Malum Ankara hareketli günler geçiriyor. AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığınca Ankara Millet Bahçesinde gençleri buluşturan bir festival var. Adı  "Tam Bana Göre Festivali". Festivalin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaparak gençlere seslendi, gündemi değerlendirdi. Konuşmasının ardından Gençlik ve Yerel Yönetimler Temalı Proje Yarışmasının da ödül töreni düzenlendi. Törende Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, gençliğe yönelik yaptığı projelerle birinciliğe layık görülerek ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden aldı. Kendisini bir kez daha kutluyorum. Başkan Çerçi’nin gençler konusundaki hassasiyetini en iyi bilenlerden birisiyim. Sloganı ‘Gelecek Nesiller İçin’ olan bir belediye başkanından başka türlüsü de beklenemez. Gerek milletvekilliği gerekse iki dönemdir yaptığı belediye başkanlığı döneminde Manisa’ya, Yunusemre’ye güzel hizmetler kazandıran vizyon sahibi bir başkan. Ödüllerine bir yenisini ekledi, şaşırtmadı. Kendisini bir kez daha kutluyorum.

TAM GENÇLERE GÖRE FESTİVAL

Belediyeler, açtıkları stantlarda gençlere çalışmalarını, projelerini anlattı. Yunusemre Belediyesi de stant açan belediyelerden. Stantta mesir macunu ve mesir çayı ile ağırlıyorlar misafirlerini. Festivalin ilk gününde Başkan Çerçi de gençlerle bir araya geldi. Manisa’nın öne çıkan değerlerini Türkiye’nin her yerinden gelen ziyaretçilere aktardı. Stantta Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi’den, Osmanlı Padişahlarına, Sultanlarına, Türk İslam Geleneksel El Sanatları eserlerine kadar ne ararsanız var. Oldukça güzel ve iddialı bir stant. Eeee tabi ziyaretçileri de çok. AK Parti MKYK Üyesi Murat Baybatur, AK Parti Manisa Milletvekilleri İsmail Bilen, Mehmet Ali Özkan, İl Başkanı Salih Hızlı, belediye başkanları da bu ziyaretçilerin arasında. Onlar da mutlu. Başkan Çerçi başarılarıyla örnek gösterilen ödüllü bir başkan. Dolayısıyla memnuniyetleri fotoğraf karelerine de yansımış. Festival de, iyi hazırlanılmış güzel bir organizasyon. Gençlere ulaşılmak amaçlanmış. Ben başarıldığını da düşünüyorum. Yeni nesil söylemle Z kuşağının nabzı tutulmuş da diyebiliriz.

ULUSLARARASI YUNUS EMRE GÜNLERİ

            Başkentin yanı sıra Yunusemre de önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Geçen yıl koronavirüs pandemisi dolayısıyla iptal edilen Uluslararası Yunus Emre Günleri’nin 7.si gerçekleştirildi. Ünlü düşünürün öğretilerini gelecek nesillere aktarmak, onlara yol göstermek amacıyla birbirinden değerli isimler Yunus Emre Millet Çarşısı’nda konuk edildi. Bunlardan biri de Hayati İnanç. Anlattığı hikaye ve beyitleriyle büyük bir hayran kitlesine sahip olan İnanç’ın seminerine ilgi oldukça yoğundu. Bunun yanında konserler ve tiyatrolar da cabası. Bir hafta dolu dolu geçen güzel bir organizasyon oldu. Manisalılar özlemiş böyle etkinlikleri. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Aşılamanın artması ile birlikte hareketlilik de, bu tür organizasyonlar da artmaya başladı. Devamının gelmesini diliyorum.