AHMET ERKEN’E ACİL

 ŞİFALAR DİLİYORUM

Dostum iş insanı Ahmet Erken kalbindeki sorunlarından dolayı Kent Hastanesinde tedavi görüyor. Kardeşi İbrahim Erken dün beni aradı. “Doktorlar durumunun iyiye gittiğini söylediler. Ben de sana haber vereyim dedim.” dedi. Sevindirici haberden mutlululuk duydum. Erken Tarımı kardeşi İbrahim Erken ile Selimşahlar Mahallesinde yöneten sevgili dostum Ahmet Erken’e acil şifalar diliyorum. Dostlarının da selamını gönderiyorum.