Hafta sonu Manisa canlıydı. Mesir Şenlikleri vardı. Dün de şifalı mesir macunu Sultan Camii’nden halka saçıldı. Siyaset de fokur fokur kaynıyor. Partilerde milletvekili aday adayları her geçen gün artıyor. Cuma AK Parti il binasına uğradım. Seçim işlerinden sorumlu dostum Ataman Taydaş’ın çayını içtim. Müracaatların durumunu sordum. Ataman Taydaş bilgi verdi. 60’a yakın milletvekili için müracaat var Manisa için AK Parti’de. Mevcut milletvekillerinin Murat Baybatur, Selçuk Özdağ, İsmail Bilen, Uğur Aydemir tekrar aday adayı olarak Ankara’da müracaatlarını yapmışlar. Recai Berber’in durumu yazımı yazarken belli değildi. Eski milletvekili atom karınca Muzaffer Yurttaş da müracaat edenler arasındaydı. 

Siyaset sahnesi hareketliydi. Cumartesi günü tarihi Rum Mehmet Paşa Bedesten Şehzadeler Nikah Salonu’nda Yunus Öztürk ile Hanedan Ahmet Karakaş’ın çocuklarının mutluluğuna giden yolda imza törenleri vardı. Mutluluğunu paylaşmak için oğlum Gökhan ile oradaydım. İki saat süre ile gelen giden davetlilerden erken seçimin nabzını öğrenmeye çalıştım. Ahmet ve İbrahim Erken ile Akhisar tarafını konuştuk. Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler, Bülent Kar, Nizamettin ve İsmail Etyemez ile bir araya geldim. Oğlum Gökmen de eşi ile nikahtaydı. Her iki nikahı da Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik kıydı. Haneden Ahmet’in kızının nikahında siyasi ortamı koklayacağım davetli topluluğu fazlaydı. Cumhurbaşkanı Danışmanı Manisa siyasetinin abilerinden Hüseyin Tanrıverdi de nikaha geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İzmir’e giden Tanrıverdi ile beraber olduk. Neşesi yerindeydi. Valimiz Mustafa Hakan Güvençer ve Rektörümüz Kemal Çelebi de oradaydı. Şehzadeler Kaymakamlığından istifa edip AK Parti’den milletvekili aday adayı olan İsmail Çorumluoğlu’na hayırlı olsun derken, valimizi sonradan fark ettim. “Sayın Valim, siyaset kazanı kaynayınca sizi fark edemedim. Özür dilerim” dedim. 

AK Parti’de bu seçimde de aday bolluğu var. Dün de sevgili dostum ekonomist Hikmet Oray Yalçın da Manisa’ya gelerek AK Parti’den milletvekili aday adaylığı evraklarını teslim etti ve aday adayı oldu. 

Seçimlere girecek olan İYİ Parti’de de Manisa’da bir canlılık görüyorum. İl Başkanlığından istifa eden Tamer Akkal ve Hasan Eryılmaz da İYİ Parti’den aday adayı oldu. Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban da istifa ederek aday adayı oldu. 

MHP’de avukat Mustafa Karakaş da aday adaylığını koydu. Birçok her partiden milletvekili aday adayı olanlar iki nikahta da bulunuyordu. Oğlum Gökhan ile görevimizi tamamladıktan sonra daha iki nikah törenine katılacak olan Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler ile Sofra Levent’in Anıt’ına gittik. Uzun bir sohbet etme imkanı buldum. Ahmet Songüler bundan sonraki iki nikaha katılmak üzere aramızdan ayrıldı. Daha sonra Fevzi Açıkel’i gördüm. Onunla da uzun uzun Manisa siyasetini konuştuk. Elbette konu erken seçimdi. 

Manisa’da siyaset yavaş yavaş ısınıyor. AK Parti’de dün bitmesi gereken aday adaylığı müracaatları Çarşamba gününe kadar uzatıldı. Çarşamba günü yapılması gereken temayül yoklaması da Cumartesi günü yapılacak. 

  

Aday sıralaması belirlenmesinin ne kadar etkili olacağını göreceğiz. AK Parti’nin liste başı Murat Baybatur, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ile İsmail Bilen’in ilk beşe girme şansı olduğu AK Parti kulislerinde oldukça yüksek sesle konuşuluyor. CHP’de Özgür Özel liste başı. MHP’de durum pek berrak değil. İYİ Parti’de de nasıl liste oluşacak herkesin merak ettiği konu Manisa’da bu. Bekleyelim görelim. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen AK Parti’de Manisa siyasetine yön veren Bülent Arınç bu hafta sonu Manisa’ya gelecek. Sayın Arınç’ı bekliyoruz.