Süper Lige aradan sonra kavuştum. Cumartesi günü lider Trabzon-Kasımpaşa ve Fenerbahçe-Başakşehir maçlarını izlemekle başladım Süper Lig heyecanına. Böylesine heyecanlı maçlar izlememiştim. Lider Trabzon’a Allah yürü ya kulum diyor. Evinde Kasımpaşa’yı 1-0 yendi Trabzon. Sonra Fenerbahçe-Başakşehir maçında Emre Belözoğlu’nun teknik direktörlük kariyeri İsmail Kartal’a göre önde olunca Başakşehir Fener’i Kadıköy’de 1-0 yendi. Samimiyetimle söylüyorum her iki maçı ayrı ayrı yerde seyrederken nefesim tutuldu ve futbol adına şansların ne kadar önemli olduğuna tanık oldum.

TRABZON LİDER

Cumartesi günü her iki devin mücadele günüydü. Bu maçları izlemeden önce hava almak için evden dışarı çıkmayı düşündüğümde evin zili çalmaya başladı. Çaldı çaldı Nermin hanım olmayınca zile basmayan biriyim. Ayakkabılarımı giyip kapıdan çıkacağım anda bu sefer kapı çaldı. Açmak zorunda kaldım. Baktım oğlum Gökhan ve torun Ertuğrul. Gökhan “Annem yok mu?” dedi. Ben de “Hava güzel olunca annen kahvaltımı önüme koydu, gitti” dedim. Birlikte aşağıya indik. Güneş var ama hava soğuk. Oğlum Gökhan’a “Ulupark’ta mı Tarkan?” diye sordum. Oğlum “Arayayım” dedi. Aradı. Manisaspor’un efsane topçularından dostumuz Sabahattin Kayhan’ın oğlu Tarkan’ın işinin başında olduğunu öğrendik. Birlikte uzun süre uğramadığım Ulupark’a gittik. İş insanı Tarkan Kayhan bizi bürosuna aldı. Trabzon maçına yarım saat vardı. Tarkan ile sohbet etmeye başladık. Elektrik faturalarına yapılan zammın kendisini nasıl etkilediğini anlattı. Baba dostu Tarkan “Başkan bu mekanı açtığım zaman 4 bin lira ile açıyorum” dedi. Dertlerini dinledim. Bu sırada hacı Aydın Besen’i aradım. “Ulupark’tayım” dedim ve Aydın Besen ile birlikte lider Trabzon maçını izlemeye başladım. Lider evinde oynuyordu. Kasımpaşa’da beş maçtır yenilmiyordu. Maçın başında Trabzon harika bir golle öne geçti. Sonra 90 dakika boyunca Kasımpaşa’nın Trabzon’da ev sahibi karşısında müthiş mücadelesini seyrettim. Kasımpaşa bu maçtan puan almak için elinden geleni yaptı. Ancak Trabzon kalecisi Uğurcan ve direkleri geçemedi. Sahadan mağlup ayrıldı. Lider Trabzonspor’un bu galibiyetinde şunu da gördüm. Trabzon defansı Estergon Kalesi gibi sağlam. Defans taş gibi kaleci Uğurcan da kalenin sahibi. Ulupark’ta Tarkan her zamanki gibi misafirperverliğini Aydın Besen, oğlum Gökhan, torunum Ertuğrul’a ve bana gösterdi. Haftanın en önemli maçını Trabzon kazanmıştı. Ulupark’tan ayrılırken Palet Restoranın sahibi Yusuf aradı. Hal hatır sordu. Kandilimi de kutlayan Yusuf mekanına davet etti. Ben de oğlum Gökhan ve torunum Ertuğrul ile Fenerbahçe-Başakşehir maçını izlemek için Palet Restorana gittim. Yılların eskitemediği Sakallı Nusret görevinin başında. Yusuf bana iltifatta bulundu. “Hoş geldin Başkan” dedi. Ve Aytaç ailesi televizyon başında Fenerbahçe-Başakşehir maçının başlamasını beklemeye başladık.

FENERBAHÇE MÜCADELE EDEREK KAYBETTİ

Palet Restoran, patron Yusuf ve koordinatör Sakallı Nusret ile Manisa’ya kaliteli hizmetini sunmaya çalışıyor. O gün torun Ertuğrul’un nazar değmesin iştahı mükemmeldi. Tarkan abisinin ikramlarından sonra Palette de köfte ve şişleri midesine indirmesini keyifle izledim. Torun Ertuğrul Büyükşehir’in futbol okuluna gidiyor. Kaleci olmaya karar vermiş. Eldivenleri ile kaptanlık bandını bana gösteriyor. Koyu Galatasaraylı kendisine “Ertuğrul sakın Fener gol yerse sevinme burada Fenerbahçeli çok dayak yeriz” dedim. Baktım yanımda oturan torunum başı ile anladım mesajını bana verdi.

EMRE BELÖZOĞLU FARKI

Fenerbahçe-Başakşehir maçı bir bakıma geçen sezon Fener’in başına getirilen Emre Belözoğlu’nun maçıydı. Maçtan önce oğlum Gökhan “Başakşehir yener” dedi. Maç başladı. İki takım da sahada mücadele ediyordu. Fener de Başakşehir de kazanmak için yaptığı mücadelenin ilk yarısını keyifle izledim. İkinci yarıyı evde seyretmek için ayrıldık. Beni eve bırakırken elinde tableti ile maçı izleyen torun Ertuğrul “Başakşehir gol attı” dedi. Eve geldim. Kalan bölümde Fenerbahçe sonucu değiştirmek için büyük mücadele verdiğine tanık oldum. Sonunda kazanan Emre Belözoğlu ile Başakşehir’in Süper Ligdeki yükselişi bu maçta da devam etti. Cumartesi Ulupark’ta Tarkan ile birlikte izlediğim maçı Lider Trabzon kazandı. Palette Yusuf ve Sakallı Nusret ile izlediğim Fenerbahçe Başakşehir karşısında maçı 1-0 kaybetti. Yarın Pazar günkü Galatasaray ve Beşiktaş’ın neler yaptığını yazacağım.