Şehzadeler Belediyesinin Pazar günü düzenlediği Düz Bisiklet yarışmasına Aydın Besen ile birlikte katıldım. Hareketli yaşamı özendirmek için düzenlenen yarışma Şehzadeler Park önünden başladı. Bisiklet tutkunları 5 kilometrelik parkurda kıyasıya yarıştılar. Şehzadeler Belediyesinin düzenlediği yarışma organizasyonunda Manisa Bisiklet Sporu Derneği Başkanı İlker Uzalli ekibi de görev aldı. 146 sporcunun dereceye girme yarışı renkli görüntülerin yaşandığı tabloları seyretme fırsatını da izleyicilere verdi. 6 kategoride düzenlenen yarışların 6-7-8 yaş kategorisi yarışmaları Cumhuriyet Meydanında protokol üyelerinin katılımı ile gerçekleşti. Törene Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Başkanı Yardımcısı Ahmet Songüler, MHP İlçe Başkanı Şener Özten, meclis üyeleri ve bisiklet sporcuları aile ve yakınları katıldı.

Sonbaharın güneşli bir günüydü. Aydın Besen ile buluştuk. Kendisine “Şehzadeler Belediyesinin düzenlediği bisiklet yarışlarının ödül töreni var oraya gidelim” dedim. Birlikte Cumhuriyet Meydanına gittiğimizde güneşten korunacak yer aradık. Bu sırada Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler ile karşılaştık. Bu sırada Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ile birlikte geldi. MHP İlçe Başkanı Şener Özten de oradaydı. Birlikte oturduk. Ödül töreninin başlamasını bekledik. Bu arada 6-7-8 yaş mini erkek-kız yarışmasının burada yapılacağını öğrendik. Aydın Besen ve ben protokol üyeleri ile minilerin bisiklet yarışlarını izledik. Bu arada Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler de ödül töreninin organizesinin aksaksız olması için çalışıyordu. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ödül töreninde her zaman olduğu gibi güzel, akıcı bir konuşma yaptı. Başkan Çelik “Bisiklet çevreci ulaşım aracıdır” dedi. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik belediye olarak bayındırlık hizmetlerinin yanı sıra sanatsal, kültürel ve spor etkinliklerini de düzenlemeye özen gösterdiklerini ifade ederek “Pandemi döneminde dışarı çıkma ve yürüme alışkanlığının kaybolduğu bir zamanda bisiklet kullanımının önemini tüm vatandaşlarımıza aşılamak istedik. Bildiğiniz gibi iklim değişikliği krizi ile karşı karşıyayız. Ani yağan yağmurlar su baskınlarının temelinde fazla karbon salınımı yatmaktadır. Çevreye zararlı yakıtların fazla kullanılması yatmaktadır. Bisiklet en çevreci ulaşımdır. Kullanımını teşvik etmek için yarışmaları düzenledik, emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara’nın konuşmasından sonra yarışmalara katılan ve dereceye girenlere ödül verme törenine geçildi. Ben de ödül töreninde başarılı minik bisikletçilere protokol ile birlikte ödüllerini verdim. Güzel bir Pazar günü, güzel bir etkinliği gerçekleştiren Şehzadeler Belediyesine ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Törenden sonra Ahmet Songüler’e “Hava güzel Aydın Besen ile İzmir’e gideceğiz. Başkanın durumu müsaitse birlikte gidelim” dedim. Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Songüler “Başkan ve benim gitmemiz gereken önemli düğünler var. Teşekkürler” dedi. Ben de Aydın Besen ile birlikte belki de sonbaharın son güzel gününü değerlendirmek için İzmir’e Kordon boyuna gittik. Birlikte Deniz Restoran’a oturduk. Mevsim balıklarından oluşan bir menü sipariş ettik. Sahibi Yılmaz abi yoktu. Oğlu Metin bizimle ilgilendi. Güzel bir günü geride bırakıp trafik sorunlarını aşarak Manisa’ya döndük. Bu ülkenin ekonomisi bozuk diye bağıranlar yollardaki trafiği ve İzmir Kordon’daki restoranların halini bir görmelerini, Çiçekli’deki kahvaltı sofralarını görmelerini tavsiye ederim. Ben de bu duruma şaşıranlardanım. Bu nasıl bir ekonomi?