Manisa’nın Gediz Ovasında bağlar yeşerdi. Üzüm mahsulünün ortaya çıkmasına az bir zaman var.

Büyükşehrin büyük başkanı çifti dostu Cengiz Ergün’ün Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerinde üreticilere 15 bin sepet dağıtım törenine katıldım. Başkan Ergün il çapında üzüm üreticilerine 100 bin sepet dağıtacak. Yağmur ve afetlerden sonra güneşin yakıcı sıcağı altında yapılan törene Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk, Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Karaağaç, Şehzadeler Muhtarlar Derneği Başkanı Şeref Ocaklıgil, Yunusemre Muhtarlar Derneği Başkanı Bedriye Pehlivan, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kavas, MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, MHP İl Başkanı Murat Öner, MHP Şehzadeler İlçe Başkanı Şener Özten, mahalle muhtarları ve üzüm üreticileri katıldı.

70 MİLYONLUK BÜTÇE

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün Manisa İl Tarım Müdürlüğü iş birliği ile ortak projeler yürüttüklerini belirtti. Başkan Ergün “Bu yıl, Büyükşehir bütçemizden tam 70 milyon lira gibi bir bedeli tarım ve hayvancılığa yönelik projelerimiz için ayırdık. 291 ton gübreyi çiftçilerimize geçtiğimiz ay teslim ettik. Bu projemizden tam 4.213 üreticimiz faydalandı. 200 adet damızlık koç ve 20 adet damızlık tekeyi proje kapsamında üreticilerimize dağıttık. Soma ilçemiz Beyce Mahallesi, Kırkağaç ilçemiz Kocaiskan Mahallesi, Ahmetli ilçemiz Matdere Mahallesi, Şehzadeler ilçemiz Gökbel Mahallesi ve Gördes ilçemiz Beğel Mahallesi’ndeki 1.600 dekarlık araziyi su ile buluşturacağız” dedi.

ÜRETEN BELEDİYECİLİK

Üreten belediyecilik anlayışı ile üreticilerin yanında olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün “Bizler, hemşerilerimizin huzuru ve mutluluğu için proje üretirken, bu memleket için üreten ve ter dökenleri de göz ardı etmiyoruz. Önümüzdeki sezon için de 150 bin adet meyve fidanı dağıtılması noktasında çalışmalarımız devam ediyor. Zeytin üreticilerimiz için 60 bin adet zeytin kasası desteği geliyor” dedi. Törende Tarım İl Müdürü Metin Öztürk’te bir konuşma yaptı.

Konuşmasında büyükşehir ile birlikte üreticilerimizin yüzünü güldürecek projeleri Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün hayata geçirmesinden mutluluk duyduklarını dile getirdi. Hava sıcak mı sıcak Başkan Ergün törene katılan protokolle birlikte üreticilere üzüm sepetleri dağıtılmaya başlandı. Şule Uygur ile güzel manzarayı birlikte izliyoruz. Üretici Başkan Ergün’ün kendilerine verdiği desteklerden dolayı yüzleri gülüyordu. Törene Başkanın Basın Danışmanı Göksel Bey ile gittim. Manisa TV’nin Genel Müdürü Cihad Taysi ile döndüm. Bu yıl üzümün bereketli olmasını diliyorum. Ziraatla uğraşanların sıkıntılarını biliyorum. Zor bir dönemden geçiyoruz. Millet olarak birbirimize kenetlenmeliyiz. İyi günleri inşallah kısa zamanda görme dileği ve üzün üreticisinin yüzünü güldürecek fiyatların açıklanmasını bekliyorum.